Всичко за пералните машини

Как да почистите дренажния маркуч в пералня LG?

Как да почистите дренажния маркуч в пералня LGРано или късно собственикът на пералнята LG трябва да почисти дренажния маркуч със собствените си ръце. Не е тайна, че отпадъчните води, преминавайки от барабана към канализацията, оставят частици боклук и сапун отлагания върху машинните части. Гумените стени на дюзите не правят изключение и с течение на времето тук се натрупва дебел лепкав слой, който заплашва със сериозно запушване. Има само един изход - редовно премахвайте натрупаните замърсявания. Как да направите това, научаваме от статията.

Сваляне на маркуч

За да почистите дренажния маркуч на пералнята LG, той трябва да бъде изключен от тялото на машината и изключен от канализацията. Не е трудно да направите това: достатъчно е да изключите машината, да обърнете пералнята назад, подпряна на стената и да обърнете внимание на дъното. Покриваме пространството наоколо с парцали, отваряме техническия люк, внимателно усукваме сензора за течове и намираме мястото на монтаж на гумената тръба. Отслабваме захващащата скоба-скоба и издърпваме тръбата към себе си.

Препоръчва се да почиствате филтъра за източване и работното колело на помпата едновременно с маркуча.

Вторият край е още по-лесен за отделяне. Откриваме мястото, където дъвката се присъединява към канала на сифона или канализацията, отслабваме скобата и освобождаваме тръбата. Това е, демонтажът е завършен успешно и можете да започнете да почиствате маркуча.отстранете дренажния маркуч

Описание на процеса на почистване

Побързайте да вземете вода и сапун, не си струва: по-добре е първо внимателно да инспектирате отстранения маркуч. Преди да започнете да почиствате, трябва да се уверите в целостта на гумата и ако има повреда на черупката, ще трябва да я замените. В противен случай неприятните изненади с течове впоследствие ще изчакат.

Можете да премахнете по-голямата част от мръсотията, като пуснете час измиване със сода и оцет.

Самото почистване се извършва с помощта на специален неметален кевларен кабел. На върха му е предвидена малка четка, която почиства натрупаните сапунени отлагания. За да направите това, достатъчно е да извършите няколко прости стъпки.

  1. Поставете устройството в маркуча и, движейки се напред и назад, почистете слоя мръсотия от стените на тръбата.
  2. Повторете процедурата няколко пъти, докато се постигне оптимална чистота.
  3. Изплакнете маркуча под високо налягане.процес на почистване на маркуча за източване

Вместо кабел Kevlar е подходящ домашен аналог: огънете единия край на дълга стоманена тел с контур и увийте парче плат плътно около него. Основното е, че "четката" съответства на диаметъра на тръбата. В същото време процесът на почистване не се различава - ние вмъкваме, почистваме, изплакваме.

Какво причинява запушването на маркуча?

Запушването на маркуча е почти неизбежно: почистващият препарат и мъхът от дрехите все още ще започнат да се утаяват по стените на тръбата. Такова блокиране се счита за естествено за всички перални машини, независимо от производителя и модела. Възможно е обаче да се забави процеса на образуване на плака, ако на практика се прилагат следните препоръки:

  • измивайте дрехи в специални защитни чанти;
  • не пренебрегвайте омекотителите за вода;
  • след измиване стартирайте „празен” цикъл за измиване на машината;
  • редовно почиствайте шайбата;

Препоръчва се да се извършва цялостно почистване на пералнята поне веднъж на три месеца.

  • използвайте висококачествени почистващи препарати, създадени специално за автоматични машини;
  • Преди да заредите в барабана, проверете джобовете на нещата, разклатете косата и праха от плата.

За да свалите дренажен маркуч и да го изчистите от натрупаната мръсотия - въпрос на 5 минути. Основното нещо е да действате внимателно, уверено и според инструкциите.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини