Всичко за пералните машини

Съдомиялна машина тип тунел

съдомиялна машина за тунелиСъдомиялната машина от тунелен тип е индустриална единица, която ви позволява да миете огромна планина съдове за кратък период от време. Външно не прилича на позната домакинска миялна машина, но също така е вярно, че тунелната миялна машина не се използва в ежедневието. В тази публикация ще говорим за устройството, приложенията и функциите на такива съдомиялни машини. Ще дадем и кратък преглед на съдомиялната машина за тунел, която може би ще улесни избора ви на оборудване, ако сте в настроение да го закупите.

Характеристики и приложения на машината

Съдомиялната машина за тунелен тип се нарича така поради дизайнерските характеристики и наистина външния вид на устройството. Ако обикновените домакински съдомиялни имат формата на правоъгълна кутия с малки размери, тогава тунелните съдомиялни машини наподобяват конвейер и тунел едновременно. Освен това размерите на устройството също са впечатляващи, само тялото на съдомиялната машина може да заема площ от 15 квадратни метра. м и повече.

Съдомиялната машина за тунели с право се счита за най-продуктивна, защото може да измие само за 1 час до 8 хиляди артикула.

По време на процеса на миене мръсните съдове се поставят в специални тави и след това тези тави се инсталират на конвейера, където те, движейки се през тунела, се обработват с препарат за миене на съдове, гореща вода и се изсушават. На изхода получаваме тави с напълно сухи и чисти съдове. Обработката на съдовете е много бърза, така че съдомиялната машина тип тунел я прескача в големи количества, осигурявайки страхотна производителност.

приложение за съдомиялна машина за тунелиЯсно е, че у дома или в малки организации няма смисъл да инсталирате съдомиялна машина за тунели. Дори сравнително големите кафенета и барове предпочитат да се ограничат до съдомиялни машини тип купол. В някои случаи обаче такава машина не може да направи. Съдомиялната машина от тунелен тип е удобна:

  • в големи заведения за хранене;
  • в големи хотели;
  • в детски градини, училища, висши учебни заведения и институции за допълнително образование с голям брой студенти и др.

Съставни елементи

От какви части се състои това огромно нещо? Какво й позволява да мие планини от чинии толкова бързо и ефективно? В съдомиялната машина има три зони: зона за миене на съдове, зона за изплакване и зона за сушене.

  1. Зоната за миене е специален бункер, доста просторен, в който са монтирани няколко мощни дюзи, които доставят гореща вода. Загрява до 550В. Когато дюзите пръскат вода под налягане, циркулирайки в съдовете, се задействат дюзи, доставящи почистващ препарат, което осигурява висококачествено измиване.

За съдомиялни машини от този тип трябва да се използват специални почистващи препарати.

  1. Област за изплакване Освен това тава, пълна с чинии, попада в зоната за изплакване, където чудовищното налягане на много гореща вода промива почистващия препарат заедно с останалата мръсотия. След такова "изпълнение" ястията стават кристално чисти.
  2. Отделение за сушене. Освен това мокрите съдове попадат в камерата, където са монтирани няколко мощни вентилаторни нагреватели, които доставят горещ въздух. Под поток горещ въздух цяла тава с чинии изсъхва за минути, ако не и секунди, а следващата тава идва в следващата.

съдомиялна машина тип тунел

Осигурете нормалното функциониране на горните зони огромен брой сензорни възли и възли. Например сензори за положение на вратата, сензор за активиране на помпата за измиване, сензори за активиране на изплакване, сензори за заключване на конвейера, помпа за измиване, двигател на транспортьора и др.

Преглед на модела

Съвременният пазар предлага огромен брой тунелни съдомиялни машини с най-различни характеристики. Цените за тях също са различни, доколкото очите текат нагоре, но достоверна информация за тази техника „с нос на гълкин“.Как да направите правилния избор при такива условия, тъй като такова оборудване се взема за бизнес, съответно всяко неправилно решение тук ще доведе до загуби. Нашите експерти проучиха предложението на съвременния пазар и прегледаха най-добрите технологии. Така че просто трябва да изучите тази информация и да направите изводи.

Apach ARC100. Една от най-добрите тунелни съдомиялни машини, изработени от високоякостни материали, способна да обработва до 100 касети (500x500 мм) на час. Със сравнително ниска производителност тази машина и местата заемат малко, така че да може лесно да се използва за обслужване на повечето средни заведения за обществено хранене. Характеристика на модела е безшевна мивка, която се прави без заваряване. Благодарение на това машината издържа 10-15 години по-дълго от своите аналози. Размери 1150х770х1565 мм, тегло 220 кг. Средната цена е около 7500 долара. Побързайте да купите, моделът беше прекратен. Новото поколение Apach е по-малко надеждно, с много излишъци и струва с порядък по-скъпо.

Apach ARC100

AVAT MPT-1700. И това е най-добрата тунелна миялна машина от Русия. Цената му е много по-привлекателна, само 5700 долара, а по характеристики тя надминава много чужди аналози. За 1 час миялната машина може да обработва 1710 плочи с диаметър до 400 мм, което е средно. Бизнесмените обаче често се нуждаят от тунелни съдомиялни машини със средна производителност. Температура на мивката от 400С, температура на изплакване от 850В. Размери 1595х770х1695 мм, тегло 230 кг. Специални характеристики: заоблени ъгли на банята за лесно почистване, метални пръскачки и маркучи от неръждаема стомана.

абат mpt 1700

Elframo ETS 15. Добра италианска съдомиялна машина със средна производителност. Тя може да измие 75 касети за 1 час. Размерът на всяка касета е 500х430 мм. Габаритни размери на оборудването: 2370х698х1570 мм. Характеристики на модела: цифрово управление на температурата на водата в котела, конвейер с двойна посока на движение на касетите, миеща баня със заоблени ъгли. Като недостатък можете да посочите само голям разход на вода и висока цена от около 9 000 долара. Останалата част от модела е много прилична.

Elframo ETS 15

OZTI OBK 1500. И това е турска съдомиялна машина със среден капацитет. Измива 100 касети на час или 1650 чинии на час, което е по-удобно за броене. Касети със стандартни размери 500x500, миещ резервоар от 90 литра. Размери 2050х850х1880 мм, тегло 270 кг. Цената е около 5700 долара, което само по себе си не е лошо. Машината е изработена от качествени материали и е доста икономична за работа.

OZTI OBK 1500

OZTI OBK 1500 е по-шумен от италианското оборудване, но по-тих от руския.

Krupps Evolution ES65. Друг представител на италианската технология. Като цяло в Италия се произвеждат доста голям брой добри тунелни съдомиялни машини, няма какво да се изненадаме, че те отделиха толкова място в нашия преглед. Машината измива до 100 патрона за 1 час, размерът на патрона е 500х500 мм. Консумира 220 литра вода на час, като цяло нормален дебит. Габаритни размери на машината: 1740х790х2200 мм, теглото е доста голямо - 325 кг. Отличителни характеристики са сензор за контрол на твърдостта на водата. Цената е доста висока - 10 700 долара, но трябва да помните, че плащате за безупречно качество, а това струва нещо!

Krupps Evolution ES65

Професионални и промишлени съдомиялни машини има не само тунелни. Ако се интересувате от подробностите, прочетете статията със същото име, публикувана на нашия уебсайт. Е, завършваме нашата история с надеждна, която тежи хиляди пъти, преди да купите такова оборудване. В края на краищата има толкова много неща, които трябва да разгледате преди да купите. Успех!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини