Всичко за пералните машини

Има ли предпазител в пералнята?

предпазител в пишеща машинаМалко хора смятат, че в пералнята, както и в други сериозни електрически уреди, може да има и предпазител. В случай на неизправност с електротехника, някои майстори, проверили мрежовия кабел, започват незабавно да се задълбочават в контролния модул. Погрешно е първо да разберете дали пералнята има такава част като предпазител, ако е така, тогава тя трябва да бъде проверена и проверена дали работи, и ние ще обсъдим как да направите това в рамките на тази статия.

Има ли шайбата електрически предпазител?

Преди да продължите с ремонта, трябва да попитате дали пералнята изобщо има предпазител, тъй като е напълно възможно моделът ви на машината да няма такъв. В този случай няма значение дори моделът на самата машина, а мястото, където е направена, но първо всичко. Факт е, че всички перални машини, произведени в Европа за пазара на ЕС, имат предпазители. Електрически уреди без предпазители не могат да се продават там.

Напротив, в страните от ОНД и разбира се в Русия няма такива изисквания, което означава, че можем да продаваме автомобили без предпазител. Според нашите майстори само в някои модели автоматични перални машини Indesit и Samsung от китайско и руско производство могат да се намерят предпазители, но това е по-скоро изключение от правилото.

В по-голямата част от случаите, ако вашата автоматична машина е произведена в Китай, в Русия или Украйна, няма предпазители на нея. Друго нещо е, ако притежавате полуавтоматична пералня, произведена преди 2000-те или в самото начало на 2000-те. Най-вероятно върху него е инсталиран предпазител. И ще бъде много лесно да го намерите.

За ваша информация! Някои начинаещи майстори объркват предпазителя от пренапрежение на пералнята с предпазител. Това никога не трябва да се прави.

предпазител и предпазител от пренапрежение

Къде да намерите този артикул?

Като начало има голям брой модели перални машини. Един и същ производител в различни модели перални машини може да „набие“ предпазителя на различни места, затова, за да не се досетите, погледнете електрическата схема на вашето устройство. Ако има проблеми с търсенето на електрическа верига от вашата пералня, няма значение, ще се опитаме да използваме „метода на научното poke“.

предпазители

Предпазителят за пералнята трябва да изглежда нещо като снимката по-горе. Можете да свалите горния капак на машината и да огледате вътрешно визуално, за да потърсите нещо подобно.

Обърнете внимание на местата, където най-вероятно е инсталиран такъв предпазител:

  • в основата на захранващия кабел вътре в пералнята;
  • непосредствено до пулта за управление;
  • вътре в захранването;
  • в края на захранващия кабел вътре в щепсела.

Ако внимателно разгледате "червата" на пералнята, но не открихте заветния предпазител, той може да не е там. Но за всеки случай е по-добре да засилите и да намерите електрическата верига на вашия автомобил, тогава всичко ще стане на мястото си. Много е възможно неизправността на пералнята да е причинена от повреда на контролния модул. В този случай публикация, наречена Трябва ли да поправя електронни модули?

Как да ремонтирам?

Ако успеете да намерите предпазител, внимателно го извадете от защитния корпус или специален жлеб на контролната платка. След това вземете мултицет и проверете съпротивлението на предпазителя. Дефектната част трябва да бъде сменена, защото всички знаят, че предпазителите не се поправят. Купете подобен предпазител в търговския обект на вашето село или поръчайте в онлайн магазин, поставете го на мястото на изгорялата част и машината ще започне да работи отново.

Важно! Ако нямате под ръка мултицет, можете да проверите работата на предпазителя по стария начин (ако той не е плосък). Донесете частта към източника на светлина и я разгледайте под лупа. Вътре в конуса има тънка тел, ако е скъсана, предпазителят свършва.

За да обобщим, отбелязваме, ако пералната ви машина има проблеми с електротехника, тогава може да има счупен предпазител. Необходимо е да разберете дали тя дори има предпазител и в същото време да проверите всички възможни причини за неизправността на съответните симптоми. За да получите гарантиран резултат, по-добре е да се свържете със специалист, късмет!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини