Всичко за пералните машини

Съдомиялни машини за столова

съдомиялна машина за трапезарияТрапезите традиционно са най-пътуващите заведения за обществено хранене, тъй като те могат да бъдат изядени бързо, вкусно и евтино. Персоналът на трапезарията също трябва да работи бързо и ефективно, да не говорим за оборудването. Има и специални изисквания към съдомиялната машина за трапезария, а не като уредите в бара или ресторанта. Необходимо е да изберете такава миялна машина много внимателно, тук ние ще ви помогнем да направите това, като представим този преглед.

Какви критерии да избера

От професионална гледна точка столовите се различават една от друга, предимно чрез проходимост. В малките фирми има столова само за персонал. Те подготвят малък брой порции, най-често по предварително сглобени поръчки, за не повече от 50 души. Такива столове са доста скъпи с домакинска миялна машина и днес няма да говорим за тях.

Трапезарии, които предлагат на посетителите от 100 порции в едно хранене, изискват професионална миялна машина, тъй като е трудно да миете 100 чинии, 100 чаши, 200 лъжици и вилици на ръка, но все пак трябва да подготвите продуктите за следващото хранене.

 1. За заведения, които обслужват от 100 до 300 порции в едно хранене, са подходящи фронтални промишлени съдомиялни машини с малък и среден капацитет.
 2. Ако от 400 до 2500 порции се приготвят в трапезарията за обяд или друго следобедно хранене, тогава те вече ще се нуждаят от съдомиялна машина с купол или тунел, с поне средна производителност от 40-50 кошници на час. Такива столове се срещат в големи институции и в производствени компании.
 3. Е, ако институцията обслужва огромен брой посетители, обслужващи 3000 или повече порции за хранене, той се нуждае от продуктивна съдомиялна машина от тунелен тип, която мие 80-100 кошници на час.

Най-големите столови обикновено са в големи градоустройствени предприятия, производствените комплекси на които са разположени извън града. За работниците единственото място, където могат да вземат храна, е трапезарията, така че няма край за посетителите.

Много е важно работниците в столовата да мият всички мръсни съдове с един товар, за да не губят време, Ако работата на машината не е достатъчна, тогава оборудването и хората, които ще отделят много допълнително време, за да измият всичко, ще бъдат претоварени. Но трябва да се подготвите за следващото хранене. В голяма трапезария процесът на готвене е почти конвейер, който работи почти непрекъснато. Закъсненията поради недостатъчна работа на определено оборудване са неприемливи.

В допълнение към факта, че оборудването трябва да бъде продуктивно, то трябва да бъде и надеждно. Ако съдомиялната машина се развали в разгара на работния ден, трапезарията ще бъде парализирана, тъй като е нереално да миете хиляди чинии ръчно. Също така трябва да помислите за това, че машината харчи по-малко вода и перилни препарати. Всяко, но все пак спестяване, много е важно тя да се справи добре с основната си функция - миенето на съдове.

След това ще представим на вашия съд преглед на съдомиялните машини, който е подготвен с участието на специалисти по ремонта на професионално оборудване за миене на съдове и служители на две големи трапезарии. Те дадоха редица съвети и помогнаха за избора на четири модела на технологията, които според тях са малко по-добри от останалите. Ако се интересувате от информация запрофесионални и промишлени съдомиялни машини като цяло прочетете едноименната статия, публикувана по-рано на нашия уебсайт.

AVAT MPT-1700

Тази съдомиялна машина за тунели има много висок капацитет до 95 кошнички на час. Като се има предвид, че 18 стандартни чинии са включени в една кошница, се оказва, че тази машина може да измие 1710 чинии за 1 час. Идеален за големи трапезарии.В тази машина кошници, пълни с чинии, се придвижват по конвейера отляво надясно, влизайки в отделението за миене и след това в отделенията за изплакване и сушене. На изхода работниците на трапезарията получават чисти и сухи чинии.

Освен чинии, тази машина перфектно измива прибори за хранене, чаши и някои нестандартни ястия. Машината не е предназначена за миене на тенджери, големи тигани, тави за печене и други неща.

 1. Техниката е направена в Русия.
 2. Той е свързан с захранване с топла вода.
 3. Разполага с дозатори за почистващ препарат и препарат за изплакване.
 4. Предназначен за касети 500х500 мм.
 5. Най-големите плочи, разрешени за товарене, са 400 мм.
 6. Пералният котел побира до 100 литра гореща вода.
 7. Котелът за изплакване съдържа 17 литра вода.
 8. Пералнята е оборудвана с няколко филтъра.

AVAT MPT-1700

AVAT MPT-1700 е стандартно оборудван само с четири касети за чинии и две касети за чаши и чаши, така че прогнозната цена трябва да включва закупуването на допълнителни касети. Касетите трябва да съдържат всички чинии и чаши, налични в трапезарията, така че е лесно да се изчисли необходимия им брой. Сегашната цена на модела е 5614 долара.

GASTRORAG HDW-80

И това е съдомиялна машина тип купол. Производителността й е малко по-малка - 50 кошнички на час. Това означава, че оборудването може да измие 900 малки плочи само за 1 час. Машината работи както следва. Работникът в столовата поставя касетата под купола, затваря я и целият процес на миене протича автоматично. Човек трябва само да има време да сменя лентите. Може би процесът на измиване не е толкова удобен, колкото в машина с тунелен тип, но все пак.

 1. Машината е произведена в Китай, но въпреки това, качеството на нейния монтаж и материали е много високо.
 2. Налични са контейнери за почистващи препарати и препарат за изплакване.
 3. Има функция за миене на тави.
 4. Приема касети с размери 50х50 cm.
 5. Най-големите плочи, разрешени за зареждане, са 42 cm.

GASTRORAG HDW-80

В основния пакет са включени само 2 касети и една кошница за прибори, така че трябва да се погрижите за закупуването на допълнителни аксесоари. Средната цена на GASTRORAG HDW-80 е 2300 долара.

SMEG PROFESSIONAL UD503D

Съдомиялната машина за предно зареждане SMEG PROFESSIONAL UD503D е идеална за сравнително малки трапезарии. Тази техника е много популярна и често се използва в европейски хотели, барове, ресторанти и т.н. Това е добра професионална съдомиялна машина за училищното кафене, която ще продължи няколко десетилетия, докато не остане напълно морално остаряла. Въпреки скромните размери на кутията, машината може да мие до 40 касети на час. И това е цели 720 малки плочи само за един час - впечатляващо.

Фронталните касети се използват със стандартни 500x500 мм.

Оборудването е изцяло сглобено в Италия. Това не е някакъв вид договорени китайски монтажи, миялната машина е "чиста" италианска. Снабден е с помпа за изпомпване на отпадни води, дозатори за изплакване и течен препарат. Освен това машината разполага с още три програми за измиване, което е много добро за професионално оборудване. Излишно е да казвам, че машината се справя със задачата си със 120%, така че дори и най-устойчивите мръсотии ще бъдат измити съдове и прибори без милост.

SMEG PROFESSIONAL UD503D

В линията на съдомиялни машини има модели с капацитет 24 и 15 касети, така че ако трапезарията е много малка, можете да вземете по-малко мощна машина, тя ще бъде по-евтина. Цената на описания от нас модел е 1910 долара.

APACH AF500

Друг италианец със същото изпълнение от 40 касети, но с много по-ниска цена. Днес този модел може да бъде поръчан за 1520 долара. Машината може да бъде свързана с гореща вода и заредена с плочи с максимална височина 345 мм. Техниката се отличава с безшевна камера за миене и тяло, изработено изцяло от неръждаема стомана. Има дозатор за препарат за изплакване, но няма дозатор за почистващи препарати, което не е съществен недостатък.

APACH AF500

APACH AF500 има специални топлоизолирани стени, които не позволяват на водата да се охлади и спомагат за подобряване на качеството на измиване. Машината е оборудвана с кош за чинии, кош за чаши и специална вложка за прибори за хранене.

Е, ние изпълнихме задачата си, представихме пред съда ви преглед на най-добрите съдомиялни за трапезарии с различен брой посетители. Сега просто трябва да изберете правилната машина, като предварително сте изчислили всичко, поръчали сте го и сте платили за поръчката. Как ще направите това, с коя фирма ще се свържете, по същество не се интересуваме. Основното е, че машината е достойна за вашата институция, работи добре и дълго време. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини