Всичко за пералните машини

Пералната машина е запушена - какво да правя?

запушване в пералнятаБлокада, като правило, възниква в пералнята неочаквано, но в никакъв случай без причина. Обикновено причината за запушването в колата е самият потребител, който не се грижи за собствения си „домашен помощник“. Случва се потребителят по невнимание да позволи на някакъв малък предмет да влезе в резервоара на пералнята, който след това образува запушване. Каквато и да е причината за блокирането, проблемът трябва да бъде решен. Как? Нека поговорим за това в тази публикация.

Как да разбера, че кола е запушена

Ако пералнята е внезапно запушена, тогава идентифицирането на запушването само по външни признаци е доста трудно. Обикновено при силно запушване канализацията спира да функционира и пералната машина не може да източи отпадъчната вода от резервоара и виси в средата на програмата за миене. В същото време през стъклото на люка визуално виждате, че в резервоара има вода.

При по-слабо запушване пералнята не може да изтича водата достатъчно бързо. В резултат пералнята генерира код за грешка, а също така замръзва в средата на измиването, оставяйки останалата отпадъчна вода в резервоара. Това са симптоми, характерни за запушването, но това не означава, че тези симптоми не са характерни за други неизправности. В статията ремонт на помпа за перални машини, ние лекуваме абсолютно същите симптоми, когато дренажната помпа не успее.

Някои хора смятат, че счупена помпа не издава никакъв звук. Нищо подобно, счупена помпа може да бръмчи, както и добра, но все пак да не изпълнява функциите си.

Същите симптоми могат да се появят в случай на неизправност на контролния модул или превключвателя за налягане на пералнята. Като цяло е необходимо по-подробно проучване на въпроса. Какво наистина може да се направи, за да се определи неизправността? Това е запушване или не?

За съжаление в този случай няма прости рецепти. Ще трябва да проверите целия списък на възможните неизправности една по една, преминавайки от най-простите и достъпни тестови опции към сложни, докато не попаднете на повреда.

  1. Първо отворете изпускателния филтър, първо като развиете самия филтър. Блокада често блокиране на помпатаформира се точно в мивката, ако е така, тогава търсенето може да бъде спряно.
  2. Ако в канализацията няма боклук, изключете пералнята от мрежата и водоснабдяването с канализация и я избутайте до средата на помещението. Наклоняваме колата в лявата страна и през дъното на шайбата стигаме до помпата, както и до тръбата, която се прилепва към нея. На този етап проверяваме помпата, прилежащата тръба и маркуча за източване.
  3. Ако все още не се открие блокиране или друга неизправност, ние развиваме помпата през дъното на пералнята, а след това и на пералния двигател. Сега нищо не ни пречи да проверим главната тръба, която минава от резервоара към филтъра за боклук. Правенето на това не е особено удобно, но все пак е по-добре от премахването на предната стена на пералнята.
  4. Ако в този случай не се открие неизправност или блокиране, не се колебайте да се свържете с капитана. Най-вероятно това е сериозен въпрос и е невъзможно да решим проблема сами.

Да се ​​отървем от запушване

машинно почистване с dr-beckmannАко установите, че един от вътрешните пътеки на пералнята е запушен, най-лесно е проблемът да се оправи физически на място, като извадите цялата мръсотия с пръсти, отвертка или други импровизирани средства. Този метод е добър, но не гарантира решение на проблема, ако например това блокиране не е единственото.

Препоръчваме ви да използвате химическо чистене заедно с физическото почистване. След като сглобите пералнята и я инсталирате отново, закупете универсален почистващ препарат за миещи машини тип Dr. Beckmann или Mister DEZ. Изсипете този продукт в тавата на пералнята и започнете да миете във вряща вода при температура 900S. Първо, ще спестите „домашния помощник“ от остатъците от мръсотия и второ, гарантирано ще го върнете на работа, освен ако разбира се не се появи друг проблем.

Най-лесният начин за почистване на запушването, образувано във филтъра за боклук, е най-трудният за почистване на запушването, което се е образувало в тръбата, преминаваща от резервоара към филтъра за боклук.

Как да предотвратим това да се случи нататък

Запушване може да възникне, ако чужд предмет попадне в канализацията (независимо дали е тръба или маркуч) и се забие там. Тогава мръсотията бързо се утаява върху нея, а голяма кална запушалка затваря плътно дренажа. Какво да направите, как да предотвратите запушвания в пералнята? Всъщност всичко е много просто. Необходимо е редовно да изпълнявате поредица от прости действия, които почти 100% ще спасят вас и вашата пералня от тези неприятности.

  1. Развийте и почистете редовно филтъра за прах. Именно за тази цел дизайнерите са създадени, за да уловят всякакъв боклук, попадащ в колата.
  2. Проверете джобовете на нещата, които сте сложили в барабана на шайбата. Ако нещата са слабо зашити на нещата, по-добре е да не го перете в машината или да използвате чанта за пране.
  3. Поне веднъж на шест месеца провеждайте превантивно химическо чистене на пералнята с помощта на специално почистващо средство за вашия „домашен асистент“. Само трябва да правите това строго редовно!

В заключение отбелязваме, че блокирането не е най-лошата неизправност, която може да се случи при пералня. Ако обаче запушеният дренаж не бъде почистен навреме, това може да доведе до по-сериозни проблеми. Така че не отлагайте търсенето, опитайте се да включите асистента си в експлоатация възможно най-бързо и ако не се получи незабавно, обадете се на капитана, той ще може да почисти канализацията и да отстрани много проблеми.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини