Всичко за пералните машини

Преглед на професионална перална машина на LG

Професионален SM LGВ перални в ресторанти, хотели и химическо чистене с безкраен поток мръсно пране, само професионални перални машини могат да се справят с него. За разлика от техните "домашни" колеги, те са по-икономични, по-функционални, по-мощни и по-надеждни, предназначени за денонощна работа и огромни товари. Всичко, за да може бизнесът да функционира с пълна сила. Вярно е, че сред най-добрите модели има лидери, а в сектора за пране професионалните перални машини на LG заемат специално място. Какви са добрите LG единици - ще разгледаме подробно в нашия преглед.

По какво се различава домакинската машина от професионалната?

Външният вид и високата цена далеч не са единствените параметри, които разделят пералните на домашни, полупрофесионални и професионални. Последните имат редица неоспорими предимства, които се различават от всички останали.

 1. Качество. Високото качество на пералните единици за пране ви позволява да премахнете тежки замърсявания без предварителна обработка или накисване.
 2. Сила. Инверторни двигатели с директно задвижване и части, изработени от високоякостни материали, значително увеличават износоустойчивостта на машината. Благодарение на това професионалните модели са проектирани за поне 30 хиляди цикъла, докато полупрофесионалните модели са проектирани за 5 хиляди, а домакинските - за по-малко от 1000.
 3. Speed. Оборудването на перални машини с няколко нагревателни елемента ви позволява да загрявате вода по-бързо и да започнете процеса на пране. Също така, възможността за използване на конвейера без прекъсвания, ускорена система за изтичане и повишена скорост на въртене на барабана намаляват работното време до 50 минути вместо два часа в домакинска единица.
 4. Функционалност. Професионалистите разполагат с цифров контролен панел, който контролира нивото на водата, времето за измиване, качеството на въртене и други параметри на измиване. Общо е възможно да се инсталират до 200 различни режима и програми.
 5. Гарантирано. В договора за продажба на домашни автоматични машини се обръща специално внимание на техническото и гаранционното обслужване. Така че, в случай на повреда, промишлените възли се ремонтират от производителя.
 6. Капацитет на барабана Процесът на товарене и разтоварване на спално бельо също е опростен поради големия размер на люка, побиращ от 6 кг сухо бельо.

Високата цена на професионалните перални машини крие голям потенциал, което ви позволява да използвате машини денонощно в болници, перални, ресторанти и фабрики, без да се страхувате от повреди или некачествено пране. Домакинските модели с такъв товар не могат да се справят, следователно, се купуват само за домашна употреба.

Най-популярните автомобили на LG

Моделната гама от промишлени перални машини на южнокорейската марка „LG” включва машини с различни технически характеристики. Най-популярните сред тях са:

 • WD-12A9 (FH2A9TDP3S);
 • WD-H0C7FD3S;
 • WD-H069BD3S.

Всеки от тях е оборудван с барабан от неръждаема стомана, електрическо отопление и модерен инверторен двигател с директно задвижване, които осигуряват намалени вибрации, здравина и удължен експлоатационен живот на машините. Всеки модел има и свои собствени характеристики.

WD-12A9 (FH2A9TDP3S) Отваря класацията на най-популярните професионални перални машини на LG „FH2A9TDP3S“. Той се сравнява благоприятно с достъпна цена, компактност, прост интерфейс за управление и икономичност. Техническите характеристики на машината също са забележителни:

 • размери 85/60/55 см (височина / ширина / дълбочина);
 • зареждане на спално бельо - 6 кг;
 • LED контролен панел;
 • наличието на 20 режима на измиване;
 • време за цикъл - от 52 минути;
 • индикатор за състояние на пране;
 • заключваща система (заключване на вратата, настройка на паролата);

Въпреки факта, че оборудването е професионално, нивото му на шум е под 62 dB. Консумацията на вода за един цикъл е до 45 l, а скоростта на въртене е 45 rpm (при миене).Има допълнителни опции: таймер, автоматично балансиране, система за бързо източване, независима промяна на нивото на водата и звуково съпровождане за измиване.

Професионален SM LG_2

WD-H069BD3S. Моделът WD-H069BD3S е подходящ за по-големи предприятия, тъй като е проектиран за по-интензивни, по-дълги товари и има специален приемник за монети. В сравнение с предишната версия (“LG WD-1069BD3S”), обновената машина не изисква фиксиране към пода, автоматично разпределя вода, предпазва машината от изтичане поради поставената отгоре тава за почистване. Техническите параметри са, както следва:

 • размери 98/68/75 см;
 • товарене - 10,2 кг;
 • скорост на въртене 45 об / мин;
 • консумация на вода на цикъл до 86 l;
 • ниво на шум под 62 dB.

Машината не е без своята усъвършенствана функционалност: интелигентно електрическо управление, бързо източване, самодиагностика, пръскане с вода и възможност за проследяване на състоянието на пране.

WD-H0C7FD3S. Най-скъпият от разглежданите модели е WD-H0C7FD3S. Това е индустриална единица, съчетаваща ефектен дизайн, висококачествено оборудване и модерна технология на процеса на измиване. Той има всички полезни опции и функции на предишните опции, допълвайки списъка с предимства с нови функции:

 • зареждане до 15 кг пране;
 • включване / изключване на нагревателните елементи;
 • самоидентификация на проблемите;
 • предварително накисване на пране;
 • дозиране на почистващи препарати в определеното време.

Производителите също обърнаха специално внимание на безопасността, допълвайки конфигурацията с предпазители за основната платка и филтрите, както и вградената защита от късо съединение.

Най-популярните сушилни за LG

Що се отнася до популярните сушилни от LG, само един модел се счита за най-добрият - „V1329EA4“. Този избор беше направен от хиляди предприемачи от Русия и страните от ОНД заради многото предимства на това сушене:V1329EA4 LG сушилня

 • електрическо отопление;
 • товар на спално бельо до 10,2 кг;
 • безшумна работа;
 • средната продължителност на един цикъл е 45 минути;
 • три програми за сушене;
 • Поддръжка за технологията “Cool Down”, която автоматично охлажда прането до изчистване на задръствания.

Размерите на сушилнята са малки - височина 98 см, ширина 68 см и дълбочина 76 см. Основният материал на корпуса е неръждаема, боядисана стомана и хромирани елементи, гарантиращи дълъг експлоатационен живот без корозия и напластяване. Процесът на работа се опростява чрез ясен интерфейс на руски език, автоматична диагностика, таймер, светлинен индикатор, наличие на звукови сигнали в края и началото на цикъл.

Поддръжка на оборудване

При закупуване на промишлено оборудване за миене на перални е важно да се разбере, че само квалифициран специалист трябва да се занимава с диагнозата на тяхното състояние, подмяна на части или сложен ремонт. Освен това всяко професионално звено има удължен гаранционен срок, започващ от една година, през който всякакви неизправности се отстраняват само в съответните сервизни отдели. Независимите опити да се установи работата на машината само ще влошат ситуацията.

По принцип оборудването за търговска употреба е изработено от високоякостни материали, предназначени за дълъг експлоатационен живот и интензивни натоварвания.

Необходимостта от ремонти по-често възниква не поради фабрични дефекти и превишаване на броя на максималните цикли, а поради други причини.

 1. Неправилно боравене с машината.
 2. Прекъсвания на електрозахранването
 3. В устройството влизат чужди предмети.
 4. Неправилна инсталация и свързване към водопроводната система и мрежата.
 5. Нестандартна вода.

Посочените фактори влияят негативно на всички единици, но устойчивостта към тях при професионални видове е по-висока поради редица филтри и система за защита срещу течове, прегряване и късо съединение. Важно е предварително да се проучат препоръките за работа на професионална машина, където има нюанси, които задължително са предписани в приложените инструкции. Не пренебрегвайте услугите на специалист по инсталиране и свързване, което ще ви помогне да избегнете ненужни забавяния и неизправности.

Инсталирането на домакинска пералня в отдела за пране на хотел, ресторант или химическо чистене е лоша идея, която ще доведе до загубено време, пропилени пари и неразградено пране. За успешен и печеливш бизнес най-доброто е да не пестите, а да осигурите бързо, висококачествено и безопасно измиване с професионални автоматични машини LG.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини