Всичко за пералните машини

Водата тече от филтъра на пералната машина

Водата тече от филтъра на пералната машинаАко филтърът на пералнята изтича, е почти невъзможно да използвате допълнително своя „домашен помощник“. Проблемът трябва да бъде отстранен незабавно. В статията ще ви кажем какво да правите в подобна ситуация.

Какво причинява течове?

Когато праховият филтър изтича, водата изтича изпод пералната машина. Преди да решите проблема, трябва да се уверите, че източващият филтър изтича. В края на краищата всеки детайл може да изтече: тръба, резервоар, дренажна помпа. Избършете теча със суха кърпа или кърпа и вижте дали филтърът се намокря за известно време. Ако е така, продължете напред.

Какво е почистващ елемент CM? Прилича на корк и се вкарва в охлюва на пералня. Кохлеята от своя страна е свързана с канал за заустване на водата, използвана по време на измиване, и канал за изпомпване на вода. По този начин, ако филтърът е херметичен, след измиване водата ще излезе от резервоара и ще се разлее от дъното. Обикновено има две причини, поради които филтърът изтича.

 1. Неправилно завинтена тапа. Ако филтърът не е поставен правилно, много вероятно е да има празнина, през която водата ще изтече. Същото може да се случи, ако щепселът е завит леко.
 2. Износени гумени ленти. Те са разположени по краищата на кохлеята и върху самия филтър. Те просто не позволяват на водата да прониква през пукнатините. С течение на времето каучукът има тенденция да изсъхва и се износва, което води до нарушаване на херметичността и течовете.

Сега, знаейки причините, можете да се справите с последствията. Имайте предвид, че теч може да възникне в резултат на нещо напълно непредсказуемо, тогава ще трябва да се свържете с капитана. Ще разгледаме алгоритъма на действията в стандартна ситуация.

Спешни действия

По време на ремонтните дейности на домакински уреди, на първо място, трябва да създадете безопасна среда за себе си, в която бихте могли да работите, без да се страхувате от токов удар и т.н. За целта направете следното:

 1. Изключете машината от сухи ръце. В този случай не стъпвайте в локва под машината. Ако не можете да извадите щепсела, по-добре е да изключите електричеството в екрана.
 2. Сега, когато електрическият удар не е страшен, изключете подаването на вода към пералнята.
 3. Изпомпвайте вода и избършете локвата близо до уреда.
 4. Ако в барабана има пране, извадете го оттам.

Охлюв с филтър се намира в долната част на вашата шайба пред него. По правило частта е скрита от декоративен плот, който може лесно да се отстрани без допълнителни инструменти. От дясната страна ще видите кръгла дупка с корк. Това е филтърът.

Направи си сам отстраняване на проблеми

Ако проблемът е неправилно усукан филтър, ще бъде по-лесно да го отстраните. За по-удобна работа поставете кърпа под дъното на машината и поставете контейнер за събиране на вода, която може да се излее от филтъра. Напред:

 • премахнете декоративния панел;
 • развийте внимателно филтъра, без резки движения;
 • поставете го правилно обратно.

източете резервоара, развийте щепсела на филтъра и проверете какво има

Горният проблем е много често срещан. Защо? Хората усукват частта, за да я почистят или източат водата. И след почистване на филтъра или други операции го поставете неправилно. Както можете да видите обаче, коригирането на проблема е доста просто без участието на специалисти.

Внимание! Филтърът също трябва да се завинтва внимателно и със средно налягане, за да се избегне разхлабване или скъсване на резбата.

филтър изтича поради износеното уплътнение

Ако проблемът се крие в гумените ленти, те трябва да бъдат заменени. За да направите това:

 • в специални магазини с резервни части, попитайте консултанта за необходимите подробности.
 • според алгоритъма на действията, които вече са дадени, премахнете филтъра.
 • Заменете стара износена гума с нова.
 • След като смените филтъра, внимателно го поставете обратно на мястото си.

Това е всичко! Сами сте премахнали причината за изтичането на отпадъчния филтър на вашата пералня. Както можете да видите, основното тук е да следвате инструкциите и да спазвате предпазните мерки за безопасност!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини