Всичко за пералните машини

Производител на перални машини Leran

Производител на перални машини LeranАко световни марки като Samsung или Bosch са известни на почти всички, тогава много хора се запознават с производителя на пералня Leran само в магазина. Но, въпреки несвитото име, гамата, предлагана от компанията, и етикетът с ниска цена привличат много потребители. Възникват естествени въпроси: къде се произвежда това оборудване, може ли да му се вярва и защо сега набира популярност? Всички отговори с исторически произход и обяснения на експерт на компанията са дадени по-долу.

Откъде идва технологията на Leran?

Всъщност Leran удари руския пазар още през 2009 година. Производителят предлагаше скромен асортимент от малки домакински уреди, основната разлика от които беше ниската цена и разумното качество. Вярно, нямаше особен фурор - потребителите не бързаха да се доверят на непозната марка от китайски произход.

Скокът на продажбите се случи през 2014-2015 г. Бързият растеж на долара доведе до силен ръст на цената на европейските и корейските домакински уреди, така че доказаните Hotpoint-Ariston, Samsung, LG и Bosch станаха практически недостъпни за определена група купувачи. Особено се повиши цената на хладилниците, пералните и телевизорите. На фона на общите високи разходи, бюджетът на Leran изпъкваше благоприятно, по това време беше започнал да доставя широкомащабни стоки за бита в Русия. Продажбите се увеличават десетократно, а в някои региони стотици пъти, което провокира активно пускане на нови продукти и увеличаване на доверието на аудиторията.

Страната на сглобяване е Китай, по-точно провинция Гуандун, където са концентрирани производствените мощности на компанията. Беше направен опит за преместване на конвейерите до заводите в Челябинск, но резултатът беше увеличен процент на фабрични дефекти и връщане под гаранция. Следователно производството отново се концентрира върху китайска почва, но с увеличени обеми.

Компанията LLC Leran е изключителен вносител на оборудване Leran в Руската федерация, както и собственик на търговските марки Doffler, Ardin и Sentore.

Продуктите задължително са сертифицирани в съответствие с международните стандарти и според официалните изявления на директорите на компанията редовно се тестват във фабрики в Хонконг. Но си струва да се разбере, че само малка част от освободените стоки се изпращат в процедурата за проверка. Този факт беше потвърден от независима проверка, проведена от JPEC (HK) Co., Ltd, която ясно показа, че качеството, функционалността и външният вид се оценяват само в ограничена партида домакински уреди.

Мнение на експерт

къде се произвеждат машини на LeranКратка историческа информация не е в състояние да говори напълно за надеждността на марката. Много по-добре е да разберете подробности от първа ръка. Например от Андрей, експерт в RBT, който е официален представител на марката Leran:

„Той работи в RBT около година, като разпространява големи стоки, хладилници, телевизори и перални машини. Когато ни донесоха първите хладилници от Leran, бях впечатлен от тяхната ниска цена и предлаганата функционалност, Факт е, че крайната заплата беше по-повлияна от продажбата на собствена марка и нейната конфигурация. Консултантите нарекоха тази група продукти „Китай“ и тя се продава слабо, което в края на отчетния период доведе до намаление на заплатите с 25%.

Имах проблеми с популяризирането на Китай. Средно китайската марка би трябвало да представлява 30% от приходите ми, например, за всеки продукт с цена от 30 хиляди рубли, беше необходимо да се продават допълнителни стоки (например зеленчукови контейнери, абсорбатор на неприятни миризми, защитни филми) поне още 10 хиляди. Това не беше възможно преди да се срещнете с първия модел хладилник Leran CBF210IX.

В рамките на месец веднага продадох 10 бройки, изпълнявайки плана и получавайки прилични плащания.Разбира се, притесних се, че неизвестен производител може да се провали и да се върне при нас под гаранция. Вече имах редовни клиенти, които се доверяваха на препоръките ми и не искаха да развалят репутацията ми и да губят клиенти. Затова честно предупредих, че цената е благоприятна, но "пълнежът" е непредсказуем.

Но продажбите не паднаха - по това време беше почти невъзможно да се намери хладилник с No Frost, модерен дизайн, LED подсветка и електронно управление за 22-25 хиляди.

Средната цена на пералня от Leran е 19990 рубли.

Но скоро пристигна първата жалба. Обадиха ми се лично, тъй като предлагам визитната си картичка с контакти на всеки клиент и се оплакаха от светлина на празен ход при задно осветяване. Той реагира на иска незабавно, позвъни на директора на компанията и изпрати капитана на сервизния център до бившия купувач.

Китайско производство LeranПостепенно асортиментът от стоки от Leran бе попълнен, но с тях броят на жалбите расте. Нямаше сериозни оплаквания, но все пак потребителите трябваше да се сблъскат с някои неприятни моменти, Например, най-често хората са се сблъсквали със следните проблеми:

  • Неразбираеми инструкции, или по-скоро пълното му отсъствие. Производителят придружи устройствата с универсална тънка книга без конкретни алгоритми и обяснения.
  • Отоплението на страничните стени. Това плашило почти всяка секунда, но няма причина за паника - много производители монтират кондензатор от двете страни, който осезаемо се нагрява в режим на работа и пренася топлина в хладилника.
  • Лош дисплей Електронният контролен панел често работеше периодично или напълно отказваше да отговаря на командите на собственика.
  • Високо ниво на шум. Тук всичко беше твърде индивидуално, тъй като всички големи домакински уреди работят в рамките на 39-43 dB, което не може да се нарече критичен диапазон. Ето защо ви посъветвах сами да намалите изходящия шум: подравнете устройството с регулируеми крака и напълнете хладилника, като намалите силата на вибрациите поради увеличеното тегло на устройството.
  • Лоша миризма. И в този случай нямаше нищо критично - логично е новото нещо да има собствена фабрична миризма, която ще премине с течение на времето.

Забелязах още едно „но” - надценени характеристики, особено за малките домакински уреди. Максималната възможна мощност е посочена на кутиите и етикетите, но всъщност обичайният режим е проектиран за работа с товар няколко пъти по-малък. Например се продава блендер от Leran и BOSCH с максимум 600 вата, но последният ще има номинална мощност 400 вата и ще показва добър резултат без много усилия. Бюджетът Leran, имащ същите декларирани характеристики, ще постигне износване и постигане на подобно ниво.

Мога да дам собствено експертно мнение, което се подкрепя както от опита за продажба на големи домакински уреди, така и от обратната връзка от брат ми, който използва хладилника Leran повече от 2 години. Вярвам, че можете да закупите тези хладилници и перални машини, най-важното е, помнете някои точки:

  • Ако цената на Leran практически не се различава от единици от по-висококачествени марки (LG, BOSCH, Samsung), тогава е по-добре да изберете доказани марки.
  • Опитайте се да вземете оборудване без допълнителни функции и устройства, тъй като най-често те се провалят.
  • Помислете за характеристиките на целия бюджетен диапазон, например китайските производители на пералня Midea, Beko или Candy предлагат евтини, но по-добри опции. “

Домакинските уреди от марката Leran имат всички шансове да издържат дълъг и безпроблемен период, но за това бъдещият собственик трябва компетентно да подходи към избора на подходящ модел. Основното нещо е да не се опитвате да купите супер проектиран модел и да изучите добре номиналната мощност на агрегата.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини