Всичко за пералните машини

Съдомиялни машини тип купол

куполни съдомиялни машиниНито един ресторантьор, който уважава бизнеса си, няма да напусне кухнята без добра миялна машина. Ръчният труд, разбира се, е по-евтин, но професионалната миялна машина може да се справи с миенето много по-бързо и евентуално по-добре, не само да мие чинии от остатъци от храна, но и да я дезинфекцира. Куполната миялна машина е популярен тип професионално оборудване за заведения за умерено хранене. Ще бъде разгледано в тази статия.

Характеристики на тази техника

Кухненските съдомиялни машини се различават от другите видове професионално оборудване (тунел и челни автомобили) простота на дизайна, което ги прави по-надеждни. Характеристиката на дизайна е, че съдовете и кухненските прибори се зареждат в пералната камера отгоре, върху която след това слагат специална запечатана качулка, подобна на купол. Под този купол се извършва целият процес на измиване.

За различни видове ястия (чинии, тигани, чаши), както и прибори за хранене са предвидени отделни кошници. Топлата вода под налягане се напръсква върху чиниите отгоре и отдолу, а почистващият препарат идва от дозаторите. След измиване в същия резервоар съдовете се изплакват и изсушават под горещ въздух. Целият процес отнема не повече от три минути, така че за един час машината може да измие до 2000 чинии.

За ваша информация! Можете да свържете машината към студена и топла вода, но когато сте свързани с топла вода, ще са необходими допълнителни филтри за омекотяване на твърдата вода.

Куполните съдомиялни машини могат да бъдат оборудвани с допълнителни маси за приготвяне на съдове. Може би наличието на мивка с душ за предварително промиване на остатъци от храна от предмети.

вид

Сред куполообразните съдомиялни машини могат да се разграничат два типа машини:куполни съдомиялни машини

  • Бар, те също се наричат ​​миене на стъкло. Тези машини загряват вода под нормалното, така че стъклото да не се напука. Подходящи са за миене не само на чаши, но и на чаени двойки, чаши, чаши и чаши за вино. Ястията искрят на изхода, не остава нито една капка.
  • Прибори за хранене. Предназначен за повечето ястия, чинии с различни размери, прибори за хранене.
  • Котелни помещения. Тези машини се срещат най-често в ресторанти, предлагащи национална кухня. В тях като правило се измиват цялостните предмети, като тенджери, тави за печене, казани, тигани. Водата в такава машина се загрява най-малко 80 градуса.

Някои, в зависимост от температурния режим, разделят съдомиялните машини на високотемпературни и нискотемпературни. Първо, водата се нагрява до 85 градуса, и второ, само до 70, защото нискотемпературната не може да се свърже с топла вода, но те са по-евтини.

Бюджетни съдомиялни машини

Най-бюджетният модел на куполната съдомиялна машина предлага Chuvashtorgtekhnika. Това е машина на MPK 700K 01 Абат, изработена от неръждаем метал. Производителността му е около 7 сто плочи на час. Водно отопление от 40 до 85 градуса. Предполага се, че почистващите препарати са избрани като гелообразни, докато за измиване на агента се доставя ръчно, за изплакването е предвиден специален дозатор. Машината се предлага с поднос за различни чинии и тарелки, поднос за чаши и още един за лъжици, вилици, ножове. Цената му е 2245 долара.

IPC 700K 01 Абат

MPK 1100K е друга съдомиялна машина тип купол от производителя Chuvash. Тя се различава от предишния автомобил само по някои характеристики:

  • Консумацията на електроенергия е по-висока с 3 kW и възлиза на 13,5 kW / h;
  • Производителност - 1000 плочи на час непрекъсната работа;
  • Има дозатор не само за препарат за изплакване, но и за почистващ препарат;
  • Корпусът има вграден прозорец, който ви позволява да следите напредъка на процеса на измиване;
  • Това струва 350 долара повече.

IPC 1100K Абат

Средни и премиум модели

Съдомиялните машини от този клас се различават не само по цена, но и по технически характеристики. Ето няколко проби.

DIHR HT11 е съдомиялна машина с купола на Италия с производствен капацитет до 2000 плочи на час. В същото време консумацията на енергия е 10.2 kW. Машината прекарва 2 минути на един цикъл на измиване. Тази машина има дозатор за средство за изплакване, функция Thermostop. Тази съдомиялна машина може да бъде инсталирана в ъгъл. Средната цена е 2877 долара.

DIHR HT11

Comenda LC 700 - тази миялна машина е лидер в продажбите. Той е оборудван с четири програми за измиване, което ви позволява да миете дори и най-сушената храна. Височината на пране е достатъчна за поставяне на плочи от всякакъв размер. Стартирането може да се извърши както автоматично, така и ръчно. Водата се нагрява не по-високо от 85 градуса поради инсталирания термостат. Производителността е около 720 плочи на час. Средната цена е 2930 долара.

Comenda lc 700

Elettrobar Niagara 381 е съдомиялна машина с купол, която изпира до 900 чинии на час. Универсална машина, подходяща за миене на чинии, чаши, както и листове за печене, чаши и други прибори. Изработена е от неръждаема стомана, комплектът включва три кошници. Машината е оборудвана и с маси и душ. Средната цена е 3280 долара.

Elettrobar Niagara 381

Smeg CWC610-1 е друга италианска миялна машина с капацитет до 1000 чинии на час. Консумацията на енергия е 9 кВт, което е доста малко при това изпълнение. Машината има електронно управление, комплектът включва три кошници, Средната цена е 4263 долара.

Smeg CWC610-1

Granule Gactro - съдомиялна машина за бойлер тип Dome. Тази машина е закупена за миене на тенджери, печене на чаршафи, казани и други обемисти съдове. Мощността му е 16,2 кВт. Средната цена е 29 877 долара и затова не се предлага за продажба, тя се доставя по поръчка.

Гранулиран гактро

Това завършва нашия преглед на съдомиялни машини тип купол. Изборът им е много разнообразен. Основната им разлика се състои в техническите характеристики, което веднага се отразява на цената. Външно всички си приличат. Успех с вашия избор!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини