Всичко за пералните машини

Производителят на пералнята Indesit

произход на перални машини IndesitМного хора имат мнение, че повечето перални машини на руския пазар са сглобени в Китай или Русия, европейските сглобяващи машини са изключително редки.

Дори такива известни марки като Bosh и LG се сглобяват в Русия. Но какво да кажем за машини като Indesit, в коя страна се произвеждат и откъде идват? Това ще разберем.

История на марката

Развитието на Indesit е неразривно свързано с Аристон, който се появи много преди появата на Indesit. Производството на домакински уреди под марката Indesit започва през 1975 година. По това време Италия вече беше успешна компания Merloni, която възниква през 30-те години на ХХ век. Успехът на компанията Indesit привлече сина на Merloni, който през 1989 г. купи тази марка и комбинира производство, Централният офис все още се намира в Италия.

Първите автомобили, произведени в Италия, се появиха у нас през 1993 г. И наистина беше пералня, сглобена в Италия. Днес представителството на Indesit е отворено във Франция, Китай, Полша, Словакия, Португалия. Следователно е доста трудно да се намери перална машина Indesit, сглобена в Италия. За да не направите грешка и да не изпаднете в измамата на продавача, проверете документите, приложени към продукта, в тях трябва да бъде посочена истинската страна на сглобяване.

Важно! Баркодът на пералнята не знае страната на сглобяване, тъй като посочва страната на произход на марката.

Плюсове и минуси

Италианските перални машини са доста популярни у нас, дори използвани машини се доставят от Европа. Какви са техните плюсове и минуси? Предимството на тези машини е, че:Режими на машината на Indesit

 • имат високо качество на сглобяване, дълъг живот (най-малко 8 години непрекъсната работа);
 • цената им е достъпна за различни категории от населението;
 • имам богат избор на програми за различни видове дрехи, дори бюджетни модели, пералните машини на конкурентите с подобен набор от програми са много по-скъпи, особено автомобилите с германско производство;
 • те имат функцията да пестят време за пране, което се нарича Eco Time и то е в много модели.

Що се отнася до недостатъците, те главно се крият в сложността на ремонта, ако изведнъж се наложи. Първо, резервоарът на пералнята Indesit е неотделим, което означава, че в случай на износване на лагерите, ще трябва много да се опитате да ги извадите от такъв резервоар. Второ, специалистите на сервизните центрове отбелязват, че често регулаторът на температурата се разрушава. И трето, защитата срещу течове в тях е само частична.

За ваша информация! Резервните части за машини Indesit не са трудни за намиране, поради което в случай на ремонт трудности с това не възникват.

Асортимент от модели

Гамата от перални машини Indesit включва повече от 20 модела оборудване с различна функционалност и натоварване. Трябва да се отбележи, че производителят предлага не само перални машини със стандартни размери с предно зареждане, но и машини с вертикално зареждане, както и модели с малки размери. Малките шайби се вписват идеално в малка баня, те често се инсталират под мивката.

Трябва да се отбележи, че повечето перални машини от тази марка са автомобили от икономична класа, но в същото време с добър набор от програми. Разбира се, има автомобили с разширени функции. И заслужава да се отбележи наличието в машините на Indesit на такава полезна програма като пране на спортни дрехи и обувки.

Според анкета на потребителите, най-популярните представители на марката са:Машина Indesit

 • Indesit WIUN 81 - тясна машина с 4 кг зареждане и 15 режима на пране, една от най-евтините в своя клас, средната цена е около $ 215;
 • Indesit IWDC 6105 - стандартна машина с товар от 6 кг, отличителна черта е наличието на сушене до 5 кг бельо и само за 500 долара;
 • Indesit IWE 7105 B - машина с товар от 7 кг, това прави възможно измиването на насипни неща.Този модел пералня има стандартни размери, голям брой програми, включително експресен режим, средната цена от 318 долара;
 • Indesit NSD 808 LS е пералня, натоварването на която е 8 кг сухо бельо, малко се различава от предишния модел, товарене и размери. Този модел е тесен. Средната цена е 338 долара.

Обърнете внимание! Всички изброени модели имат най-висок клас на пране А.

Отзиви

Отзивите за перални от тази марка са много смесени. Някой отбелязва високото качество на сглобяване и отличното качество на измиване. Някой се оплаква от чести повреди, лагерите се износват бързо, а контролните табла изгарят. Най-вероятно собствениците на китайски „Indesites“, а не на италиански, се справят с повреди. Ето няколко отзива от истински хора.

kotena13_13

След повредата на пералнята дълго време търсеха подходяща и беше избрана Indesit NSL 605 L S. Тази тясна пералня с товар от 6 кг ни подхождаше напълно, особено за цената, защото я получихме за склад за 12 000 рубли. Машината е тиха, изтрива се перфектно. Единственият минус е липсата на таймер, показващ колко е останало до края на измиването. Препоръчвам ви тази машина.

Roksik86

Купи пералня  Indesit NSL 705 L S и след три месеца бяха разочаровани от придобиването. Машината спря да загрява вода. Дойде гаранционен сервиз, който замени нагревателя с нов. Изненадващо беше, че изгорелият десет беше целият в ръжда, сякаш не нов, но стар. След година колата не започна да се извива. В този модел няма авариен маркуч за източване и не е реалистично да се оттича вода през филтър, освен ако просто не го излеете на пода. А колата бръмчи, сякаш излита. Но това върши добра работа на качествено измиване. Следователно можете да поставите само 3 точки.

ivvit00

Срещнах се с пералнята Indesit NSL 705 L S, когато я купих за приятел като подарък за домакинство. Приятелите бяха доволни, колата има всичко необходимо. Един минус е шум, няма да започнете да миете през нощта, особено в студио апартамент. Изтрива се перфектно, изтръгва също, ако без бране на нита, тогава моделът е добър.

sumara56

Аз мия Indesit WIU 82 вече пет години, не е имало повреди. След като филтърът се запуши, но аз сам го почистих. Машината е компактна и следователно има малък товар. Когато се върти, спира, тъй като прането неравномерно се извива на бучка, така че всеки път изправям всичко ръчно. Като цяло изтрива добре.

В заключение отново отбелязваме, че на руския пазар срещахме само перални машини Indesit, които се сглобяват в Русия и Словакия (модели с най-високо зареждане). Можете да си купите машина с италианско производство само в Италия или употребявана. Но заслужава ли си да преплащате за употребявано оборудване, за което няма инструкция, няма гаранция, че ще работи.

   

9 коментара на читателя

 1. Граватар на светлината светлина:

  Истинската машина на италианската асамблея работи за нас около 8 години. Никога дори бутон не е потънал. Молех се за нея! Добро момиче. Но се счупи така, че лагерът в барабана напълно излетя навън. Сега монтажа е руски. Дори продавачите не се съветват да вземат. Корабите ни изстрелват в космоса, но битовите уреди и автомобилите не биха били по-добре взети.

  • Граватар Владимир Владимир:

   Съгласен съм !!!

 2. Граватар Антон Антон:

  Имаме италианска асамблея Indesit, служи от 13 години. Преди половин година летяха само амортисьори. След подмяната тя стана като нова, в нея нищо не се промени, нито работа, нито външен вид 🙂

 3. Граватар Виктор победител:

  Първият работеше точно 7 години, почти едновременно управляващото устройство и двигателят и нагревателят изгоряха, т.е. не може да бъде поправен. Сега вече работят вторите 5 години.

 4. Граватар Ерик Eric:

  Имаме Indesit 4 кг, който работи 7 години. Като нов. Когато миете заедно с праха, добавете лимонена киселина. Готина техника.

 5. Граватар Едуард Едуард:

  Имам Indesit WDN867WF на 5кг със сушене. Закупен преди повече от 20 години. Всичко все още работи безотказно. Единственият недостатък днес е ръждясал резервоар от черни метали, покрит с керамичен емайл. За съжаление устройството е много добро. Може ли някой да ми каже кой резервоар може да бъде заменен? Моля, пишете

 6. Граватар Оренбург Оренбург:

  И Indesit работи с нас от 21 години! И ха-ха-ха. Какъв ще бъде нейният заместител? Споделете го!

  • Граватар Майкъл Майкъл:

   Virpul - монтаж Словакия! Те купиха Indesit и произвеждат предни такива под собствената си марка, а вертикални под марката Indesit. Фронталният Indesit ще бъде руска асамблея.

 7. Граватар Валентин Валентин:

  Едуардо. Съпругът ми се запечата с автомобилен уплътнител, произведен от Русия преди година, резервоарът не изтича. Колата също е на 20 години.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини