Всичко за пералните машини

Принципът на пералнята - автоматично

Принципът на работа на пералнятаСъвременните домакински уреди са необходими, за да улесним живота си. Той помага да освободим много часове от живота си и да ги посветим на онези неща, които ни харесват най-добре. Тя също ни позволява да се отпуснем повече. Но не всички се интересуваха как работят нашите технологии. Не разбрах основните принципи на неговото функциониране. Между другото, тези принципи могат да бъдат доста интересни. И ако ви се стори любопитно за различните технически иновации, които напредъкът внесе в ежедневието ни, тогава тази статия също ще ви хареса.

Може би все още сте намерили онези времена, когато сами миете прането си. След това го изплакнаха два пъти. Първо в топла, а после в студена вода. След това се прецежда и окачва да изсъхне. Това изискваше много време и усилия.

Дали сега бизнес! В днешно време, за да получите перфектно чисто и приятно миришещо бельо, просто го поставете в резервоара и задайте режима на миене. И след известно време вече можете да го получите! Преди няколко десетки години подобно измиване може да изглежда като магия! И сега това е често срещано явление. И така, нека да преминем към принципите на измиването.

Как работи пералня?

Предно и вертикално зареждане на пералнятаПералните машини са с челно и вертикално зареждане. Всички те се захранват с електричество. В центъра на пералнята е нейният барабан. Хвърляме мръсно пране в него. Той се върти по време на измиване. Поради това прането, което трябва да се измие, се потапя във вода. Водата лесно влиза в барабана, тъй като има много малки дупки в него. Когато люкът е затворен, тази част от него, където се извършва измиването, е херметична. И ако машината работи правилно, влагата не може да излезе.

Самото измиване няма специални тайни или трикове. Всичко е достатъчно просто.

Нещата са във водата, в която е разтворен прахът за пране. След това барабанът се върти и прането се почиства механично, взаимодействайки с получения разтвор. След приключване на основния етап на измиване, замърсената вода се източва и изплаква и след това се върти. Също така в някои машини има функция за сушене, която ви позволява да не окачвате дрехи, а да получите вече сухи.

Резервоар е разположен зад барабана на машината. Той е основният резервоар на водата. Барабанът действа и като активна въртяща се част, която дава движението на бельото. Поради това се извършва измиването.

При машини с хоризонтално (челно) зареждане прането се поставя в отвора на люка, разположен в предната част на кутията. Този тип е най-разпространен в Русия и Европа. В Америка и много азиатски страни по-често се използват перални машини с най-голямо зареждане. Структурата на последното е малко по-различна. Спално бельо е поставено отгоре.

Резервоарът и барабанът на машината всъщност са основните елементи, пряко участващи в процеса на измиване. Но освен тях има и други също толкова важни детайли. Например, нагревател, който също е нагревателен елемент, довежда водата до необходимата температура. И за да контролирате отоплението, термостатът се активира. Той измерва температурата и ви казва кога да спрете отоплението. Има и системи за водоснабдяване и изтегляне. Те имат клапани, които позволяват на течностите да влизат, когато е необходимо. И го изваждат от резервоара, когато вече не е необходим.

За да се осигури изтичане на вода, се работи дренажна помпа (помпа). И той се грижи, че всичко е в ред електронен модул за управление.

Стъпки за пране на пране

Програмни режими на измиванеАвтоматичната пералня е домакински уред, който може независимо да извърши всички процеси на пране от началото до края. Тя напълно контролира работата си в съответствие с параметрите, зададени от програмата.И ако е полезно, всички етапи на измиването ще се провеждат ясно и гладко. И ако има провали, тогава е време да се обадите на господаря или да се справите с тях сами. За щастие за това има нашия сайт. Това ще помогне да се справите сами с много неуспехи.

Измиването започва с зареждане. За всеки случай, припомняме ви, че преди да заредите прането, трябва да извадите всичко от джобовете. След това се излива прах за пране. Той трябва да бъде поставен в специално отделение на дозатора. След това включете щепсела (между другото, това може да се направи и преди). След това се уверете, че водата не е блокирана. Изберете желания режим на пране и го стартирайте.

Машината се ръководи от зададените параметри и без вашето участие започва да събира вода и да се мие. Дозаторът също се измива в процеса. И прахът влиза в отделението с бельо и вода. Термостатът ви позволява да включите нагревателя и да загреете водата до необходимата температура. И когато в резервоара има достатъчно вода и тя е достигнала необходимото загряване, започва основното измиване. По време на него барабанът се върти, движейки прането в разтвор от вода и прах.

Полученото решение заедно с въртенето на барабана премахва мръсотията от нещата. Тогава се отваря специален клапан, свързана е дренажна помпа и от резервоара тече вода. Когато водата изтича, клапанът за подаване на вода се отваря. И прясна чиста вода пълни резервоара.

След като достигне необходимото количество, което, между другото, се следи от сензор за ниво, започва изплакването. Изплакването се повтаря няколко пъти. И когато вече е завършен необходимия брой повторения, завъртането започва. По време на цикъла на въртене барабанът на машината се върти интензивно. И водата тръгва през отвора на барабана в резервоара. И вече от резервоара се изпомпва от дренажна помпа.

Някои модели перални имат функция за сушене. Случва се след завъртането. Ако тази опция не е предоставена във вашата машина или просто е изключена, след завършване на цикъла на завъртане измиването приключи. И можете да получите прането, когато заключването на люка позволява. Това обикновено се случва в рамките на три минути след измиването.

Принципът на работа на машината във видеото

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини