Всичко за пералните машини

Как да мига пералня

Фърмуер за перална машинаАко тестването на таблото за управление на пералната машина показа, че има проблеми с програмите за пране, електронните системи са бъги, а пералнята отказва да работи от това, фърмуерът може да помогне. При непрофесионален самостоятелен ремонт, проверката и подмяната на фърмуера е крайна мярка. Първо трябва да се уверите, че проблемът е във фърмуера и след това поемете риска и да се заемете сами да го актуализирате. Помислете как се прави фърмуер, използвайки пералните машини Indesit като пример.

Подготовка за фърмуер: откъде да започнете?

Жителите вярват, че за да запалите пералнята е необходимо да свържете контролното табло чрез специален проводник към компютъра, на който трябва да инсталирате специална програма. В действителност не всичко е толкова просто. За да запалите пералня Indesit, ще ви трябват следните подробности.Фърмуер за перална машина

 • Контролното табло на мигащата пералня.
 • Компютър с LPT, COM или USB конектор, в зависимост от използвания програмист.
 • Домашен или патентован програмист.

Съответно свързваме компютъра към програмиста, а програмистът - към платката на фърмуера. Трябва да започнете с монтажа или закупуването на програмиста. Експертите препоръчват закупуването на собствен USB програмист, аргументите са следните:

 1. собственият програмист вече е тестван и определено ще работи;
 2. по-лесно е да намерите софтуер за него, отколкото за занаятчийско оборудване;
 3. по-лесно е да се свържете с компютър и платка;
 4. Не струва повече от онези части, от които ще спойкате вашия програмист.

За ваша информация! Средната цена на простите собствени програмисти е около 150 рубли. Разбира се, за много години безпроблемна работа те не са подходящи, но за един единствен фърмуер са напълно достатъчни. Професионалните програмисти ще струват много повече.

След закупуването на програмиста ще трябва да изтеглите фърмуера за конкретен модел на пералнята, да изтеглите драйвери за програмиста, да инсталирате всичко на компютъра и да се уверите, че софтуерът работи. Тогава ще трябва правилно да свържете програмиста от една страна към съответния конектор, а от друга към шест-каналния изход на контролната платка. Уверете се, че устройствата са разпознати и синхронизирани и едва тогава започнете да работите.

Получаваме програмист, изтегляме фърмуер

Скъпи маркови програмисти са доста широко рекламирани и могат да бъдат намерени във всеки магазин, който е специализиран в продажбата на резервни части за перални машини. Ако не съжалявате да платите 1500-3500 рубли за такъв програмист, тогава не можете да се притеснявате, отидете и купувайте. Но ако искате да търсите устройство по-лесно и по-евтино за еднократен фърмуер, тогава имате директен път към страниците на онлайн магазините. В онлайн магазина можете да закупите добър китайски USB програмист Usbasp USBISP 3.3 B / 5 B AVR.

програмисти на перални машиниТакъв програмист работи не по-лошо от професионален, той просто има по-проста структура. Той няма защитен калъф, сложна светлинна индикация за процеси, бутони и други звънци, но според нас не си струва да плащате за това. По-конкретно, Usbasp USBISP 3.3 B / 5 B AVR ще ви струва около 146 рубли. Ако планирате да инсталирате софтуер и да правите фърмуер под Windows 7, по-добре е да купите USB ISP USB ASP ATMEGA8 ATMEGA128, Той е специално проектиран за седемте и работи добре с него. Цената е около 120 рубли.

Ето списък на евтини и доста подходящи домакински програмисти:

 • USB IPS USB APS AMTEL AVR51 - цена 261 руб.
 • USB10P AVR JTAG ICE 2.0 ATMEGA 3.3 B 0.5A - цена 640 rub.
 • USB IPS AMTEL AVR ATMega ATTiny51 - цена 400 рубли.

Често драйвери за тези програмисти се предлагат да бъдат изтеглени директно на уебсайта на онлайн магазина, но ако не ги намерите там, тогава просто ги потърсете в специализирани сайтове за техници, това не е трудно. Освен това е доста лесно да изтеглите фърмуер за конкретни видове перални машини Indesit. Обикновено на специални сайтове, този фърмуер се представя в списък безплатно.Необходимо е да посочите марката и модела на пералнята Indesit в търсачката, да добавите фразата „изтегляне на фърмуера“ и да получите резултата.

Обърнете внимание! Базата данни с фърмуер на контролните табла на конкретни модели перални машини се намира на уебсайта на производителя на електроника за тези машини.

Свързване на устройства и фърмуер

Разбрахме софтуера и програмиста, сега нека започнем да свързваме устройства. Вземаме контролната платка, предварително извадена от пералнята, и я поставяме на масата до компютъра. След това вземаме програмиста и го свързваме от една страна към USB порта на компютъра, а от друга към шестканалния конектор на контролната платка.Фърмуер за перална машина

Инсталирайте оригиналната програма и драйвери на програмистаи след това се уверете, че компютърът правилно разпознае свързаното USB устройство. За да направите това, отидете на раздела „контролен панел“ на компютъра и изберете „мениджър на устройства“. След това направете следното:

 1. отворете оригиналната програма за програмисти;
 2. името на свързания програмист трябва да се покаже в раздела USBDM - това означава, че програмата го разпозна правилно;
 3. отворете раздела „Цел“, там в секцията „Избор на устройство“ виждаме номера на свързания модул - това означава, че контролното табло е разпознато;
 4. в раздела „Target“ в горната част има бутон „Load Hex Files“, щракнете върху него и заредете изтегления преди това файл на фърмуера;
 5. след това в същия раздел щракнете върху бутона "Програмна светкавица" и изчакайте програмата да мига на дъската.

Фърмуер за перална машина

Важно! Ако програмата не създава грешки по време на работа, това означава, че фърмуерът е завършен правилно.

Ако програмистът не разпознае контролното табло, може би част от неговия полупроводников елемент е излязла от строя. Трябва да се въоръжите с мултицет и внимателно да проверите семистерите и другите елементи за неизправност, може да се наложи табло за управление на ремонта, Ако чиповете изгориха в контролната платка, тогава само специалист може да ги замени, а след това не всеки. В най-лошия случай ще трябва да смените целия пулт за управление и това „удоволствие“ е много скъпо.

За да обобщим, ние отбелязваме фърмуера на контролния съвет на пералнята, това е доста обезпокоителна задача, трябва да премахнете контролната платка, да купите подходящ програмист, да намерите и инсталирате софтуер върху нея и след това да изпълните правилно фърмуера. Напълно възможно е да се справите сами с този бизнес, основното е да знаете със сигурност дали платката се нуждае от фърмуер? В края на краищата причината за повредата на пералнята може да бъде напълно различна.

   

32 коментара на читателя

 1. Граватар Елена Елена:

  Благодаря много за информацията! Обадих се на майстора да поправи колата и с ваша помощ ще разбера за какво ще „окачат юфка“ за))))))))

 2. Граватар Елчин Elchin:

  Здравей, можеш ли да ми помогнеш? Имам нужда от фърмуер за всички Indesit и Ariston.

  • Gravatar партньор партньор:

   Lip не е глупак))).

  • Граватар Марсилия Марсилия:

   Има база, но разбира се не всичко. Има твърде много от тях и всеки път базата данни се актуализира. Какъв фърмуер е необходим конкретно?

  • Граватар Станислав Станислас:

   Indesit и Ariston се мигат със специален ключ онлайн от сървъра.

 3. Gravatar Anonymous аноним:

  Много интересна статия, благодаря!

 4. Граватар Сергей Сергей:

  Здравейте, кажете ми, моля, възможно ли е да закупите фърмуер за фърмуера Beko 6610 от вас?

 5. Граватар Кирил Кирил:

  Благодаря за статията! Проверете на практика.

 6. Граватар Марсилия Марсилия:

  Именната табела излезе коя?

 7. Граватар Владислав Владислав:

  Здравейте Имам usb rs485 програмист от Volida, подходящ ли е за фърмуер?

 8. Граватар Алекс Алекс:

  Не е ли нищо, че програмистът трябва да е USBDM, а не USBASP?

 9. Граватар Андрей Андрю:

  Имам нужда от фърмуер за колата си, искам сам да се опитам да го запаля. Bosch maxx5 wlx20363oe / 23.

 10. Граватар Марсилия Марсилия:

  Не на последно място, кой е извършил ремонта?

 11. Граватар Алберт Albert:

  Добре дошли! Помощ, имам нужда от фърмуер WISL 102 (CSI) код: 215009152.03 микро Ver9.21.0

 12. Граватар Василий Василий:

  Здравейте Мога ли да намеря фърмуер за съдомиялната машина Gaggenau GI230-160, известна още като Bosch? Контролният блок струва на Siemens.

 13. Граватар Нотя Notja:

  Здравейте, имам нужда от фърмуер на st. Кола BEKO.

 14. Граватар Алекс Алексей:

  Можете ли да помогнете с файла на фърмуера на beko dfs 5830 PPM?

 15. Граватар Вячеслав Вячеслав:

  Добър ден, помогнете ми да намеря фърмуера за пералня Imesa RC40.

 16. Граватар Алтвик Altvik:

  Добър ден Има ли възможност за промяна на параметрите на машината? Трябва да коригирам скоростта на барабана.

 17. Граватар Владимир Владимир:

  Също така трябва да промените настройките. Бързо измиване е час и половина. Как да го направя? В крайна сметка възможно ли е?

 18. Граватар Вероника великденче:

  Имам проблем! След последното завъртане водата се излива в машината. Ще поставя сушенето за 3 минути, ще се напълнят 3 минути. И след това не се стиска и не се слива, докато не завъртя дръжката напред. Може би някой знае каква е причината?

 19. Граватар Иван Иван:

  Indesit nwsb5851, кой програмист е подходящ?

 20. Граватар Николай Николас:

  Добър ден. Нуждаете се от фърмуер VMSL 501 B (s / n: 610203763 * 24957150100) (87957150100) код: 21501264602, SW: 250019.

 21. Граватар Виктор победител:

  Здравейте Не мога да разбера как да свържа USB ASP програмиста към платката на BOSH WlX 20160 OE.

 22. Граватар Денис Denis:

  Не мога да намеря фърмуера за LG WD-10164N. Кажете ми къде да изтеглите?

 23. Граватар Сергей Сергей:

  Добър ден! Помогнете с фърмуерния модул Atlant 70s1010-18 процента. r5f21357.

 24. Граватар Алекс Алексей:

  Възможно ли е да задействате програмата на пералнята на LG в програмиста?

 25. Граватар Иван Иван:

  Какви глупости? къде USBASP? Няма да мине през една единствена шайба!

 26. Граватар Олег Олег:

  Кой ще може да мига контролен модул от Atlanta AT003-01 5719BF? За парите разбира се.

 27. Граватарска котка котка:

  Като цяло се нуждаете от usbdm програмист. И така можете да променяте само avr чипове. Подобно на Канди, в никакъв случай Indesit.

 28. Граватар Владимир Владимир:

  Здравейте на всички! Бонбони GO3E 210 2DC07 3100428411410103.
  Има ли шанс да намерите файлове на фърмуера за основната платка?

 29. Граватар Иван Иван:

  Има ли фърмуер Hotpoint-Ariston ARSL 103?
  Cjde; 21501022905
  S / N1345602339
  SW: 010413
  PCB: 1345401889

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини