Всичко за пералните машини

Професионални почистващи препарати за съдомиялни машини

професионални почистващи препарати за PMMСъдомиялните машини първо са били широко използвани в никакъв случай в ежедневието. Първите, които усетиха предимствата на тези звена, бяха бизнесмени, които започнаха да използват индустриални съдомиялни машини в барове, ресторанти, хотели и други институции, където няма недостиг на мръсни съдове. Разработени са високоефективни професионални перилни препарати за миялни машини от индустриален тип. Тези инструменти ще бъдат разгледани в нашата статия днес.

Характеристики на тези инструменти

Някои потребители на домакински съдомиялни машини, надявайки се да спестят малко пари, искат да използват професионални перилни препарати в своите „домашни помощници“. Икономическата осъществимост на подобно действие може да се проследи много ясно. Пет литров контейнер с концентриран професионален препарат за миене на съдове струва средно 15 долара. Разреждайки го до желаното съотношение, можете да получите до 12-15 литра домашен гел за миене на съдове. Но заслужава ли си да излеете професионален продукт в домакинска миялна машина?

  1. Има професионални течности за миене на съдове на кисела и алкална основа. Изливането на такъв инструмент в домакинска съдомиялна машина ще ви причини голяма вреда. Може би това няма да се случи наведнъж, но със сигурност ще се случи и тогава машината ще отиде на сметището.
  2. Професионалните течности могат да се пенят много, което е много лошо за домакинска миялна машина.

Обилната пяна е много зле измита съдове, освен това, пяната може да попадне в контролния модул на домакинска миялна машина и да повреди контактите.

  1. Професионалните течности за миене на съдове могат да съдържат компоненти, които са ефективни срещу мръсотия, но токсични за човешкото тяло. Такива инструменти се използват при висока производителност съдомиялни машини тип тунелв който съдовете се изплакват много добре и върху него не остава нищо, включително следи от почистващ препарат. В домакинската миялна машина качеството на изплакване е по-ниско с всички произтичащи от това последствия.

По принцип производителите не напразно препоръчват използването на професионални течности за миене на съдове само в професионално оборудване. Въпреки че, разбира се, това е личен въпрос за всеки, човек може да рискува здравето на семейството, в името на една благородна кауза - спестяване на семейния бюджет.

МЕГА М

Като част от статията решихме да направим кратък преглед. В него включихме някои от най-популярните професионални препарати за миене на съдове, за които бих искал да говоря. Да започнем с екологично чистата и безопасна професионална течност MEGA M.

Мега М

Това е концентрат, който се предлага в 5-литрови пластмасови кутии. Добавя се от съотношение 5-7 g течност на 1 литър вода. Именно в това съотношение течност и вода се образува разтвор, който в идеалния случай измива мазнините, петна от чай и кафе, както и други устойчиви примеси от чинии. MEGA M е добре разтворим в хладна вода, не съдържа киселини, фосфати, алкали, хлор и други вредни и токсични компоненти. Може да се използва за измиване на стъкло, сребърни съдове, боядисани прибори, порцелан и неръждаема стомана. Дори в концентрирана форма течността не вреди на природата. Средната цена на 5-литров контейнер е около 14,5 долара.

SP 111

Този инструмент се различава от всички други професионални миещи течности по това, че може да мие пластмасови и керамични съдове. Освен това се счита за екологично чист, не съдържа фосфати, киселини, хлор, фосфонати и основи, перфектно се справя с всички видове замърсяване на съдовете. Течността се произвежда в Полша и се доставя в кутии от 5 литра. Консумация на около 5 g на 1 литър вода. Използва се в промишлени съдомиялни машини от всякакъв тип. Можете да закупите такъв инструмент за около 26 долара.

SP 111

Pro-Brite MDW A-11

Тази професионална течност за миене на съдове съдържа не само детергент директно, но и вещество, което предпазва частите на съдомиялната машина от мащаб. Течността може да се използва при температура на водата +180S. Съставът не съдържа хлор, фосфати, основи или киселини. Всички компоненти са биоразградими. Той е най-подходящ за измиване на съдове от стъкло и неръждаема стомана. Продуктът се излива в кутии от 5 литра, средната цена на такава кутия е 30 долара.

Pro-Brite MDW A-11

Съдомиялна машина GRASS

Този концентриран препарат за професионално миене е подходящ за миене на всякакви съдове. Той е силно разтворим в студена вода, но работи оптимално при температура на водата +200В. Това е биоразградим продукт, който не вреди на човешкото тяло. Не трябва обаче да се позволява да се концентрира върху кожата и лигавиците на човешкото тяло. Течност без хлор и фосфат. Предлага се в петлитров контейнер и струва около 33 долара.

Съдомиялна машина GRASS

Така че, за професионалните съдомиялни машини днес не е толкова трудно да изберете ефективен и безопасен препарат. Обърнете внимателно състава на веществото, както и вида на съдовете, с които този продукт може да се мие. В този случай няма да сбъркате в избора си. Успех

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини