Всичко за пералните машини

Съдомиялна машина без течаща вода

миялна машина без течаща водаКакто знаете, вие бързо свиквате с доброто, а ако имате съдомиялна машина у дома, тогава защо да не получите такъв „помощник“ и в страната. Спира само едно - липсата на ползи от цивилизацията под формата на водоснабдителна система и без централно водоснабдяване обикновена миялна машина отказва да работи.

В тази връзка нашите читатели имат два въпроса. Първи въпрос: възможно ли е да закупите машина някъде, която ще работи автономно? Вторият въпрос: как да свържете обикновена миялна машина, така че да работи автономно? И на този, и на друг въпрос, ще се опитаме да намерим отговора в рамките на тази публикация.

Автономна машина: съществува ли?

Съдомиялна машина за подаване без течаща вода, какво е това? Вероятно пазарът ни предлага огромен брой модели, които карат очите ни да се разнасят широко и сега ще трябва да направим преглед. Един, който би ви помогнал да направите избор в полза на най-добрата автономна машина. Но в действителност всичко се оказва много по-просто и по-прагматично.

След много дълго търсене нашите експерти успяха да намерят само няколко модела съдомиялни машини, които могат да работят автономно и дори тогава те могат да бъдат наречени само съдомиялни машини с голям участък. По-скоро е миялна машина. Запознайте се с Circo и NoStrom EcoWash вечеря. И двете съдомиялни работят както без централно водоснабдяване, така и без електричество.

Комплект вечеря NoStrom EcoWash

За да започнете да миете съдовете, изсипете топла вода с почистващ препарат в специален резервоар и завъртете дръжката.

Основните предимства на тези устройства са безпрецедентно спестяване на вода и енергия, както и миене на съдове не на ръка, тъй като кожата на ръцете не влиза в контакт с почистващ препарат и вода. На това приключват предимствата на горните устройства и започват минусите:Cirko миене на съдове

 • продажбата на тези устройства все още е ограничена и те са доста скъпи;
 • капацитетът на техните кошчета за миене е много малък;
 • трябва постоянно да добавяте топла вода и да източвате отпадъците, всичко това се извършва ръчно;
 • качеството на миенето на съдове е лошо.

Общото значение е ясно. Смятаме, че няма смисъл да описваме новопоявили се еко-изобретения, тъй като на практика използването им или няма смисъл, или в момента е невъзможно по обективни причини. И честно казано, тези устройства няма да заменят пълноценната миялна машина. Затова оставяме настрана аргументите и мислим как да свържем конвенционална съдомиялна машина при липса на водоснабдяване, но първо ще изберем модел на машината, който може най-добре да бъде подготвен за такива условия на работа.

Как да изберем съдомиялна машина за лятна вила?

За да накарате някоя миялна машина да работи, достатъчно е да осигурите подаване на вода под налягане от 0,03 до 1 MPa. Оказва се, че не е особено важно коя съдомиялна машина разполагате, основното е, че водата се подава към нея под налягане, а качеството на тази вода е задоволително. Всъщност в страната водата в по-голямата си част е под земята, което означава, че качеството й може да не е достатъчно високо. Изданието ще ви помогне да изберете добър „помощник“ Преглед на автономни съдомиялни машини.

Оказва се, че можем да купим всяка машина, да пуснем вода през филтрите, да я изсипем в подходящ резервоар и да свържем този резервоар към съдомиялната машина. Звучи просто, но как да го приложим и най-важното, как да осигурим доставката на вода под налягане? Всичко това в следващия параграф.

Връзка за съдомиялна машина без централно водоснабдяване

Има оригинален и в същото време много прост начин да направите миялната машина без течаща вода да работи също толкова добре, колкото в нормални условия. В същото време консумативите се нуждаят от минимум. За начало, подгответе материалите, ние се нуждаем от:приспособление за кутия

 • пластмасова кутия с подходяща вместимост (поне около 10 литра) с плътно завит капак;
 • зърното с резба ¾, гайка и уплътнителна гума;
 • клапан от безкамерна гума;
 • парче градински маркуч е дълго около 1,5 метра;
 • две скоби, навиване, уплътнител за кола;
 • два стоманени ъгъла, дъска с дебелина 30 мм и дължина 80 см;
 • автомобилен компресор;
 • 18А зарядно за автомобил и стартер.

Освен това ще ви трябват клещи, свредло със свредла, нож, малък регулируем гаечен ключ.

След като вземете всичко необходимо, пристъпваме към инсталирането на съдомиялната машина. Първо прехвърляме съдомиялната машина на подходящо място. Най-добре е да го поставите някъде до стената, по-близо до изхода. Някъде вляво и над тялото на съдомиялната машина закрепваме стоманените ъгли директно към стената и върху тях поставяме напречната греда, за да получим хоризонтален рафт. След това пробиваме дупка в капака на кутията и вкарваме клапан от безкамерната гума в нея, запечатваме ставата.

Съдомиялна вода контейнер

След това пробиваме дупка в долната част на кутията и вкарваме фитинга в нея, с резбата навътре, поставяме гуменото уплътнение вътре и отново издърпваме фитинга отвътре с гайката. Отвън върху стърчащ фитинг поставяме градински маркуч и го издърпваме със скоба за маркуч. Свързваме маркуча или към входящия клапан на съдомиялната машина, или към входящия маркуч. В този случай основното е връзките да са тесни и надеждни. Внимателно изсипете чиста вода в кутията, завийте капака и регулирайте съда с вода на рафта.

свържете маркуча към кутията и закрепете със скоба за маркуч

След това, решаващият момент, свързваме компресора за кола към стартера, завиваме маркуча на компресора към клапана и даваме малко налягане, буквално „0,3 точки“ повече, в противен случай кутията ще се счупи. Изваждаме маркуча на компресора от клапана и включваме съдомиялната. Ако машината започне да изтегля вода, значи всичко е в ред, нищо не трябва да се пипа. Ако водата не се натрупва, трябва леко да увеличите налягането с помощта на компресор.

За да не се спука кутията от свръхналягане, някои предлагат да се монтира допълнителен клапан в него или да се вземе по-здрав контейнер.

И така, разбрахме, че на практика няма фабрични съдомиялни машини за автономен тип и факта, че няма машини, а по-скоро устройства. Но почти всички, без изключение, съдомиялни машини могат да бъдат свързани към водоснабдяването без течаща вода, ако включите елементарна изобретателност. Не бъдете мързеливи и ще успеете. Успех!

   

2 коментара на читателите

 1. Граватар Александър Александър:

  Интересно е, но тъй като всичко е толкова просто и въпросът е единствено в натиск, можете да вземете мек контейнер за вода и просто да го натиснете с едно или друго усилие 🙂

 2. Граватар Мария Мария:

  И на каква височина трябва да се постави кутията?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини