Всичко за пералните машини

Преглед на професионални прахове за пране

Преглед на професионални прахове за пранеИмето говори само за себе си - професионалните прахове за пране са само за промишлена употреба. Не си струва да изливате такъв продукт в домашна автоматична машина, тъй като е лесно да развалите машината и да навредите на здравето си. Но в перални, ресторанти и хотели не можете без тях: само професионални смеси могат да премахнат сериозно замърсяване и да се справят с големи обеми пране. Как да изберем най-доброто и на коя марка потребителите се доверяват повече - ще ви разкажем подробно в статията.

Chistown Professional

Отваря списъка с най-достойните професионални перилни препарати за перални и хотели besfosfatny Chistown. Основното му предимство е естественият състав, лишен не само от фосфати, но и от хлор, агресивни избелвачи, силни аромати и аромати. Прахът е на основата на естествен сапун, благодарение на който:

 • абсолютно безопасен и хипоалергенен;Chistown Professional
 • образува се малко пяна;
 • улеснява последващо гладене;
 • предпазва от мащаб;
 • лесно почиства сложни петна;
 • не оставя миризми;
 • евтино струва 189 рубли / кг.

Продава се в торби от 10 кг, което е удобно и икономично.

Счита се за универсален, тъй като е подходящ за машинно и ръчно пране и всички видове плат, с изключение на вълна. Потребителите обаче отбелязват, че прахът не може да се справи със стари петна, така че трябва да започнете няколко цикъла подред. Като недостатък се споменава и строг контрол върху температурата на водата: бялото и светлото бельо трябва да се пере при 60-90 градуса, а цветът - до 40 градуса.

Лесол измива меко

Следващият инструмент - Lesol Wash Soft - е предназначен за измиване на продукти. Специална формула ви позволява да поддържате дишането и мастната покривка на пух, за да предотвратите повреда и търкаляне. Останалите видове плат също се почистват внимателно, без да се повредят влакната и да се измие цвета. В допълнение към тези предимства, потребителите отбелязват и други положителни аспекти.

 1. Удобна течна форма.Лесол измива меко
 2. Опаковка под формата на кутия с врат, което улеснява дозирането и изливането в машината.
 3. Универсалността, която позволява да се използва за ръчно и автоматично изпиране за всички видове тъкани и цветове.
 4. Липсата на хлор и агресивни избелвания.
 5. Омекотяване на водата поради наличието на комплексиращи агенти.
 6. Биоразградимост (опаковката може да се използва повторно и продуктът е напълно разтворим в околната среда).
 7. Стегнатост поради плътно затворен капак.

Препоръчителната дозировка зависи от вида на прането: с ръчно - 50 ml на 10 литра, с машина - 50 ml на 5 kg дрехи.

Има и недостатъци. Първо, за да изчистите по-добре нещата, първо трябва да ги накиснете. Второ, може да се пере само на деликатна основа и при температура на водата от 30 до 40 градуса. Трето, невъзможно е да се предотврати замръзването на продукта. Това е Lesol Vosh Soft 3722 рубли за 20 литра.

Бял BLS INTERNATIONAL

Друг професионален прах за пране е White BLS INTERNATIONAL Алкален концентрат с ниска пяна за светли и бели артикули. Цената за 5 кг гел е 1498 рубли. Цената е оправдана от специална формула на засилено действие, която ви позволява да:

 • да премахнете „силни“, стари петна от всякакъв произход;
 • перфектно избелва;
 • поддържат белота и предотвратяват посивяването и пожълтяването на тъканта;
 • икономично изразходвани;
 • бързо се разтварят;
 • изплакнете обилно при изплакване.

Той перфектно почиства независимо от температурата на водата и нейната твърдост.

Сред недостатъците са агресивният състав с ПАВ, сулфати, ензими и фосфонати. Освен това има ограничение за пране - продуктът се използва само при машинно пране. Но в отзивите се отбелязва, че концентратът е идеален за хотели и ресторанти, където е необходимо бързо измиване на бели и леки платна от органично замърсяване.

Кели плекс

Течният професионален прах за пране на домашната марка Kelly Plex също има предимно положителни отзиви. Това е универсален инструмент, предназначен за пране на бяло и цветно пране в индустриален мащаб. Инструментът има много предимства.

 1. Икономично се консумира.Кели плекс
 2. Не стои на дрехите.
 3. Не съдържа вредни анионни повърхностно активни вещества и фосфати.
 4. Не причинява повишено разпенване.
 5. Подходящо за бебешко бельо поради хипоалергенност и безопасен състав.
 6. Продава се в контейнери от 5 литра в специална кутия със запечатан капак.

Препоръчва се да се използва заедно с белина Winter Premium и климатик Lynette Eco от Plex.

Има ограничения. Така че, продуктът не се използва за измиване на ръце, както и за продукти от вълна, коприна, пух и други деликатни материали. Някои не са доволни от цената от 198 рубли на литър.

Lotos PRO

Lotos PROНай-бюджетната опция е праховата машина Lotus от местен производител. Средната му цена е около 975,04 рубли за 25 кг, което е много по-евтино от подобни професионални инструменти. Продава се само в торби, което създава затруднения при изсипване в тавата на пералнята. Прахът има следните предимства:

 • подходящ за накисване, предварително промиване и основно измиване;
 • предназначени за всички видове спално бельо;
 • премахва всякакъв вид петна;
 • Има неутрален аромат.

Може да се използва в домакински автомати.

Но има много минуси. Най-често потребителите посочват, че торба с прах е неудобна за съхранение и защита от влага, Небезопасен състав не остана незабелязан, тъй като продуктът съдържа анионни повърхностно активни вещества, силикати, оптични избелители и ароматизатори.

Професионалните прахове за пране са предназначени за бързо измиване на най-трудните петна, така че не е изненадващо, че сред тях често се срещат агресивни състави. Основното нещо е да не пренебрегвате допълнителното изплакване и стриктно да спазвате препоръчителната дозировка.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини