Всичко за пералните машини

Как да поставите съдомиялна в Хрушчов?

Как да поставим съдомиялна в ХрушчовНе толкова отдавна много домакини само мечтаеха за миялна машина, но не всяко семейство може да си го позволи. Днес съдомиялните машини стават все по-достъпни и все повече потребители искат да имат домашен асистент в апартамента си. Желанието да имат уреди за миене на чинии може да се превърне в главоболие за собствениците на „хрушчовките“. Малките кухни не ви позволяват лесно да инсталирате оборудване. Ще разберем как да поставите съдомиялна машина в Хрушчов, ще ви разкажем за най-приемливите и интересни решения.

Какво да правя с всички кухненски уреди?

Всъщност е много трудно да поставите всички необходими уреди в ограничено кухненско пространство. Къде да поставим печката с фурна, хладилник, миялна машина, микровълнова печка, кафе машина, пасатор, бавна печка и други полезни технически изобретения? Не забравяйте за мебелите: слушалки, кът за хранене и т.н. Трябва внимателно да планирате пространството на кухнята, така че обстановката на закрито да съответства максимално на нуждите и предпочитанията на членовете на семейството. Как да изберем подходящи места за всички кухненски уреди? Можете да намерите изход, ако:

 • внимателно разграничете пространството, планирайте го до последния сантиметър. Идеален вариант би било индивидуалното изпълнение на мебелен комплект, като се вземе предвид точния размер на помещението. Необходимо е да се използва не само хоризонтално, но и вертикално пространство. Така че на рафтовете на кухненския комплект могат да се поставят малки домакински уреди, които ще се простират до самия таван;внимателно планирайте кухненското си пространство
 • закупете тясна съдомиялна машина, вградена в мебелите. Ще отнеме не повече от 45 см, слушалките ще бъдат затворени от фасадата. Такива съдомиялни машини могат да бъдат „натъпкани“ в петметрова кухня;
 • купете компактна настолна машина и поставете в свободен ъгъл на плота. Място на такова изобретение заема много малко;
 • изберете оборудване 3 в 1. Какво е това устройство, говорете по-долу.

Не бързайте да отказвате да купите съдомиялна машина, има достатъчно възможности за инсталирането й в ограничено пространство.

Както можете да видите, има изход. Ако опитате и в Хрушчов можете да поставите машина за миене на съдове. Надяваме се, че препоръките и съветите по-долу със сигурност ще ви помогнат да се справите с трудна задача.

Работете по кухненски план

Струва ви се, че наистина няма къде да поставите съдомиялна машина. В по-голямата част от случаите това не е така. Правилното планиране на пространството може да увеличи функционалността на всяка стая. Правилните изчисления могат да направят чудо и да направят това, което изглежда невъзможно. Ако стаята все още не е започнала груб ремонт, тогава трябва да планирате всичко до мястото на изходите, източниците на светлина, местата за връзка с комуникациите.

Ако не можете сами да се справите с плана, винаги можете да поканите професионален дизайнер. Цената на консултацията варира в зависимост от умението на специалиста, но като платите веднъж, ще получите подробен план за интериора, където съдомиялната машина пасва идеално.

С ограничен бюджет прегледайте готови идеи в Интернет; не е трудно да намерите дизайнерски проект за стандартна кухня в Хрушчов.

Подробни препоръки за планиране на кухненска зона са следните:

 • поръчайте мебелен комплект точно за размерите на вашите помещения, според индивидуален проект;
 • планирайте какви домакински уреди, с изключение на съдомиялна, ще бъдат поставени в кухнята. Ако е възможно, по-добре е да актуализирате печката, фурната и хладилника, придобивайки най-тесните и компактни модели. Това ще спести достатъчно място за инсталиране на съдомиялна машина;
 • Някои образци на машини могат да бъдат инсталирани в шкаф под мивката.В краен случай можете да прибягвате до такава опция за разположение;
 • Не пренебрегвайте шарнирните рафтове и скобите. Като прикрепите допълнително място за съхранение към стената, можете да освободите един от долните шкафове на слушалката и да вградите в съдомиялната машина. Върху скобите можете да фиксирате микровълновата фурна, мултиварката и т.н.

Място за оборудване за миене на съдове може да бъде спечелено чрез намаляване на дължината на отворената работна повърхност на слушалката. Плотът е направен сгъваем или прибиращ се. Така пространството, „изядено” от съдомиялната машина, лесно се компенсира с допълнително място за готвене. Дори петметров кухненски бокс може да бъде превърнат в стилна, многофункционална стая, „натъпкана“ с всички съвременни технологии. Можете да планирате пространството си толкова професионално, че заедно с миялната машина да се побере и пералня.

Кой „помощник“ да избера?

Важно е правилно да изберете оборудването за миене на съдове, като се съсредоточите конкретно върху вашата ситуация. Например, тесните съдомиялни машини могат да спестят до 15 см, тъй като ширината им е само 45 см, а не 60, като стандартните модели. Днес можете да намерите оборудване, чиято ширина е по-малка от 45 сантиметра, така че изборът не е лесен.

За малка кухненска стая тесните модели на съдомиялни са приоритет за инсталиране.

Ако във вашия случай буквално 1 см не е достатъчно, за да поставите машината и е просто невъзможно да я извадите, опитайте да премахнете шумоизолационния слой от тялото на съдомиялната машина. Разбира се, по време на работа техникът ще издава по-силни звуци, обаче проблемът с липсата на няколко милиметра ще бъде решен просто и бързо.изберете съдомиялна машина, която е подходяща

Друга опция е компактна машина за миене на съдове. Много удобно закрепване за много ограничени пространства. Разрешено е да се инсталира оборудване на плота. Използването на настолно устройство обаче носи някои неудобства:

 • малък капацитет на камерата, максимум - 6 комплекта аксесоари;
 • невъзможността за почистване на големи кухненски предмети;
 • силен шум по време на работния процес.

Прекомерният звук е „болестта“ на повечето модели от този тип оборудване. Ако работите с оборудването през деня, шумът няма да причини сериозни неудобства.

Предимството на компактните модели е възможността да се инсталира във висящи шкафове или директно на стената, като се използват специални скоби. Така че машината изобщо не „открадва” полезното пространство на малка кухня, но ще бъде също толкова функционална, колкото и съдомиялна машина в пълен размер. Компактните устройства се вписват перфектно в шкафа под мивката, в този случай няма да има проблеми с свързването на комуникациите.

Вземете комбинирана техника

Ако не сте мислили как да поставите модерни уреди в кухнята 3 в 1, тогава е време да го направите. А ето ли поставянето на съдомиялната машина и спестяването на кухненско пространство, питате ли? Комбинираната техника ви позволява напълно да решите проблема с липсата на място за перално оборудване.

Пример е моделът Candy TRIO 9503, който съчетава стъклокерамична електрическа печка, фурна и съдомиялна машина. Три устройства, необходими във всяка кухня, успешно се комбинират в един стилен калъф. Работната повърхност на печката е разположена в самия връх, следвана от фурната, а в основата е машина за миене на съдове. Съдейки по отзивите на клиентите, използването на устройство 3 в 1 е много удобно, освен това напълно решава проблема с липсата на място в кухнята.3 в 1 техника

Днес асортиментът от комбинирано оборудване на руския пазар е доста ограничен. Всъщност изборът се свежда до случаите на марката Kandy, които произвеждат 3 в 1 оборудване от два вида: с газова или електрическа работна повърхност, но тези модели се характеризират и с голям брой положителни отзиви. Нека да поговорим за недостатъците на този тип оборудване.

 1. Висока цена на копията.Въпреки че тук може да се спори, в действителност цената ще бъде дори по-ниска от закупуването на печка, фурна и съдомиялна машина отделно.
 2. Функционално ограничение. Компактното комбинирано устройство има фурна с малки размери, в която се побира само 1 лист за печене. Съдомиялната машина също не може да се похвали с размера си, максималният й капацитет е 6 комплекта чинии. Няма оплаквания относно работната повърхност на печката, тя, както и стандартната версия, има 4 пръстена.
 3. Малко количество информация относно надеждността на технологиите. Тъй като продуктът се появи на пазара сравнително наскоро, твърде рано е да се прецени реалния живот на устройството 3 в 1. Тук можете да разчитате само на репутацията на производителя.

Надяваме се, че след като прочетете статията, ще разберете как да инсталирате съдомиялна в Хрушчов. Всъщност е възможно да се оборудва малко помещение с цялата необходима електроника и това се доказва от различни дизайнерски проекти на малки кухни. Внимателно проучете информацията, която е свободно достъпна, вземете за пример една от идеите за кухненския интериор, изберете най-тясната техника. Ако следвате всички препоръки, то скоро за нов „домашен помощник“ със сигурност ще има отделно място.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини