Всичко за пералните машини

Кой е производителят на пералня Midea?

Кой е производителят на пералня MideaИкономическата криза коригира ситуацията на пазара на домакински уреди. Известни европейски марки са поскъпнали 1,5-2 пъти и са претъпкани с по-бюджетни и достъпни стоки от азиатските фабрики. Така че производителят на уреди под марката Midea набира популярност, предлагайки перални машини с оптимално съотношение цена и качество. Но какво се крие зад ниската цена и дали е възможно да се доверите на нова компания - ще разберем в статията.

Откъде се появи марката?

Родното място на марката Midea е Гуандун, Китай, където преди 51 години в Шунде е основана скромна работилница под това име. През същата 1968 г. е сглобен първият вентилатор, наречен „Mei De“, което се превежда като „красив“. С течение на времето компанията прераства в глобална диверсифицирана корпорация с персонал от 135 хиляди души.

Производителят на пералня Midea е специализиран в климатични, домакински големи и малки уреди:

 • климатици;
 • кухненски уреди;
 • електрически уреди;
 • хладилници и перални машини;
 • компресори;
 • информационни технологии.

Не само предлаганата гама е впечатляваща, но и обхвата на предприятието. Midea се счита за един от най-големите китайски доставчици на домакински уреди. Компанията веднага води в пет продуктови категории в страната и в седем водещи експортни дестинации. Също така тази марка е най-активно развиващият се модерен производител сред конкурентите по целия свят.Фирма Midea

Оборудването се изнася от Midea в повече от 200 страни, включително Русия. Заводи и фабрики са разположени не само в Китай, но и в други 21 страни - Индия, Виетнам, Беларус, Египет и някои други.

Предвижда се иновативна система от експертизи, която позволява да се правят висококачествени и трайни продукти.

Какви перални машини прави?

Основният акцент, който Midea прави върху кухненските уреди. Сред асортимента, предлаган от компанията, е лесно да се намери всеки необходим продукт от малка електроника до хладилна и замразяваща техника. Така се произвеждат и продават микровълнови фурни и електрически месомелачки, печки и котлони, прахосмукачки и вентилатори, блендери и комбайни, всичко това, което може да бъде полезно за една домакиня в ежедневието. Производителят не заобиколи вниманието си и пералните машини.

Преди 3-5 години миещите машини Midea не бяха популярни - потребителите бяха смутени: неизвестна марка, лошо качество и съмнителна поправка. Но ситуацията се промени, тъй като отделът за контрол на качеството на компанията успя незабавно да отчете настроението на клиентите и да издаде подобрен асортимент, който да отговаря на нуждите на аудиторията. Сега оборудването на тази марка се сравнява благоприятно сред конкурентите по редица показатели.

 1. Широка гама от възможности за бюджет.
 2. Рентабилност на автомобилите поради ниската консумация на енергия от клас A +++.
 3. Възможността за закупуване на модел с капацитет от 7-8 кг на цена до 20 хиляди рубли.
 4. Уголемен люк и врата с ъгъл на отваряне 180 градуса, което улеснява товаренето и разтоварването на спално бельо.
 5. Наличието на дисплей, който ви позволява да контролирате процеса на измиване.
 6. Високо качество на въртене при скорост до 1400 об / мин с ниво на шум не повече от 78 dB.

Привлича купувачите и универсалността на пералнята Midea. Всеки модел има голям брой стандартни и специални режими, разработени от професионалисти за висококачествено и бързо измиване. Няма скъпи и безполезни опции, което намалява цената на машините и ги прави достъпни за потребителите.примери за модели перални машини Midea

Мнения на потребителите

Maryska81:

При избора на нова пералня те се ръководиха от ниска цена поради ограничения бюджет. Старата машина на марката LG служи 9 години без оплаквания, но поради отдалеченото преместване, тя трябваше да напусне агрегата на предишното си място и да се настани от нулата.

Ще изясня веднага: изборът беше ограничен, тъй като нямаше много онлайн магазини в региона, в който сме се преместили. Но намерих няколко варианта, най-евтиният от които беше Midea WMF610. Марката се оказа позната - няколко години без оплаквания използвах същата микровълнова печка. Не се плаши и отзиви, в по-голямата си част добро. Затова веднага поръчахме.

Ако е дори, не съжалявам: шайбата работи правилно вече почти година.

Има само един недостатък - липсата на електронен дисплей с показан таймер за измиване. На стария LG имаше табло, така че лично аз необичайно се справям без него.

Но иначе няма оплаквания. Качеството на измиването е на най-високо ниво, дори петна се премахват след деца в предучилищна възраст. Издържайте на машината и интензивността на измиването, тъй като машината се работи често и дълго време. Струва ми се, че ниската цена с такава издръжливост вече е огромен плюс.

Ако бюджетът ми позволи да „сваля“, определено бих избрал опцията с дисплей, тъй като значително опростява процеса на измиване. За кого платката няма значение, препоръчвам Midea WMF610. В допълнение към горното ще добавя, че машината се справя добре със замърсяването в експресен режим, безшумна и стабилна. Последното е особено важно, тъй като подът под машината ми не е силен, но оборудването не скача и не вибрира.

Anya_ss:

Те избраха тясната Мидея, след като се преместиха в нова резиденция. Търсихме кола в ценовата категория до 18 хиляди и, преразглеждайки офертите на известни марки, се натъкнахме на непозната досега компания. Привлече го фактът, че за ниска цена бяха предложени много „скъпи“ експлоатационни характеристики. Например машината се отличава със следните предимства в сравнение с предложените алтернативи:

 • вместимост до 7 кг;
 • голям брой режими, сред които има бърза програма за 15 минути, която придава свежест на бельото;
 • ниска консумация на енергия;
 • стилен дизайн;
 • наличието на дисплей за мен е ключов момент, тъй като исках да контролирам времето за пране, в други машини за тази цена това не е предвидено;
 • отлично измиване, чорапите не се забиват;
 • почистващите препарати са напълно изплакнати от тавата;
 • ниска цена.

Но не без недостатъци. Машината е видимо шумна. Барабанът периодично мирише неприятно. Възрастните и упорити петна се отмиват само с високотемпературно измиване, което не винаги е удобно, а допълнително измиване не е достъпно във всички програми.

Използвам машината от 2 месеца и вероятно е твърде рано да се преценява нейната надеждност. Но макар да няма оплаквания, доволен съм от придобиването, четох отзивите предимно положителни. Времето ще покаже, но магазинът предоставя 2-годишна гаранция. Страната на сглобяване е Китай.

Elena1551:

Забелязах, че при закупуването на домакински уреди, които получиха оценка от "отличен" от купувачите, става собственик на нещо неясно. Избирайки нова пералня, отново повярвах на отзивите. Повечето щастливи собственици на MIDEA WMF610 само се оплакваха, че синият рекламен стикер не е премахнат дори от бензин. Вижда се, че никой не забеляза ужасното миене, неприятната миризма, високия шум и много други „предимства“.

В същото време се запознах с ентусиазирани отзиви за Lg машини, които също не съответстваха на реалния ми опит. Като цяло имах само 2 перални единици в употреба. От един - немският Bosch - имаше приятни спомени с работници и чорапи с бели яки, стабилност и добра работа в продължение на 20 години. Той проби само по наша вина, просто го наводнихме. Вторият, руски Lg, далеч не беше идеален и умря, изживял точно гаранционния срок. Друг Lg имаше подобна съдба в съседния град.

Както го разбирам, достойнството на тази компания е нейната гаранция за „смърт“ в измерения период, желанието да се преодолее мързелът на домакините (необходимо е да се мият трудни петна ръчно) и да отмъсти на съседите за силни шумове.

Ремонтът на последния Lg би бил толкова скъп, че решиха да купят нов, но евтин.Те избраха бюджета Indesit, но консултантът се отказа от асамблеята в Липецк и препоръча MIDEA WMF610. Според продавача няма нито един отрицателен преглед. И аз съм тук, за да коригирам тази ситуация. Ще започна с достойнствата.

 1. Лесна работа.
 2. Удобно натоварване в 6 кг.
 3. Консумацията на вода е около 48 литра.
 4. Консумирана мощност A +.
 5. Стъклото не се нагрява при високи температури.
 6. Стабилност.
 7. Нисък сигнал.
 8. И най-важното - стикерът беше лесно отстранен от случая.

Сега ще предам на недостатъците, от които има много. Така че обещаната рентабилност не работи, тъй като за оптимално състояние трябва да измиете няколко пъти. Когато цикълът приключи, машината не се изключва, а просто мига индикатори. Ключалката на люка е неясна, а нивото на шума е толкова високо, че може да се чуе дори през стените. Постоянната миризма на фенол също е неприятна. Заключвам, че не можете да се доверите на похвални отзиви. Струва си да търсите доказани марки само чрез приятели.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини