Всичко за пералните машини

Съдомиялната машина се изключва по време на работа

PMM се изключваЩетите там са много. Само около 1/3 от дефектите се идентифицират от системата за самодиагностика на PMM, а останалите се оставят на съвестта на сервиза на машината. Днес ще обсъдим ситуацията, когато миялната машина се изключва по време на работа. Тази разбивка не е толкова необичайна, но може да създаде много проблеми за потребителя. Нека да идентифицираме основните причини за това разпадане и да видим как могат да бъдат елиминирани.

По каква причина е обезвъздушен?

Първо, нека да определим симптомите на срив. В случая, който обсъждаме, съдомиялната машина се изключва спонтанно веднага след стартиране на програмата за миене или след известно време. Няма просто нулиране на програмата за пране, машината е напълно денергирана. Повторното активиране е възможно след 10-15 секунди от бутона за включване / изключване. Защо това се случва? Какъв вид увреждане може да причини този симптом?

  1. Неизправност в електрозахранването, причинена от претоварване в електрическата мрежа.
  2. Проблемът с предпазителя от пренапрежение.
  3. Дефектен нагревателен елемент или температурен датчик.
  4. Управляващият модул не е в ред.

Вероятността контролния модул да стане причина за обеззаразяване е много малка, но все пак не бива да се изхвърля напълно.

Има подобна разбивка, която причинява нулиране на програмата за пране. Имайте предвид, че подобна неизправност има свои причини и не трябва да се бърка с разбивката, която обсъждаме. Така че просто се объркате и започнете да търсите причини, които изобщо не са там.

Проверяваме и поправяме

предпазител от пренапрежение за PMMИма смисъл да започнете теста от изхода. Опитайте да включите съдомиялната машина в различен контакт и вижте дали симптомите на счупване продължават. Ако машината работи добре от друг контакт, няма смисъл от по-нататъшно търсене и ако симптомите продължават, продължаваме търсенето.

На следващия етап ще проверим предпазителя от пренапрежение, който се намира в корпуса в основата на захранващия проводник за съдомиялни машини Electrolux и други. За да започнете, помиришете основата на захранващия кабел. Ако миризмата на горящо окабеляване идва оттам, вие сте на правилния път. Свалете защитния капак и визуално огледайте вътрешността на линейния филтър. Има ли следи от въглеродни отлагания и синтез? Чувствайте се свободни да смените предпазителя от пренапрежение.

Ако наистина е бил защитник от пренапрежение, не забравяйте, че рядко е основната причина за проблема. По-често линейният филтър е единствената бариера между сериозно прекъсване на тока и електричеството на съдомиялната машина. За да предотвратите това да се повтори и да не се налага отново да сменяте предпазителя от пренапрежение, инсталирайте стабилизатор на съдомиялна машина, Това устройство ще предпази машината от подобни проблеми и ще гарантира години на стабилната й работа.

Стабилизаторите на напрежението могат да осигурят защита не само на съдомиялната машина, но и на други важни кухненски уреди. Ако закупите мощно устройство, защитете няколко устройства наведнъж.

В случай, че самата машина се изключи по време на измиване, струва си да се отбележи в кой момент е обеззаредена. За да направите това, ще бъде хубаво да проучите параметрите на основните програми. Опитните занаятчии могат да определят причината за счупването по TEN PMMмомент на изключване. Случва се миялната машина да се изключи, когато управляващият модул даде командата на нагревателния елемент да затопли водата, изпомпвана в системата. Ако нагревателят се счупи, това може да причини претоварване във веригата на машината и той ще се изключи много бързо.

Ако изключването не се беше случило, системата, като изпробва нагревателния елемент, щеше да открие неизправност и щеше да допусне грешка с определен код, и така имаше прекъсване, което оставя някои загадки. Какво да правя Проверете нагревателния елемент и в същото време датчика за температура. Най-удобно е да стигнете до тези части през страничната стена на машината, а за проверка ще е необходим мултицет.

И накрая, контролният модул е ​​проверен, но не препоръчваме да се качваме до него сами. Свържете се с професионалист, който бързо ще провери „електронния мозък“ на машината и ще издаде присъда.

Така че съдомиялната машина може да се дезактивира по време на работа в резултат на претоварване. По принцип това е разбираемо за обикновения човек, но това е причината за това много претоварване все още не е определено. Следвайте нашите съвети и ще успеете. Успех

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини