Всичко за пералните машини

Компактни съдомиялни машини

миялна машинаОграниченото пространство в кухнята и нарастващият брой поставени на нея домакински уреди карат хората да мислят за нови начини за интегриране на уредите. Един такъв начин е да поставите съдомиялната машина под мивката. Защо не? Всъщност, в мивка, често в допълнение към кошчето, не струва нищо, което означава, че мястото не се използва рационално. Ще разберем коя миялна машина можете да поставите в това малко кътче.

Размери на компактните съдомиялни машини

Компактните съдомиялни машини могат да бъдат различни: вдлъбнати и свободно стоящи, В същото време размерите им също значително се различават един от друг. Самостоятелните съдомиялни машини могат да имат следните размери:

  • височина - 44 см, ширина -50 см, дълбочина -55 см (например Candy CDCF 6);
  • височина - 45 см, ширина -55 см, дълбочина -50 см (например, Bosch SKS 51E88);
  • височина - 60 см, ширина - 55 см, дълбочина -50 см (например, Ginzzu DC281).

Както можете да видите, ширината на компактните свободно стоящи модели съдомиялни машини варира от 50 до 55 cm.

Размерите на вградените модели са малко по-различни от самостоятелните:

височина - 44 см, ширина -55 см, дълбочина -50 см (Flavia CI 55 HAVANA);

височина - 45 см, ширина -60 см, дълбочина -55 см (Siemens SK 76M544).

Изводът е, че най-малкият компактен модел на съдомиялна машина с ширина 50 см съществува само сред свободностоящите.

Коя съдомиялна машина е най-добре да се интегрира под мивката?

миялна машинаКакъв модел може да бъде инсталиран под мивката? Тук размерите на мивката ще бъдат от изключително значение. В малките кухни ширината на мивката не надвишава 55 см, за да спестите място и затова е необходимо да изберете модел малко по-малък от 55 см, така че лесно да се вписва между стените на шкафа. Що се отнася до височината, в този случай дори модел, по-висок от 60 см, ще се побере, ако е на открито и подлежи на промяна на сифона.

Можете да изберете както частично вградени, така и свободно стоящи модели. Напълно вградените съдомиялни машини под мивката не са толкова удобни, тъй като се нуждаят от отделна фасада и тогава ще трябва да се демонтират миещите врати. Ако кухнята се планира да бъде направена едновременно с закупуването на съдомиялна машина, тогава не трябва да възникват проблеми.

Някои хора смятат, че е невъзможно да инсталирате съдомиялна машина под мивката, но защо? Факт е, че под мивката за преминаване на вода комуникациите има риск от влага и вода да попаднат в тялото на съдомиялната машина и вътре. Но когато няма изход, тогава трябва да поемете такъв риск, просто трябва да организирате всичко правилно.

Инсталиране на съдомиялната машина под мивката

плосък сифонЗа да инсталирате съдомиялната машина в мивката, първо трябва да свържете всички комуникации. Първо решаваме проблема с свързването на канализацията - трябва да преработите сифона. В продажба има специални плоски сифони за инсталиране на мивка над съдомиялна машина или пералня, например, както е на снимката. Монтажът на такъв сифон не се различава от обичайния. Не забравяйте да изключите водата преди да започнете работа.

Важно! Поставете отвора за оттичане в мивката, по възможност в ъгъла, така че в случай на изтичане водата да не падне към съдомиялната машина, а отстрани.

След като смените сифона, свържете дренажния маркуч на съдомиялната машина към него, ако е необходимо, и измиващ, но за това трябва да има два клона в сифона. Сега свързваме тройник с кран към маркуча, който отива към смесителя. Поточен филтър е свързан директно към крана, но можете да направите без него. Входящият маркуч на съдомиялната машина се завинтва към филтъра.

инсталиране на съдомиялна машина под мивкатаСлед свързването на комуникациите внимателно поставете съдомиялната машина в мивката. Моля, обърнете внимание, че долният рафт, на който ще стои машината, трябва да бъде здраво фиксиран и да бъде проектиран за теглото на машината с прибори.Ако това е свободностоящ модел, процесът на инсталиране ще бъде завършен.Частично вграденият модел може да бъде фиксиран с метални ленти към страничните стени на шкафа.

В допълнение към канализацията и водоснабдяването е необходим 220 V гнездо за свързване, ако това не е наблизо, тогава не трябва да свързвате машината към мрежата чрез удължителен кабел. По-добре е да поканите специалист, който ще ви донесе такъв изход под съдомиялната машина.

Така компактните съдомиялни машини под мивката са основно малки настолни машини, които са измислени, за да бъдат умело скрити в мивката. Инсталирането на такава машина е изпълнено с известни трудности, но всички те с компетентен подход са напълно разрешими.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини