Всичко за пералните машини

Кой е производителят на перални машини Hansa?

Пералня HansaПералните машини Hansa са известни като надеждни европейски уреди. Те сравнително наскоро се появиха на руския пазар, но вече бяха оценени от много потребители. Какви са предимствата на пералните машини на марката Hansa, какви са техните слабости и в коя държава са сглобени: ще говорим за това.

История на марката

Hansa не е фабрика за домакински уреди, а просто марка, собственост на полската компания Amica Wronki S. A., основана през 1921г. Първите продукти на завода бяха кухненски съдове, след това отоплителни уреди.

Съветският съюз е добре запознат с газовите печки на тази компания, произвеждани от 1961 година. По-нататъшната история на производството на оборудване започва да се променя едва през 90-те години:

 • през 1992 г. се появява завод за производство на вградени домакински уреди;
 • през 1996 г. е построена фабрика за събиране на хладилници;
 • през 1997 г. е създадена марка Ханза, под която започват да продават печки и друго оборудване;
 • през 2000 г. се появява още един завод за производство и ремонт на перални машини.

Обърнете внимание! Amica има само 4 фабрики в Полша, които се занимават с производството на определен тип оборудване. Това оборудване се доставя в магазини в 50 страни по света, както под делириума на Amica, така и под марките Hansa, Premier, Gram.

На пазара в Русия има перални и друго оборудване Hansa не само от полски монтаж, но и от турски и китайски. Не е известно със сигурност, че това са дъщерни дружества или предприятия, които работят под лиценза на Amica, притежател на авторските права на тази марка. Направете заключение сами.

Плюсове и минуси

Пералня HansaВъпреки страната, в която са монтирани пералните машини Hansa, те са разпознаваеми, имат свои характеристики, предимства и недостатъци. Да започнем с плюсовете:

 • първо, пералните машини Ханс имат ниска мощност и консумация на вода;
 • второ, широка функционалност, някои модели автомобили имат до 23 режима и функции на пране, например Hansa AWB 508LR;
 • трето, автомобилите имат ниско ниво на шум и вибрации;
 • четвърто, те имат ясен контрол, такива перални машини са лесни за научаване и използване;
 • пето, пералните машини Hansa могат да издържат една година, дори при тежка употреба.

За ваша информация! Пералните машини Hansa имат голям товар на барабана от 5 до 9 кг сухо пране, някои модели са оборудвани с функция за сушене. Моделите се предлагат в класическо бяло, в тъмно сиво и дори в червено.

Отрицателните характеристики на пералните машини от тази марка включват:

 1. слаби лагери и помпа, които се счупят по-често от други части;
 2. къс маркуч за вход и източване, което усложнява процеса на свързване;
 3. ниско качество на стоманата, използвана в производството;
 4. бързо запушване на филтри;
 5. трудности при придобиването на резервни части в случай на счупване, въпреки че тези машини се счупят изключително рядко.

Рецензии на потребители

За да разберем колко добри са пералните машини Hansa, решихме да намерим отзиви, ето тези, които ни интересуват най-много.

худотеплая, КраснодарПералня Hansa

Четири години имах пералня Hansa Comfort 1000 и през цялото това време бях сигурна, че е сглобена в Германия. Не можах да се наситя, хареса ми дизайна в него, компактните размери и голям брой програми за различни материи. Научих за истинския й полски произход едва когато реших да напиша рецензия. Купих тази кола, мислейки си, че е немска, оценявам немското качество, но не предположих страната на монтажа, която мога да прочета на опаковката.

Системата за инжектиране на вода по време на измиване е възхитителна в тази машина, което дава положителен ефект при миене. Дисплеят винаги показва точното време до края на измиването. Но в него имаше недостатъци. Основното е бързо запушен филтърда се почиства много често.Второто е наличието на голяма празнина между барабана и вратата, в него попадат различни малки неща, което е изключително неудобно. Въпреки това много харесвах машината, но тя се счупи поради верига, таблото за управление изгоря. Замяната беше твърде скъпа и затова беше решено да се купи нов беларуски.

slavnayas, Кишинев

Наистина не харесвам пералня Hansa Comfort 1000, няма какво да се сравнява, имам третата. Купих след красивите думи на продавача в магазина, убедих. Но почти веднага след покупката започнаха да се появяват проблеми. Първо, машината реагира на претоварване или претоварване, тъй като има сензор за тегло, след измиване виси и отказва да изтръгне прането. Това вбесява получаването на нещата и поставянето им отново, когато бързате някъде.

Второ, инструкцията е непълна. Не е посочено как да премахнете грешка в програмата, кой бутон да натиснете. Трето, за седем години експлоатация машината е ремонтирана 6 пъти. Два пъти сменихте нагревателния елемент и задвижващия колан, сменихте маркуча за източване и лагерите веднъж. Плюс тази машина само в голям брой удобни режими.

ataraxi, МоскваПералня Hansa

Наистина искахме да си купим пералня с функция за сушене, дълго време търсехме модел на достъпна цена. Спряхме на пишещата машина Hans модел WDHS1260L. Машината изпълнява своите функции перфектно. При пълно изсушаване нещата се пресушават и затова избирам средно сушене. Сега не съм виждал такива машини, но съветвам всички да си купят такова оборудване.

ela1994, Кишинев

Купихме пералня Hansa AWB 508LR и я използваме вече повече от шест месеца. Автомобилът има много режими, които лесно се настройват. Машината харчи малко вода и електричество. Перфектно изпира прането. Доверявам се на немското качество, съпругът ми избра това, което е необходимо. Надявам се моят преглед да ви помогне да направите избор.

Както можете да видите, пералните машини на тази марка са в търсенето поради достъпната им цена. Но не много хора знаят, че тези автомобили се сглобяват в Полша, Китай или Турция, някои все още са сигурни, че страната е направена в Германия. Това не означава, че те са с лошо качество, но че са различни от немските, това е сигурно. Внимавайте, когато правите своя избор!

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Вера вяра:

  Ханза - добра машина. Работих 6 години, след това програмата полетя, майсторите се смениха за 3500. Мина една година и точно същото нещо ... но с всичко това предимствата й са огромни, отнема много бельо, изплаква се добре и помпата практически няма нужда да се почиства (просто няма какво да се почисти колко е отворена). Жалко, че се счупи!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини