Всичко за пералните машини

Проста пералня за възрастни хора

Проста пералня за възрастни хораАко търсите обикновена пералня за възрастни хора, тогава тази статия е за вас. Ето най-подходящите модели с интуитивни контроли, полезни функции и лесни за четене символи на таблото за управление. Остава да се запознаете с опциите и да изберете любимата си.

Правила за избор на проста техника

Нито един производител няма специална линия перални машини за възрастни хора. Тази празнина обаче лесно се запълва с широка гама от машини с различен капацитет, размери, функционалност и цена. Но купуването на най-скъпия и модерен модел не се препоръчва - бабите и дядовците ще оценят по-разбираемото управление и високоскоростната работа. Има още няколко съвета, които значително ще опростят процеса на намиране на подходящия вариант за възрастни хора.

 1. Анализирайте предварително навиците и гардероба на бъдещите собственици на пералнята. Ако пенсионерите обичат да прекарват време в страната, тогава трябва да търсите автомобили с режим на предварително накисване. За светските хора, които често посещават театри и ресторанти, деликатният режим на миене е важен. Страдащите от алергия не могат да направят без двойно изплакване, а някои ще се радват на икономично измиване.
 2. Не преплащайте за ненужни функции. Възможността за свързване на смартфон към машината е интересна и модерна, но за бабите и дядовците е напълно безполезна.
 3. Помислете за управлението. Сензорният контрол едва ли е подходящ за треперещи ръце и късогледство, така че е по-добре да обърнете специално внимание на големи клавиши и голям печат.
 4. Вижте сигурността. В идеалния случай, пълна защита срещу течове, контрол на дисбаланса и блокиране на панела от случайно натискане.
 5. Оценяват рентабилността. Ако закупите машина, тогава самите собственици ще я платят по-късно. Не всеки ще може да изтегли повишените плащания за комуналните услуги, така че следете енергийния клас и средното потребление на вода за цикъл.

Но няма универсална машина - най-добрият вариант за възрастен човек ще може да вземе само любимите си хора. Но има няколко модела, които определено си заслужават да се разгледат по-отблизо в процеса на търсене. Нека разгледаме подробно всеки от тях.

Bosch WLG 20060

Най-добрият вариант за обикновена пералня за възрастен гражданин може да бъде Bosch WLG 20060. Това е свободно стояща машина с подвижен капак за вграждане, което ще ви позволи да поставите машината в кухнята или под мивката, ако е необходимо, за да спестите място. Също така машината има тесен калъф с дълбочина само 40 см, което е полезно и в малък апартамент.

Bosch WLG 20060 Zanussi ZWSG 7101 VS

Пенсионерите също ще оценят капацитета на барабана до 5 кг, тъй като няма да е необходимо редовно да преплащате за големи обеми вода и електричество, докато можете също да миете ежедневни неща, и спално бельо, и черги с пухени якета. Поддръжката на машината също е евтина поради енергиен клас А и малка консумация на вода от 45 литра на стандартен цикъл.

Вратата на люка на машината се отваря на 180 градуса, което улеснява процеса на товарене и разтоварване на бельо.

Частичната безопасност е налична, а скорост на извличане от 1000 оборота ще направи възможно да се извадят от барабана не само чисти, но и практически сухи неща. Той ще улесни използването на шайбата и наличието на 15 стандартни програми, сред които, наред с други, има деликатно, бързо и предварително измиване. Пенсионерите ще харесат смесения режим на плат, когато не можете да сортирате прането, но веднага започнете цикъла.

Zanussi ZWSG 7101 VS

Друга фронтална стояща машина с прости контроли. Тя ще зарадва възрастния собственик с цифров дисплей, който ще ви помогне да проследявате процеса на измиване и да се ориентирате във времето. Трябва да се оцени възрастността и компактността на модела: с капацитет от 6 кг той има дълбочина от рекордните 38 см.

 • енергиен клас - A ++;
 • консумация на вода на цикъл - около 48 l;
 • скорост на въртене - до 1000 оборота с избор на интензивност до пълна отмяна;
 • заключване на панела - да;
 • ниво на шум - в рамките на 58-76 dB.

Основни програми 14. Сред тях се открояват икономичното и бързо измиване, което е търсено сред по-възрастните хора, както и супер изплакването, предотвратяващо сгъстяване и смесен режим. Удобна функция ще бъде възможността да се забави началото на цикъла с 20 часа: може да се измие по време на разходка или сън. Саундтракът също ще ви бъде полезен, с помощта на който машината ще информира за финала с приятна мелодия.

ATLANT 50U81

Друга тясна челна машина с възможност за вграждане и оптимален капацитет от 5 кг. По отношение на производителността моделът принадлежи към средното ниво, тъй като има клас на консумация на енергия A +, въртене до 800 оборота, консумация на вода 44 литра, частична защита от течове, 24-часов таймер и ниво на шум от 59-73 dB. Има цифров дисплей, който улеснява настройването и контрола на измиването.

ATLANT 50U81

Но Atlant може да предложи на пенсионер 21 предварително определена програма, която ще ви позволи бързо да започнете да миете, избирайки най-подходящия вариант. Така че с едно щракване можете да конфигурирате деликатен, бърз, спортен, смесен, предварителен режим или всякакъв друг. Друга особеност е гаранционният срок от 1095 дни, през който собствениците не трябва да се притесняват от възможни ремонти.

Indesit IWUB 4105

Ако имате нужда от най-компактния и икономичен модел, тогава е подходящ Indesit IWUB 4105. Капацитетът му е ограничен до 4 кг, което влияе на дълбочина от 33 см, клас на ниска консумация на енергия и консумация на вода от 39 литра. Други параметри.

 1. Завъртане до 1000 оборота с възможност за промяна.
 2. Свалящ се капак за монтаж.
 3. Автоматично управление на дисбаланса и разпенването.
 4. Частична защита от течове.
 5. Забавяне на старта - до 12 часа.
 6. Електронно управление.

Машината не може да се похвали с изобилие от програми, но няма да има объркване и няма да се налага да преплаща за непоискани режими. Основното е, че има основен комплект - бързо, предварително, деликатно измиване и двойно изплакване.

Gorenje W 72ZY2 / R + PS PL95

Ако пенсионер живее в селска къща и няма начин да се свърже с централното водоснабдяване, тогава не трябва да се отказвате от предимствата на цивилизацията в лицето на автоматична машина. Необходимо е да обърнете внимание само на специални шайби, например Gorenje W 72ZY2 / R + PS PL95, която се предлага със 100 л резервоар за вода.

Gorenje W 72ZY2 R PS PL95

Това е пълноразмерна машина с предно зареждане и вместимост от 7 кг. Въпреки внушителните размери на барабана и високата мощност, в дома единицата ще бъде сравнително евтина. И така, машината консумира около 0,14 кВт на час, поради което принадлежи към категорията на енергоефективните машини клас A ++.

Завъртането може да достигне максимум 800 оборота, докато интензивността на въртене на барабана се определя от системата или варира от потребителя. Частична защита от течове, но има автоматичен контрол на дисбаланса и разпенването. Програми 18: най-популярният директен спрей, деликатен режим, бързо и предварително измиване. За по-възрастни мъже и жени, предразположени към алергични реакции, е полезна възможността за отмиване в големи количества вода.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини