Всичко за пералните машини

Съдомиялни машини за малка кухня

миялна машина в малка кухняИма ли видове съдомиялни машини за малки кухни? Този въпрос може да се срещне на различни тематични форуми в Интернет и за съжаление хората не получават изчерпателен отговор на него. Това е доста странно, защото отговорът се крие на повърхността, въпреки че всичко зависи от индивидуалните характеристики на определена малка кухня, тъй като е едно нещо просто малка стая със стандартна правоъгълна форма и съвсем различно помещение с нестандартна конфигурация. И така, за съдомиялните машини за малка кухня.

Ако миялната машина не се побира в кухнята

Кой не мечтае за съдомиялна машина в пълен размер, която веднъж завинаги ще реши вечния семеен въпрос: чий ред е да мият чиниите? Точно там да поставите съдомиялната машина в малък кухненски бокс, където двама души трудно се обръщат, хващайки се между хладилника и електрическата печка. Какво да правя Откажете се или, както винаги, насочете ума си към остроумие? Ние сме за втория вариант, още повече, че този проблем е напълно разрешим.

В построените къщи на Хрушчов има много малки кухни, но дори и в такава кухня можете правилно да организирате пространството, което ще ви позволи да поставите съдомиялна машина и друго необходимо оборудване.

Има няколко начина за решаване на проблема. Не всички тези начини са нискобюджетни, но ние ще разгледаме всичко и вие ще изберете най-подходящия вариант за себе си.малка кухня

 1. Изчислете пространството в кухнята, така че съдомиялната машина да пасва. Доста често мислим, че в нашата малка кухня не е възможно да поставим съдомиялна машина по никакъв начин. Когато обаче започнем да изчисляваме всеки сантиметър пространство, се оказва, че мястото все още може да бъде издълбано. Ако самият вие не обичате да се забърквате с изчисления, поканете опитен дизайнер.
 2. Помислете за закупуване на вграден уред. Вградената миялна машина не заема допълнително място в кухнята. Ако всичко е правилно изчислено, тогава може да се постави в специално направен шкаф за него или да се напъха под плота, така че съдомиялната машина да не се намесва.
 3. Миниатюрна миялна машина. Това, разбира се, е радикално решение, но е ефективно, тъй като една малка съдомиялна машина няма да заема много място, което означава, че може да бъде поставена в малка стая, където има просто проблеми със свободното пространство.

Вградени уреди

Съдомиялна машина в малка кухня може да бъде неудобство, да не говорим за факта, че може да не се вписва в интериорната композиция. За някои хора интериорните проблеми са от първостепенно значение, поради което производителите са разработили вградени съдомиялни машини специално за тях.

Напълно вградените съдомиялни машини са стандартни, тоест с ширина 60 см и тесни, с ширина 45 см. Тесните машини също могат да бъдат класифицирани, но сега няма да спираме тук. Ако се интересувате, какви са тесни вградени съдомиялни машини, прочетете публикацията със същото име, която преди публикувахме на нашия уебсайт.

От гледна точка на спестяването на място, тесните съдомиялни машини са по-добри, но те губят помещение, в допълнение, е трудно да се мият големи съдове в тях.

вградена миялна машина в малка кухняНапълно вградените автомобили са доста грозни на външен вид. Корпусът е покрит с изолационни материали отгоре, а фасадата е парче боядисан метал с куки и ключалки. Всичко ще се промени, когато съдомиялната се заключи на мястото си. Мебелна фасада ще бъде разгърната на вратата, напълно комбинирана с останалата част от мебелите в кухнята, а цялото тяло ще бъде скрито в мебелна ниша, която ще трябва да подготвите предварително.

В тази форма миялната машина ще бъде външно неразличима от която и да е друга част от кухненския комплект, но просто отворете вратата и веднага получавате достъп до кошниците на резервоара за миене, в които можете да поставите мръсни съдове. Много удобно. От гледна точка на грижата за оборудването също няма проблеми - фасадата на мебелите беше прашна и работата беше свършена.

Миниатюрна технология

компактна миялна машина в малка кухняАко не знаете как да поставите съдомиялна машина в малка кухня и в същото време не правите ремонт или смяна на мебели, насочете вниманието си към компактни модели машини и веднага ще разберете всичко. И наистина, при сегашното ниво на технологично развитие собственикът на малка кухня не трябва да се отказва от някои стоки и да мие чинии с ръце. Можете да си купите компактна миялна машина и да се насладите на живота, защото можете да поставите такова оборудване на най-различни места:

 • на плот или маса;
 • на пиедестала;
 • на хладилника;
 • виси на стената на специални скоби.

Цените на компактните съдомиялни машини са съвсем разумни, така че почти всеки може да си ги позволи.

Размерите на компактните съдомиялни машини са наистина впечатляващи, средните им размери са 55х50х44 см, а теглото им е само около 20 кг. Не е проблем да натиснете такъв „домашен помощник“ в малка кухня, но такава техника ще има много ограничена функционалност. Първо, той е твърде малък, за да измие голям брой чинии и чаши в него. Максимално компактната миялна машина може да измие 6 комплекта чинии.

Второ, в такава миялна машина е невъзможно да измиете голям съд, тиган, поднос или чаршаф, така че няма да можете да забравите напълно за миенето на ръце. Такава съдомиялна машина с ограничена функционалност няма да ви позволи.

Хибридно решение

Има още едно скъпо, но доста оригинално решение на проблема с поставянето на съдомиялна машина в малка кухня - закупуването на хибридно оборудване. Какво означава това? Това означава, че можете да си купите газова или електрическа печка, в която ще бъде вградена фурна и съдомиялна машина. Звучи ли като фантазия? Нищо подобно, такова оборудване отдавна и доста успешно се продава на пазара на страните от ОНД. Предимствата на хибридната технология са очевидни.

 1. Не е необходимо да задавате плота, фурната и съдомиялната машина поотделно, което ще ви спести не само сантиметри, метри пространство в кухнята.
 2. Не е необходимо да скачате из кухнята, за да използвате един или друг уред - всичко на едно място и всичко е удобно.
 3. Хибридната технология ще ви струва малко по-евтино от нов котлон, фурна и съдомиялна машина.

хибридна технология

Ние обаче няма да разглобяваме, в допълнение към предимствата на такава техника има и недостатъци и те трябва да бъдат описани. Първо, това е доста сложна техника, винаги има значителен риск да се провали. Второ, почти всеки сегмент на хибрида, дори и съдомиялна машина, дори фурна, с изключение, може би, на котлон, има ограничена функционалност. Пещта с един лист, миялна машина за 6 комплекта, като цяло е същия проблем, който вече беше описан по-горе по отношение на компактното оборудване.

За да обобщим. Колкото и тъжно да звучи това, няма универсално решение на проблема с поставянето на съдомиялна машина в малка кухня. Всяко решение има недостатъци, но е напълно възможно да се примирят с някои недостатъци, а някои са напълно неприемливи. Във всеки случай окончателното решение е ваше. Надяваме се, че успяхме да засадим храна за размисъл, късмет!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини