Всичко за пералните машини

Съдомиялната машина на Siemens не се източва

PMM не изтича водаСитуацията, когато съдомиялната машина на Siemens не източва водата, изглежда е доста стандартна за специалистите. Това поведение на „германеца“ не е задължително причинено от някакъв срив, напротив, най-често този проблем възниква по най-честите причини. По един или друг начин, ако това се е случило, трябва да разберете и на първо място трябва да идентифицирате кръг от възможни причини. От тук започваме.

Защо това се случва?

И така, какво да направите, ако съдомиялната машина не иска да премахне отпадните води и замръзва по тази причина? Необходимо е да се идентифицира кръгът от възможни проблеми и неизправности, които причиняват това. Това не е трудно да се направи, но все пак ще ви помогнем.

 1. Първо, може да са виновни блокажите. Те най-често притесняват собствениците на съдомиялни машини, главно по тяхна вина.
 2. Второ, помпата може да се провали. Тъй като дренажната помпа е отговорна за изпомпването на вода в канализацията, нейното разпадане прави този процес невъзможен.
 3. Трето, превключвателят за налягане може да се счупи. Ако този сензор се повреди, управляващият модул не може да установи колко вода има в съдомиялната машина. Това кара канализацията да спре и да виси.
 4. И накрая, четвърто, модулът за управление може да се провали, което от своя страна ще доведе до грешки, включително невъзможност за източване на водата.

Разбивката на контролния модул е ​​най-сериозната и само специалист може да се справи с него, но можете да отстраните останалите три проблеми сами. Нека се опитаме да го направим.

Проблеми със запушването

Първо трябва да проверите и изключите най-честите причини, поради които дренажът е невъзможен. Чуйте как работи миялната машина. Ако чуете помпата да бръмчи, тогава трябва да прегледате маркуча за източване и да се уверите, че той не е запушен или прищипан. Също така трябва да видите дали сифонът, който стои под мивката, е запушен. Уверете се, че водата се влива в мивката без забавяне. След това трябва да проверите дали основният филтър в долната част на пералната камера е запушен.

 1. Ще освободим пералната камера от ненужни кошници, които ще пречат да стигнете до филтъра.
 2. Преместете или махнете долната пръскачка.
 3. Изваждаме филтъра, подобен на стъклото, и го изплакваме с гореща вода и перилен препарат.
 4. Със собствените си ръце изваждаме грубата метална мрежа и също я измиваме.

Трябва да сте сигурни, че всички отвори на мрежата са измити, особено се уверете, че мрежата не е покрита с мазна плака.

почистване на филтриСлед като филтрите са на място, трябва да тествате пускането на съдомиялната машина. Ако отпадъчната вода все още не иска да бъде отстранена от съдомиялната машина на Siemens, струва си да проверите помпата. Няма да можете да стигнете до помпата през страничната стена на корпуса, ще трябва да премахнете тавата, като поставите машината на задната стена, но първо трябва да свършите важна работа, да премахнете водата. Как да източвате водата от съдомиялната машина? Необходимо е да наклоните каросерията на автомобила вдясно и подмяна на мивката, изчакайте, докато водата изтича.

Ако имате затруднения с разглобяване на съдомиялната машина, след това прочетете едноименната публикация, публикувана на нашия уебсайт. Там ще намерите много интересни подробности и инструкции за разглобяване на съдомиялната машина. Когато стигнете до помпата, трябва да я разглобите и почистите. Обикновено върху него има много мръсотия, но далеч не винаги тази мръсотия усложнява работата на помпата. След това трябва да проверите този елемент по-внимателно.

Помпата се счупиПомпа на Siemens

Има две категории на повреди, които могат да бъдат характерни за дренажна помпа: механична и електрическа. Електрическа повреда може да бъде открита, като проверите частта с мултицет. Ако помпата изгори, е безполезно да я поправите, необходимо е да я смените, но механичните повреди могат да бъдат елиминирани.

Например, ако работното колело е скочило от помпата, то може да бъде поставено на място, ако роторът не се върти добре, той трябва да бъде смазан.Като цяло, дъното е, че естеството на механичната повреда се определя визуално по време на проверката на частта и нищо друго. Ако по време на проверката сте разбрали, че повредата не може да бъде поправена, купете нова помпа и не се заблуждавайте.

Превключвател за налягане

Ако помпата за източване е наред, трябва да извадите и проверите превключвателя за налягане на съдомиялната машина на Siemens. След като сме махнали резервоара и проверихме помпата, тогава ще стигнем до превключвателя за налягане, който е наблизо, без никакви проблеми. След като извадите частта, почистете тръбата, защото се запушва много често, създавайки пречки за нормалната работа. След това направете следното:

 • вземете вашия мултицет и го настройте да тества съпротивлението;
 • позвънете на предмета;
 • Проверете окабеляването на превключвателя за налягане.

В случай, че самият проблем не е идентифициран, трябва да се свържете със специалист. Може би сте направили нещо нередно, или може би въпросът наистина е в електронния модул, а не в детайлите, които току-що проверихме. Във всеки случай вие сте се опитали да разрешите проблема сами и той заслужава уважение.

Така че, като проверите възможните причини за отказ на съдомиялната машина на Siemens, а именно блокиране, помпа и превключвател за налягане, вероятно можете да поправите вашия „домашен асистент“. Ако не успеете, тогава въпросът е наистина сериозен, трябва да използвате "тежка артилерия" и да се обадите на квалифициран майстор. Но ние смятаме, че можете да се справите сами, основното желание и търпение. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини