Всичко за пералните машини

Съдомиялна машина с конвейер

съдомиялна машинаПрофесионалните съдомиялни машини в големите заведения за хранене са просто незаменими. Има няколко вида машини от този клас, една от тях е конвейерна миялна машина. Какви са неговите характеристики, предимства и недостатъци - това ще бъде обсъдено.

Характеристики на машини от този тип

Съдомиялната машина с конвейер се различава от другите видове машини в непрекъснатото миене на съдове. Това ви позволява да измиете повече предмети за кратко време. Същността на съдомиялната машина е, че чиниите са поставени върху конвейер, който я дърпа през няколко отделения: измиване, изплакване и понякога сушене.

На етапа на измиване основната задача е да се измие мръсотията с вода, която загрява до 50-60 градуса. В този случай водата се подава под силен поток от специални дюзи, които са разположени от различни страни. В съвременните модели съдомиялни, дюзите са разположени по посока на движение на тавите с чиниите, което увеличава времето на взаимодействието му с водата. На етапа на изплакване съдовете под налягане се заливат с вода, загрята до температура 80-90 градуса, което ви позволява да убивате до 90% микроби и бактерии.

Важно! Чиниите и приборите, измити в такава гореща вода, напълно отговарят на санитарните изисквания, за разлика от този, който се мие на ръка.

При изплакване се използват специални средства, благодарение на които кухненските прибори изсъхват по-бързо, а върху него няма ивици или петна. Този етап на миене на съдове може да се състои от един, два или три цикъла. Най-простият вариант е да изплакнете с много гореща вода веднъж. Има и двойно изплакване, при което почистващият препарат първо се отмива с вода без примеси, а след това с препарат за изплакване. Тройното изплакване включва изплакване с гореща, после студена, след това отново с гореща вода.

Съдомиялната машина на конвейер в някои случаи е оборудвана с спомагателна секция, в която се извършва предварително изплакване. В модерните модели на тези машини се инсталират кондензатори за пара, които могат да улавят водната пара, която се появява по време на измиване.

Какви са техните плюсове и минуси

По дизайн конвейерните съдомиялни машини могат да бъдат разделени на следните групи:

 • лента;
 • касетни ленти.

ъглова миялна машинаВ лентата плочи са поставени директно върху подвижна лента с "пръсти". Това предполага присъствието на двама души, първият от които поставя чиниите на входа, а другият ги събира на изхода. В касетни съдомиялни машини поставете първо предметите, които искате да измиете, в специални тави (касети), а след това тези тави се поставят в съдомиялната машина. Във всяка миялна машина има специални тави за вилици, лъжици, ножове и други неща.

Съдомиялните машини могат да се инсталират в ученически и училищни столове, в детски лагери и санаториуми, които включват огромно количество от еднакъв размер и форма на съдове. Такива машини имат директна форма и заемат много място.

Касетъчните машини са по-компактни и могат да имат ъглова форма. Това ви позволява да обслужвате такава машина на един човек, което прави работата й удобна. Недостатъкът на касетни съдомиялни машини е очевиден, тъй като самите касети предотвратяват проникването на смес от почистващ препарат и вода, а интензитетът на миене намалява. Вторият минус е, че касетите са консумативи. Те се износват достатъчно бързо и трябва да бъдат променени.

За ваша информация! Конвейерната миялна машина с патрони се използва в ресторанти, специални трапезарии, където по-разнообразни ястия, както по размер, така и по форма.

Конвейерните съдомиялни машини с високоефективни миещи съдове имат големи разходи за енергия и вода. Те са проектирани за мрежа с номинално напрежение най-малко 380 V, поради което могат да се свързват само в специално оборудвани помещения.

преглед

Помислете за няколко машини от този тип, като ги сравнявате по характеристики и цена.

 • Silanos T1500 DE е машина с касетен тип, измива 83 касети съдове за един час, това са приблизително 1494 чинии. Комплектът включва касета за 18 чинии, касета за очила и още една за уреди. Размерът на патрона е 50х50 см. Машината е изцяло изработена от стомана и има електромеханично управление. Консумацията на енергия е около 15, 25 kW. Цената на това оборудване е около 6456 долара.
  Silanos T1500 DE
 • Elettrobar NIAGARA 2150 DAWY - италианска миялна машина от касетен тип с зареждане отляво надясно. Той осигурява два цикъла на измиване при 55 градуса, изплакване при 80 градуса и сушене. Консумирана мощност 28,8 кВт, при напрежение 400 вата. За един час работа изразходва около 200 литра вода. Средната цена е 10 860 долара.
  Elettrobar NIAGARA 2150 DAWY
 • Grodnotorgmash MMU 1000M е миялна машина с тиксо, която поддържа както студена, така и топла вода. Можете да миете чинии, купи, тави, чаши, което означава, че машината може да се използва в обществени столове. Машината е разделена на три секции, в първата има почистване от груба мръсотия, във втората измиване с продукт, в третата - двойно изплакване. При последното изплакване температурата е поне 85 градуса. Трябва да се отбележи, че тази машина има лесно разглобяване и достъп до части в случай на ремонт, монтаж на стена и филтър за радио смущения. Средната цена е 7700 долара.
  Гродноторгмаш MMU 1000M
 • ELECTROLUX WTM250ELA 534113 - касетна машина от Швеция. В тази миялна машина 2 цикъла на грижа за чинии с нагряване на вода от 55 до 700В. При изплакване отоплението достига 84 градуса. Тази техника ви позволява да миете от 280 до 4500 чинии на час. Машината е свързана към мрежа с номинално напрежение 380 V. Консумацията на енергия е 44,2 kW, а консумацията на вода е 300 l. Можем да кажем, че колата не е много икономична, т.е. Да, и струва около 34 175 долара.
  ELECTROLUX WTM250ELA 534113
 • MACH MST / 021 е италианска конвейерна съдомиялна машина, изработена от неръждаема стомана. Съдовете се сервират от касети, за един час може да обработи до 95 от тези касети. Консумацията на енергия е 29 kW. Машината се изключва автоматично и е оборудвана с помпа, гилотинна врата с превключвател. Средната цена е 15 419 долара.
  МАШКА MST021

Възможно е съдомиялната машина от тип конвейер да не е подходяща за вашия бизнес. В същото време не можете да решите какво да купите изобщо. Трудно е да се каже коя техника ще отговори на вашите очаквания, но можете да прочетете какви са миялните машиниможе би тази информация ще ви отведе до правилните мисли.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини