Всичко за пералните машини

Как да проверите сензора на Hall на пералня LG?

Как да проверите сензора на Hall на пералня на LGНяколко знака показват повредата на тахометъра на шайбата на LG. Барабанът може да е неподвижен или, обратно, неконтролируемо да се върти. Пералнята с директно задвижване на LG е оборудвана с инверторен двигател, така че тахометърът е малко по-различен от този, инсталиран на машини с колекторния мотор. Ще разберем как да проверим сензора на Хол, какво представлява елемент и къде се намира.

Проверете напредъка

За да получите достъп до тахометъра на пералнята ELGI, е необходимо да разглобите устройството. Първата стъпка е обеззаразяване на оборудването и изключване на шайбата от домашните комуникационни мрежи. След като трябва да преместите машината до мястото, където ще бъде удобно да се разглобява. Важно е да се осигури лесен достъп до задния капак на машината. Алгоритъм за проследяване:

  • развийте болтовете, задържащи задната стена на кутията, извадете го и го поставете отстрани;
  • използвайки клавиша 17, развийте винта на ротора (важно е да помолите някой да държи барабана отвътре, за да не се върти);премахнете задната стена на SM LG
  • извадете ротора на електродвигателя;
  • въоръжени с 10-глава, развийте всички болтове, придържащи статорния модул (махнете последния самонарезен винт, дръжте статора с ръка, така че елементът да не падне и да падне);
  • изключете ключалките и контактите от монтажа.

Така ще получите достъп до сензора на Хол. За диагностициране на неизправности не е необходимо да изключвате елемента. Можете да проверите тахометъра за работоспособност с помощта на мултицет. Необходимо е да се настрои съпротивлението на устройството на 20 kOhm и да се приложат сондите към изходи 1 и 5, след това към 2 и 5.

Стойността от 5 до 15 kOhm трябва да бъде отразена на екрана на мултицета, ако съпротивлението е по-малко, сензорът на Хол ще трябва да бъде заменен.

Премахване и инсталиране на сензора

Ако бъде открита повреда на тахометъра, единственият изход е да замените частта с нова. Първата стъпка е да разглобите стария сензор на Хол, за това използвайте прорезна отвертка, за да изключите специалната ключалка. Важно е да внимавате да не повредите крепежните елементи и контактите. След разхлабване на монтажа тахометърът внимателно се отстранява от жлеба.

Когато издърпвате сензора на Хол, не повреждайте ключалката на статора, в противен случай това ще доведе до висока цена на ремонта.

По-добре е да отидете до магазина със стария отстранен сензор, това ще ви помогне да не направите грешка при избора на частта. Когато поръчвате артикул в онлайн магазин, бъдете много внимателни, като вземете предвид етикета на продукта. Също така проверете закупения тахометър с мултицет, за да се уверите, че новата част работи. Често дефектните компоненти се продават на търговски обекти, така че предпазните мерки няма да бъдат излишни.проверете сензора на Хол с мултицет

След това можете да продължите с инсталирането на сензора на Хол. Поставете елемента така, че вдлъбнатините му напълно да съвпадат с водачите на статора. Внимателно натиснете надолу на тахометъра, докато щракне. След това всички аксесоариПералня LG с директно задвижване се инсталират в обратен ред. След като завършите монтажа на шайбата, свържете я към водопровода и канализацията, включете я в електрическата мрежа. Проверете оборудването за ефективност.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини