Всичко за пералните машини

Как да изберем индустриална пералня?

промишлени перални машиниОсновата на всяко пране са промишлени перални машини, които трябва да изпълняват функциите си възможно най-добре, да работят колкото е възможно по-дълго и да струват възможно най-малко. Това поставя логичния въпрос: как да изберем такива машини, тъй като пазарът предлага огромен брой опции и е напълно неясно на какво да се даде предпочитание. Ще се опитаме да разберем този въпрос.

Характеристики на пералните машини за бизнеса

Някои се опитват да сравнят домакинските и промишлени перални машини. Подобно на това, съвременните домакински машини с максимално натоварване са близки до индустриалните (10, 12 или дори 15 кг), но струват много по-малко. Така че защо да плащаме повече? Всъщност професионалното оборудване има редица основни разлики, нека ги разгледаме.

 1. Пералните перални се сглобяват от по-надеждни и скъпи единици и аксесоари. Благодарение на това такива машини издържат много по-дълго от домашните.
 2. Характеристиките на дизайна и монтажа осигуряват такава техника не само дългосрочна работа, но и способността да издържа на значителни натоварвания. За сравнение: висококачествената домакинска пералня издържа 4 часа непрекъсната работа на ден, промишлена - 8-10 часа.
 3. Устройствата за управление на перални машини са оборудвани с ефективни микропроцесори, което им позволява да запомнят голям брой специфични програми за пране и потребителски настройки.
 4. Въпреки факта, че някои домакински автоматични перални имат товар от 10 кг или повече, те все още са далеч от някои професионални перални машини, които могат да мият 30, 35 или повече кг пране наведнъж.
 5. Индустриалните перални машини имат интелигентни приемници за прах, висококачествени автоматични системи за претегляне на пране и дори бордови компютри, които могат да запомнят и обработват доста голям обем информация, което е добре за бизнеса.
 6. Индустриалните перални машини имат много повече възможности за свързване. Например едновременно свързване към захранване с топла и студена вода, устройство за подаване на пара, пречиствателна станция и др.

Обърнете внимание! Индустриална пералня с всякакъв вид вдъхва увереност - здрав корпус и крепежни елементи, надеждни, практически без бутони за носене на контролния панел и многослойни маркучи и дюзи, които е трудно дори да се отрежат с нож.

промишлени перални машиниВъпреки факта, че индустриалните перални машини с товар от 30, 35 кг изпитват тежки товари, те са в състояние да издържат 5-7 години без сервиз. И ако такава машина се грижи правилно и периодично се извършва рутинна проверка, тогава експлоатационният й живот може да бъде удължен до 30-35 години. Именно за този период са проектирани двигателите на такива машини.

Следпродажбеното обслужване на промишлени перални машини също е до номинална стойност. В крайна сметка всеки час престой на такова оборудване струва на предприемача пари, така че на пазара останаха само онези компании, които извършват висококачествен ремонт в най-кратки срокове. Производителят на перални машини също предлага удължени гаранционни срокове за своето оборудване.

Разнообразие от перални машини за бизнес

Има много разновидности на промишлени перални машини, така че е по-удобно да се разгледа в рамките на класификацията. Експертите идентифицират няколко основания за класификация, които ви позволяват да покриете и обясните характеристиките на повечето промишлени перални, нека ги разгледаме.

 • В зависимост от дизайна на барабана има машини с бариери и без бариери.
 • В зависимост от конкретната инсталация има пружинирани и статични машини.
 • В зависимост от броя на стъпките за грижа за бельо се разграничават перални, перални и изстискващи, перални и сушилни машини.
 • В зависимост от възможната интензивност на барабана, има машини с висока скорост на въртене на барабана и ниска скорост.
 • В зависимост от функциите за управление има автоматични машини с управляващи устройства и компютърно контролирани автомати.
 • В зависимост от метода за отопление на водата, има нагревателни елементи, машини за пара и смесено свързване.

И така, индустриалните перални машини без бариери и без бариери с товар от 10, 30, 35 и повече кг, как се различават една от друга? Натоварването на барабана в този случай играе второстепенна роля, капацитетът може да бъде различен от 10 до 240 кг, основният дизайн. Бариерните барабани имат специални секции, които позволяват миене на дрехи отделно. Това дава възможност да се мият едновременно различни видове пране, включително различни видове замърсявания.промишлени перални машини

Машините без бариери са подобни по дизайн на домакинските машини, тъй като барабанът им е неразделен интегрален резервоар. Машините за окачване се различават от статичните по това, че пружинните центробежни компенсатори за сила са интегрирани в тях, което означава, че те могат да бъдат инсталирани навсякъде, на всяка повърхност без ограничения. Статичните машини нямат пружини, следователно, когато барабанът се върти, те вибрират по-силно, което налага монтирането им върху специално покритие, което заглушава силните вибрации.

Различните модели промишлени машини имат различна функционалност, някои са предназначени само за измиване и след това трябва да бъдат извадени и изпратени до центрофуга за предене, а след това до сушилнята за сушене. Други могат да мият и да се въртят, но не могат да изсъхнат, докато други могат да правят всичко: измиване, изцеждане и изсушаване.

Обърнете внимание! Пералните сушилни са удобни за своята гъвкавост, но не могат да бъдат наречени икономични. Повечето от тези машини изискват връзка с промишлени електрически комуникации.

Обикновено индустриалните машини с товар от 150, 200 или повече кг имат бавно въртящи се барабани, до около 500 об / мин. Такива машини могат да перат само дрехи, докато преденето и сушенето се извършват от друго оборудване, въпреки че има изключения. Напротив, индустриалните машини с зареждане на барабан от 10, 30, 35 и 50 кг са много по-универсални и способни да перат, изстискват и сушат дрехи в напълно автоматичен режим.

Съвременните модели индустриални перални машини са оборудвани не само с контролни устройства, познати ни, но и с пълнофункционални бордови компютри. Това ви позволява да програмирате мерните единици според нуждите на предприемача за по-ефективен бизнес. Също така промишлените машини могат да затоплят вода, използвайки нагревателен елемент - нагревателни елементи, използвайки пара или по различни начини. Машините с възможност за комбинирано нагряване на вода са много по-изгодни от всички останали.

Преглед на производителите

Започнете с рейтинг на производителите, Веднага отбелязваме, че подходите за съставяне на оценки за различни специалисти са различни, така че е доста трудно да се стигне до общо становище в това отношение. Независимо от това, успяхме да формираме съставен рейтинг, който отразява повече или по-малко реална картина.

 1. Три компании, произвеждащи промишлени перални машини: Electrolux, Mile и Akira Industrial, веднага заеха първото място в нашата класация. Те произвеждат най-висококачественото оборудване в света, а също така предоставят много дълго гаранционно обслужване (24 месеца).
 2. Второто място по право е заето от LG. Качеството на техните машини е малко по-ниско от технологията на Mile и Electrolux, но тяхната технология е много по-технологична, което отваря нови възможности за бизнес.промишлени перални машини
 3. Третото място заемат местните марки Vyazma и Prokhim. Тези компании произвеждат висококачествени и евтини промишлени перални машини.В допълнение към атрактивната цена, тази техника се характеризира с висока ефективност и възможност за свързване към различни комуникации.
 4. Четвърто място дадохме на испанския производител Fagor. Индустриалните перални машини на тази компания са компактни, ергономични, оборудвани с компютри, но цената им често плаши бизнесмените, но напразно.
 5. Петото място принадлежи на италианския производител Kandy. Оборудването им не се различава по никакви „свръхестествени“ характеристики, но те осигуряват много висококачествено следпродажбено обслужване на тяхното оборудване и се характеризират с много гъвкава ценова политика.

Обърнете внимание! Италианското оборудване се разпада доста често, очевидно, поради което производителите се опитват да компенсират този недостатък с евтини компоненти и качествено следпродажбено обслужване.

Преглед на модела: коя машина е по-добра?

Разбрахме се с производителите, сега нашата задача е да прегледаме най-добрите модели професионални перални машини. Ние използваме същия подход като при производителите и подбираме някои от най-добрите модели, според повечето експерти.пералня пералня

Miele PW6321. Една от най-добрите професионални компютърно контролирани перални машини в света с огромен работен ресурс. Максимално зареждане на барабана 30 кг, 1000 оборота в минута, електрическо отопление. Това е, без преувеличение, най-добрата немска технология, нейната функционалност и надеждност са невероятни. Цената е невероятна. Средната цена на този модел на пазара на ОНД е 30 000 куб

LG WD-1069BD3S. Тази професионална пералня беше правилно класифицирана от експертите като най-добрата. Това е идеален пример за малкия бизнес - перални. Такава машина има реално натоварване на барабан до 10 кг, има голяма надеждност и интуитивно управление, които не се различават много от контрола на домакинските перални машини. Цената също е доста атрактивна - средно 1400 долара

Vyazma VO6001. Страхотна професионална кола за голямо пране или хотел. Тази машина всъщност може да пере дрехи в индустриален мащаб, тъй като барабанът й има реално натоварване до 60 кг. Надеждността и производителността на машината е безпрецедентна, добавете тук евтини резервни части и компетентно следпродажбено обслужване и ще получите най-доброто оборудване за сериозен бизнес. Средната цена е 20 000 куб

Fagor LR-11ME. Почти перфектна машина, която е полезна за всяко малко пране. Максималното натоварване на барабана на този модел е само 10 кг, но има изключително надежден инверторен мотор с огромен работен ресурс. Някои експерти шеговито наричат ​​тези двигатели „неразбираеми“ и това не е далеч от истината. Машината е оборудвана с мощен програмируем микропроцесор, а барабанът му е в състояние да се върти със скорост 820 об / мин. Цена - 4000 куб

Обърнете внимание! В нашия преглед е посочена средната цена на дребно за една единица оборудване, при покупка на едро за бизнес цената може да се различава значително.

Какво да търсите при избора на подобна машина?

Сега е време да определите приоритетните критерии за избор на индустриална пералня. На какво трябва да обърна внимание в крайна сметка, за да получа най-доброто оборудване за моя бизнес?

 • Характерът на бизнеса. Характеристиките на бъдещата професионална пишеща машина ще зависят от сферата на дейност, за която е придобита. Например, ако е необходима машина за голямо пране, тогава може би трябва да обърнете внимание на универсални модели с зареждане на барабан от поне 30-35 кг. Ако това е фризьор, тогава може би трябва да се спрете на модел с товар до 10 кг, който ще се свърже към домакински електрически контакт.
 • Количеството бельо, товар. Изчислете прогнозното натоварване на единицата. В крайна сметка машините с голям работен ресурс и товар от поне 30-35 кг ще струват много повече. Защо да плащате за по-мощно оборудване, ако то не е необходимо?
 • Какъв вид спално бельо ще трябва да се пере. Когато избирате пералня, трябва да помислите какви неща ще трябва да се перат в нея и какво типично замърсяване ще имат. Например болничното пастелно бельо е по-добре да се пере в бариерни машини, те осигуряват много по-добра дезинфекция. Повечето модели с натоварване на барабан от поне 35 кг.
 • Свързване с комуникациите. За малкия бизнес това е много важен фактор, тъй като не винаги е възможно да се поставят необходимите комуникации в помещения под наем. Ето защо е необходимо да изберете модели на оборудване, което не е твърде взискателно по смисъла на неговото инсталиране и пускане в експлоатация.
 • Надеждност, цена. Тези критерии за подбор могат да се считат за решаващи за всеки бизнесмен. В крайна сметка разходите им за амортизация ще зависят пряко от тях. Трябва да опитате да изберете техника, така че да е почти перфектен баланс между цена и качество. Вече сме давали примери за такава техника.

За да обобщим, трябва да отбележим, че промишлените и домакински перални машини не могат да бъдат разграничени една от друга по отношение на максимално натоварване на барабана. Промишлената машина може да има товар от 7, 10, 20, 30, 35 и повече кг, докато по много други начини надминава домакинска пералня. Изборът на професионален автомобил не е лесен, трябва да оцените много фактори, да проучите оценките на моделите и производителите, да съпоставите тази информация с бизнес плана и едва тогава да вземете окончателното решение.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини