Всичко за пералните машини

Готвене на риба в съдомиялната машина

риба в съдомиялната машинаВсеки знае целта на съдомиялна машина - миене на съдове. Много дългогодишни потребители на такова оборудване никога не биха си помислили, че в съдомиялната машина можете да готвите някакъв вид храна. Да, не може да се готви там, просто хората в мрежата преписват нечии фалшиви новини, не осъзнавайки, че просто са им се подиграли. Няма да правим прибързани заключения, ще проучим въпроса по-подробно. Нека да видим как хората успяват да приготвят риба в съдомиялната машина и ние ще се опитаме да се справим сами.

Възможно ли е това?

За да разберете дали е възможно да готвите малко храна в съдомиялната машина, трябва да разберете какво се случва в пералната камера по време на програмата за миене. И докато миете вътре в камерата, истинският ад не е същият като във фурната, но все пак - гореща вода и висока температура пара (60-700В), които циркулират за 2-3 часа. Ако оставите да къкри риба при температура 650От 2,5 часа се обработва перфектно, като същевременно запазва максимум полезни свойства.

По време на измиването чиниите в кошници се нагряват толкова много, че ако имаше продукти в тях, те постепенно ще се готвят.

Първите, които използват такава миялна машина, бяха италианци, След тях немците и американците започват да експериментират. Разбира се, има малко почитатели на такова готвене. Независимо от това, от естетическа гледна точка контактът с мръсни съдове и съдове, в които се готви храна, е неподходящ. Но ако не сте скромни и имате подходящи запечатани прибори, можете да опитате да готвите риба. Сега ще споделим съответните рецепти с вас.

Сьомга, задушена във фолио

Не можете да готвите огромно парче месо в съдомиялната машина, но температурата вътре не е толкова висока, въпреки че, разбира се, можете да проведете експеримент. Но рибата след пералнята изглеждаше доста годна за консумация, освен това се оказа вкусна и така го приготвихме.

  1. Нарязаната риба нарязваме на няколко дебели парчета.риба във фолио
  2. Слагаме парчетата риба в саламурата за 30 минути (чаша вода, чаена лъжичка сол, половин чаена лъжичка захар).
  3. Слагат парчетата във фолио и щедро се поръсват с лимонов сок.
  4. Добре увийте парчетата във фолио и поставете за 1 час да почиват в хладилника.
  5. Качено вСъдомиялна машина Bosch SMV24AX02R мръсни съдове, сложи риба, увити във фолио, в горната кошница и започна интензивно измиване на 700S.

В резултат на това, когато нашата риба беше извадена от съдомиялната машина в края на програмата. Отгоре на фолиото беше забележимо топло и това е дори след изплакване със студена вода. Разгъвайки фолиото, ние не повярвахме, тъй като опияняващата миризма на прясно приготвена сьомга удари носа. На вкус е класическа червена риба, на пара. Това не е същото като печенето на риба във фолио във фурната, но вкусът все още е невероятен.

Риба в торба за печене

Тогава проведохме още по-смел експеримент. Решихме да приготвим цялата риба в торба за печене. Те взеха шаран и половина килограм. Мариновано е 2 часа в емайлирана купа с пет супени лъжици зехтин и три супени лъжици лимонов сок. Добавена сол. След два часа поставихме шарана в торба за печене, завързахме торбата и я изпратихме заедно с мръсните съдове към съдомиялната машина.

Както миналия път, ние включихме интензивна програма за миене и оставихме шарана да се „измие“. Някъде по средата на мивката в кухнята започна да се разпространява специфична химическа миризма (на почистващи препарати), през която ясно се появи миризмата на пара на риба. Тази миризма предизвика смесени чувства у нас, но измиването продължи и с него експериментът. В резултат на това от торбата беше извадена вкусна риба. Що се отнася до консервирането на витамини и минерали, не можем да кажем нищо, но рибата имаше вкус отлично, сякаш беше сготвена в двоен котел.

За да обобщим, отбелязваме, че в съдомиялната машина можете да готвите отлично, риба задушена за двойка. Но лично този експеримент предизвика известно отвращение у нас, защото миялната машина и храната са психологически несъвместими неща. Разбира се, ако се стремите, тогава в името на експеримента можете да готвите и юфка в тоалетната чиния. Но това не означава, че трябва да се прави. Ние се ангажираме да използваме съдомиялната машина по предназначение, въпреки че като експеримент е интересно и дори забавно!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини