Всичко за пералните машини

Професионални и промишлени съдомиялни машини

професионална миялна машинаАко сте или планирате да станете собственик на трапезария, кафене, ресторант или голям хотел, тогава не можете да направите без професионално оборудване, което ще помогне за подобряване на качеството на обслужването и съответно да спечелите предимство пред конкурентите. Професионалните съдомиялни машини са точно такова оборудване. По какво професионалните машини се различават от домашните, какви са те и какви характеристики имат? Ще поговорим за това в рамките на статията.

Видове промишлени съдомиялни машини

Има много модели професионални съдомиялни машини. За да ги разберете и разберете кои да изберете за вашия собствен бизнес, трябва да ги класифицирате. Добра основа за класификация може да бъде типът на професионални съдомиялни машини. Има 3 вида професионални "съдомиялни машини":

 • челен тип;
 • тип купол;
 • тип тунел.
  професионална миялна машина

Професионалните съдомиялни машини с предно зареждане са най-популярният тип машини сред потребителите. Има причини за това.

 1. Съдомиялната машина с предно зареждане заема много по-малко място от купола или още по-малко тунел.
 2. Използва се много по-лесно от другите видове машини.
 3. На цена е малко по-евтино от купола и тунела.
 4. Производителността му е достатъчна само за малки и средни заведения за хранене на ресторанти, кафенета, барове, столове, от които повечето.

Съдомиялните машини за монтиране отпред имат ограничен товар. Обикновено тяхната производителност не надвишава 800-900 бройки на час, но тази сума понякога е достатъчна за обслужване на 3 малки кафенета наведнъж. Съдомиялната машина с предно зареждане е много подобна на домакинската "съдомиялна машина", разликата е само в размера.

Съдомиялната машина тип купол се различава от предната в големи размери. Маси с мивка и впечатляваща повърхност за сортиране са прикрепени към тялото на такава машина отстрани. Основното тяло на купола "съдомиялна машина" при зареждане на съдове е разделено на две части: основата и купола. В горната част на основата има ниша, наподобяваща мивка, в нея е положена кошница с съдове, след това тази ниша е покрита с купол и е зададен режимът на миене. Производителността достига 1500 артикула на час.

Най-продуктивни са съдомиялните машини от тунелен тип. При определени условия такива машини могат да мият до 2-2,5 хиляди артикула на час. Това са машини от конвейер, тоест чиниите са предварително опаковани в специални касетни тави, всяка от които е с размер на малка кутия. Малко вероятно е касетите да бъдат монтирани на конвейера и постепенно се придвижват към измиващ и след това сушилен съд.

Съдомиялни машини с толкова висока производителност се инсталират в столовите на големи предприятия, в огромни хотели, бизнес центрове, в големи заведения за обществено хранене. За монтирането на такова „чудо на технологията“ ще е необходима площ от около 15 квадратни метра. м.

Важно! Работата на съдомиялна машина с тунелен тип ще изисква присъствието на човек, тъй като чиниите трябва да бъдат положени на конвейера и след това да бъдат взети на изхода на резервоарите.

По какво се различава индустриалната "съдомиялна машина" от домакинската?

Както вече беше отбелязано по-горе, индустриалните "съдомиялни машини" от предния тип много напомнят на обикновените домакински съдомиялни машини. Каква е разликата между тях, освен цената? В крайна сметка, професионална съдомиялна машина ще трябва да плати сума четири пъти по-голяма от цената на домакинска машина.

 • Професионална машина се различава от размера на домакинството и капацитета на резервоара.
 • Професионалните машини са изработени от много надеждни елементи, всеки от които е проектиран за значителен работен ресурс.Например, в домакинска машина може да има слаба пластмасова пръскачка, в професионална машина този елемент се състои от неръждаема стомана.
 • Индустриална миялна машина може да измие десетки пъти повече съдове от домакински съдове.
 • За свързване на индустриална "съдомиялна машина" може да са необходими специални комуникации - водоснабдителна система с определен капацитет и индустриална електрическа мрежа.

Обърнете внимание! Далеч от всички промишлени съдомиялни, процесът на миене на съдове е напълно автоматизиран.

Някои предприемачи наивно вярват, че могат да оборудват своето малко кафене с няколко домакински съдомиялни машини и те напълно ще се справят със задачата. Възможно е в началото да е така, но след това ще е необходимо амортизацията на оборудването и те ще трябва постоянно да плащат за услугите на майстори по ремонта. В резултат на това моментните спестявания ще доведат до големи разходи в бъдеще. Експертите казват, че е по-добре веднага да преплатите малко и да си купите индустриална съдомиялна машина, за да нямате проблеми в бъдеще.

Преглед на професионални съдомиялни машини

За начинаещ бизнесмен и предприемач с опит е доста трудно да вземе решение за окончателния избор на модел на индустриална съдомиялна машина. И това не е изненадващо, защото на пазара се представя голямо разнообразие от такова оборудване. Само един производител напише дузина. И как да направите окончателния избор? Тук на помощ идват експерти с богат опит. Те подбраха за нас няколко много забележителни модела на "съдомиялни машини", които ще бъдат добра помощ за малкия и средния бизнес.

МАХ MB / 9235. Тази италианска миялна машина с лицева страна може да автоматизира напълно грижите за ястия в професионалната кухня на кафене, трапезария или ресторант. Предприятията за обществено хранене не могат без такова оборудване, защото то е много компактно и ефективно. Размерите на тази машина са само 410x495x650mm, тя почти съвпада размера на вградената миялна машинакойто е предназначен за домашна употреба. В същото време MACH MB / 9235 е способен да измие 800 артикула само за 1 час. Основните предимства на модела.

 1. Икономично потребление на електроенергия, вода и препарати за миене на съдове

Важно! Ако използвате професионални почистващи препарати, препоръчани от производителя на съдомиялната машина MACH MB / 9235, тяхната консумация драстично намалява.

 1. Много висококачествени части, изработени от неръждаема стомана или високотехнологични сплави - без пластмаса.
 2. Процесът на миене на съдове е напълно автоматизиран, участието на човека е сведено до минимум (поставяйте и изваждате съдовете).
 3. Много удобни и интуитивни контроли.
 4. Специална защита срещу механични повреди по време на измиване.
 5. Той е в състояние да работи от редовно захранване на домакинството 220 V.

Машина за миене на стъкло (миялна машина) MACH MB9235Освен всичко друго, съдомиялната машина има миещ резервоар с вместимост 9,5 литра, бойлер от 4 литра, той консумира 2,2 литра вода за един цикъл. Ако машината се стартира в режим на изплакване, един цикъл ще продължи 150 секунди. Ако зададете режим на измиване, изплакване, сушене, времето на цикъла значително се увеличава в зависимост от избраната програма. Средната цена е 79 000 рубли.

IPC-700 K-01. Професионалната съдомиялна машина с купола от домашен производител е идеална за заведения за хранене. Размери 740х850х1490 мм. Машината изпира 700 артикула на час. Основните предимства на модела.

 • Удобно управление.
 • Поддържане на нивото на водата в резервоара.
 • Удобен резервоар с кръгли ъгли.
 • Контрол на температурата в котелното отделение.
 • Без пластмасови части, изработени от висококачествена неръждаема стомана.

За ваша информация! Тази съдомиялна машина изисква връзка с 380V промишлено захранване

Куполна съдомиялна машина MPK-700K-01Машината разполага с резервоар с капацитет до 30 литра, бойлер с капацитет 10 литра. Комплектът с куполна машина включва кутия-касета за чинии, кутия за очила, кутия за вилици, лъжици, ножове. Средната цена е 128 000 рубли.

ABAT MPK-1100K. Друга куполна "съдомиялна машина" от местен производител, но много по-продуктивна. Тя умее да мие 1100 артикула на час, с размери 725x830x1490 mm. Такова изпълнение ще бъде достатъчно за големи заведения за обществено хранене. Основните предимства на този модел съдомиялни машини.

 1. Миене на съдове на 400С и изплакване при 850S.
 2. Напълно автоматизирано средство за дозиране и изплакване.
 3. Машината е напълно сглобена от висококачествени метални части, дори бутоните на контролния панел са изработени от стомана.
 4. Супер кратки цикли на измиване и изплакване за поне 60 секунди.
 5. Две отделни циркулационни системи за миене и изплакване на съдове.

Куполна миялна машина AVAT MPK-1100KМашината разполага с резервоар за 30 литра вода, в който е поставена кошница за чинии 500х500 мм. Има и 10 литров бойлер. Съдомиялната машина изисква връзка към 380V индустриално захранване.

Обобщавайки, отбелязваме, че бяхме убедени, че за предприятия и организации, занимаващи се с планини мръсни съдове, обикновена домакинска миялна машина няма да работи, ще трябва да закупите индустриална. Но като направите това, няма да съжалявате, защото такава машина с тежък товар ще работи дълги години, защото всички части са изключително устойчиви на износване. Разбира се, никой не е безопасен от фабричните дефекти, но именно за такива случаи производителят предлага гаранционно и следпродажбено обслужване.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини