Всичко за пералните машини

Предимствата на професионалните перални машини

професионална пералняНяма да изненадате никого с пералня, дори и най-модерните модели се приемат за даденост. Наличието на подсветка на резервоара, автоматично претегляне, интелигентно управление, иновативни технологии за пране, ергономичен дизайн - всичко това е характерно за модерна автоматична машина. Но как тогава професионалните перални машини се различават от обикновените домакински? Може ли вместо домакинска машина да постави у дома надежден професионалист, който ще издържи десетилетия, какви са неговите предимства и има ли недостатъци? На тези въпроси ще дадем отговор.

Обхват на приложение

Професионална пералня се използва в различни области на човешката дейност. И това не са само перални, в които спално бельо може да се носи от различни места, както и хора от дома. Професионалните автомобили използват:

 • в хотели и дори в хотели с малък размер инсталирането на такава машина само ще подчертае нивото на обслужване. Освен това е много по-изгодно да се миете директно на място, като организирате мини пране в помещението за помощ. Спалното бельо винаги ще бъде безупречно чисто, а багажът за гости може да бъде измит срещу заплащане, ако е необходимо.професионално измиване
 • в перални за самообслужване, които наскоро се организират в къщички.
 • в ресторантите, като необходимостта от спазване на санитарните стандарти, както и с цел създаване на сериозен и отговорен бизнес. Ежедневното пране на спално бельо винаги ще поддържа банкетните стаи и кухнята чисти.
 • в хранителни предприятия, например месопреработвателен завод, пекарна, мандра, сладкарски изделия и др. Инсталирането на професионална пералня в производството е по-изгодно от сътрудничеството със химическото почистване.
 • в салони за красота и фризьори.
 • в родилните болници.

За ваша информация! С малки обеми на предприятието, вместо професионална пералня, където обемът на прането не е значим, може да се монтира полупрофесионална автоматична машина.

Предимства, които отличават професионалните машини от домашните

Какво е толкова в професионалното оборудване, как се различава от домакинското или полупрофесионалното?

 • Първо, качеството на измиването. Само професионалните перални машини имат най-висок процент на тази характеристика. Полупрофесионалните в това отношение са по-ниски, защото се основават на дизайна на домакинска машина. В някои случаи обаче разликата между измиването на тъканите може да не се забележи.
 • Второ, износването на части. Професионалните машини са предназначени за измиване на поне 30 000 цикъла, докато полупрофесионалните за 5000, а някои домакински само за 1000. Освен това миенето на домакински и полупрофесионални машини трябва да бъде периодично, в противен случай нагревателният елемент ще прегрее. Например, полупрофесионалните могат да се провеждат не повече от 15-20 пъти седмично. Професионалистите могат да се експлоатират 24 часа на ден.
 • Трето, скоростта на измиване. В професионален план тя се намалява до 50-60 минути, което прави възможно измиването по-често. Това се осигурява чрез инсталиране на няколко нагревателни елемента. Домакинските машини мият средно 2 часа.
 • Четвърто, гаранционният срок. Когато използвате домакинска машина, която не е у дома, гаранционният срок не се прилага и в случай на повреда, машината ще трябва да бъде ремонтирана за своя сметка. При професионалните машини периодът за отделните части е увеличен.
 • Пето, размерът на люка на барабана. В професионалните машини той е много по-голям, което улеснява процеса на товарене и разтоварване на пране.

Забележка! Във всички професионални машини има възможност за измиване с течен прах без увреждане на вътрешните части, което не може да се каже за битови и полупрофесионални модели.

Слабости на професионалните автомобили

Професионалните перални машини имат неоспорими предимства пред домакинските, така че защо тогава потребителите не ги купуват за домашна употреба, защото са надеждни и издръжливи. Това е така, защото имат слабости, които не могат да бъдат игнорирани.професионално измиване

 1. Цена. Важен показател за повечето руски потребители. Професионалните автомати са скъпи, могат да се причислят към първокласни автомобили.
 2. Измерения. Такива коли не могат да бъдат тесни или малки, техните размери, напротив, дори могат леко да надвишат размерите на стандартен домакински уред и това по никакъв начин не е подходящо за малки бани и кухни на къщи, построени от Съветския съюз. Само хората, живеещи в големи частни къщи, могат да си ги позволят, където може да се отдели отделно помещение за измиване.
 3. Икономиката. Повечето професионални машини не могат да бъдат наречени икономични. Консумацията на вода в тях може да достигне до 100 литра, те не могат да бъдат икономични по отношение на консумацията на енергия.
 4. Манталитетът на руските потребители. Повечето потребители са склонни да сменят и актуализират оборудването, използват нови технологии и изобретения, избират модели, които са по-привлекателни в дизайна. Хората актуализират телефоните до нови модели, автомобилите и пералните не са изключение. Затова хората си мислят, че е по-добре да си купят бюджетна машина, която след 5-10 години няма да е жалко да се изхвърлят и разменят за нова.

Заключение: Ето защо професионалните автомати се използват рядко за битова употреба, на първо място, те са насочени към промишлена употреба.

Примери за модели и техните характеристики

Професионалните автомати се произвеждат под такива добре известни марки като Miele, LG, Fagor, Asko. Ето няколко примера за модели на такива машини.

Пералня Vega V-10 - автоматична машина с зареждане до 10 кг пране. Паметта на контролера на тази машина е 50 програми, 10 от които са вградени от производителя. Контролерът може да чете SD карти. Завъртането в тази машина оставя много да се желае, тъй като влажността е 70%, а външният вид не е впечатляващ в сравнение с конкурентите, Размери 81x76x124 см. Страна производител Русия. Цена от 145 хиляди рубли.

Вега В-10

Пералнята от LG WD-12A9 е автоматична машина, предназначена за измиване на 6 кг пране и въртене до 1200 об / мин. Количеството консумирана вода за един цикъл е 66 литра. Характеристика на машината е, че тялото и предният панел са изработени от боядисана стомана. Барабанът също е направен от стомана. Размери 60х65х55см. Цената за тази кола е от 60 хиляди рубли.

LG WD-12A9

Пералнята LG WD-1069BD3S е автоматична машина с зареждане до 10 кг пране и извличане до 1150 оборота. Резервоарът и тялото на машината също са изработени от стомана. Размерите са 69x93x75 см. Цена от 104 хиляди рубли.

LG WD-1069BD3S

Пералня Miele PW6080 Vario е челна перална машина, предназначена за измиване на 8 кг пране и въртене до 1300 об / мин. Тя включва 70 програми за миене, които са разделени на групи: „Хотел”, „Стайни”, „Кухненско и ресторантьорско бельо”, „Спорт” и други. Консумацията на енергия е няколко пъти различна от домакинската машина и възлиза на 7,8 кВт / ч. Страна производител Германия. Цената за този модел е от 460 хиляди рубли.

Miele PW6080 Vario

Пералня 425865 Asko WMC84V - автоматична машина с зареждане до 11 кг пране и въртене до 1400 оборота. Общо 22 програми за пране. Възможно е да свържете тази машина към студена и топла вода. Резервоарът е изработен от неръждаема стомана, противотежестите на чугуна им, което гарантира неговата надеждност. Системата за сигурност включва 6-степенна защита от течове. Размери 85x60x70 см. Цена от 165 хиляди рубли.

Asko WMC84V

Пералнята Fagor LA-25 ME е автоматична машина с зареждане до 25 кг пране и извличане до 900 оборота. Общо разполага с 16 програми за измиване, контролът се осъществява чрез електронния панел. Обемът на барабана е 250 литра. Страна производител Испания. Размери на машината 98x104x156 см. Цена от 450 хиляди рубли.

Fagor LA-25 ME

Перална машина LAVARINI LM14 - машина с товар за спално бельо до 14 кг. Тялото му е изработено от неръждаема стомана.Микропроцесорно управление с помощта на графичен дисплей. Има функция за самопочистване. Паметта на такава машина може да съхранява до 200 програми за пране. Страна производител Италия. Размери 88x93x134 см. Цена от 650 хиляди рубли.

LAVARINI LM14

Пералнята Unimac UY180 е автоматична машина, предназначена за измиване до 18 кг пране. Калъфът е изработен от неръждаема стомана, тази машина е идеална за перални. Микропроцесорното управление ви позволява да съхранявате до 99 програми за пране, от които 20 са предоставени от производителя. Много удобен люк за барабани с размер 75 см. Страна производител Белгия. Размери 97x97x141 см. Цена от 730 хиляди рубли.

Unimac UY180

Така че, професионалните машини са скъпо оборудване, което в повечето случаи е неразумно да се използва у дома. Имат прекомерна консумация на енергия и вода. Въпреки че разбира се показателите за качество и надеждност са най-високи.

Помислете само, че за парите, които давате за такова качество, можете да сменяте домакински машини на всеки 5-7 години. Опциите с евтини професионални коли до 100 хиляди рубли обикновено са под съмнение. Ето защо, помислете преди да закупите професионално оборудване за дома, по-добре е да го използвате по предназначение в перални и други предприятия.

   

1 коментар на читателя

 1. Gravatar Passerby минувач:

  Човекът, който написа ТОВА, изобщо не мисли нищо в пералните машини. И в професионален и още повече. Ще изхвърлите бюджетната кола, скъпа моя, не след 5-10 години, а веднага след края на гаранцията. Професионалните автомобили консумират много електроенергия в киловати, но я консумират за половин час, а не за три, като домашните. Консумират 100 литра вода, вярно е, но мият 20-25 кг пране. И основният недостатък е необходимостта от свързване на 380 волта към мрежата с мощно заземяване. Те нямат други недостатъци.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини