Всичко за пералните машини

Имам ли нужда от миялна машина за семейство от 4 деца

Имам ли нужда от миялна машина за семейство от 4 децаНикой няма да каже със сигурност дали е необходима миялна машина в къщата. Някои хора се справят с планина от мръсни и мазни чинии, докато други предпочитат да заредят дори един комплект съдове в машината. Но съвременната практика ясно показва, че желаещите да се сдобият с кухненски асистент се увеличават с всеки изминал ден, особено ако семейството има поне 4 души. Има ли смисъл това, какви са ползите и какво казват хората за съдомиялните машини - ще разкажем подробно в статията.

Всичко е за начина на живот

Много баби и любовници над 40 ще кажат, че за спретнати и трудолюбиви хора мисълта да си купят съдомиялна машина дори няма да дойде на ум. Младите и съвременните хора имат различна позиция - неистовият темп на живот, силната заетост и желанието да се отпуснете след тежък ден ясно показват необходимостта от обновяване на кухнята. Освен това няма значение колко деца и възрастни са в семейството, тъй като не става въпрос за хора, а за спестяване на време и усилия. Така че, съдомиялна машина е полезна в следните случаи:

 • Проблеми с горещата вода. Дори самотните хора трудно мият съдовете, ако в къщата няма топла вода или редовно се случват прекъсвания на водоснабдяването. В тази ситуация машина, която знае как да се нагрява, лесно ще се отърве от мазнините и други замърсители.

Грешка е да се предположи, че инсталирането на бойлер ще се превърне в по-изгодна и успешна алтернатива. Първо, водата ще се нагрява много дълго време, второ, бързо ще се излее, и трето, ще се изразходва много електричество.

 • Липса на време. Най-популярният аргумент за съдомиялна машина ще бъде баналната работа на всички членове на семейството, когато възрастните са на работа, а децата са в училище или в секции. В резултат на това всички се събират само за вечеря и не искат да прекарват свободното си време на гише под мивката и миенето на съдове.наистина ли бихте искали да измиете такава планина с ръце
 • Здравни проблеми. По-лошо е, когато е физически трудно да прекарате време пред мивката. Алергия към гелове за миене на съдове, заболявания на опорно-двигателния апарат, ишиас, ревматизъм, остеохондроза - всичко това налага инсталирането на съдомиялна машина у дома.
 • Често хранене. Съдомиялна машина е полезна и в семейства, които стриктно следят храненето си и хранителната култура като цяло. Те ядат 5-6 пъти на ден, винаги готвят пресни и отделят месото от зеленчуците. До края на деня може да се натрупа приличен слайд от саксии, дъски, купи и чинии, които са по-лесни за работа с автоматична машина под ръка.
 • Грижа за ръцете. Много домакини се грижат за кожата на ръцете и ноктите си, което почистващият препарат влияе неблагоприятно.

Всички описани ситуации стават още по-уместни, ако имате семейство от 4 души. Тогава заетостта, умората се увеличава пропорционално на броя постоянно мръсни съдове. Съдомиялната машина ще облекчи рутината и ще намали натоварването на домакинствата, какви са още предимствата на машината и можем ли да говорим за спестяване на консумация на енергия - ще разгледаме допълнително.

Помага ли машината за спестяване?

Има остър въпрос за цената на работа на съдомиялна машина. Често има мнения, че машината е много скъпа в ежедневието поради увеличения разход на енергия, консумацията на вода и необходимостта от закупуване на скъпи специални почистващи препарати. За да разберем къде е истината и къде е лъжата, нека помислим дали миялната машина помага да спестите.

Първо докоснете потока вода. Количеството литри, консумирани по време на ръчно измиване, е трудно да се изчисли, но средно говорим за дневен прием от около 60 литра от водоснабдяването. Машината изразходва около 12-13 литра. за един стандартен цикъл и по-икономичните модели могат да намалят силата на звука до 7-8. Това не се отразява на качеството на изпирането: специално предоставените спринклери и дюзи, както и автоматично отопление, спомагат за рационализиране на използването на ресурсите.

Размерите на съдомиялната не влияят на степента на потребление - дебитът на водата се определя от системата и дизайна, които са независими от наличните размери. Често има модели в пълен размер, които харчат по-малко в режим на половин товар, отколкото при "цял" цикъл в компактна машина.

трябва да харчите пари за PMMСлуховете за високата консумация на енергия на съдомиялни са верни. Освен това, често спестената вода не покрива увеличените сметки за светлина. Така че много автомобили с минимални обороти консумират средно от 0,8 до W / h, което се равнява на месечни 70 kW. Без разходи за специални перилни препарати, капсули, таблетки или прахове, Необходими са също помощни средства за изплакване на сол и смеси против котлен камък. Дори изборът на домашни и евтини марки няма да спести.

Няма да разглобяваме - в агрегата сервирането на съдомиялна машина ще излезе по-скъпо от стандартния метод. Но свободното време, прекарано със семейството, добре поддържаните ръце и доброто настроение понякога са по-важни от изразходваните пари. Особено когато става въпрос за 4 души.

Специалисти за предимствата на машината

Цената на оборудването за миене на съдове обикновено е доста голяма, така че преди да купите, си струва да помислите внимателно и да претеглите плюсовете и минусите. С прости думи, трябва да решите сами дали машината ще облекчи ежедневните трудности или, напротив, ще усложни живота с нови проблеми. Така че не бързаме да разпространяваме подредена сума, но изучаваме предимствата и недостатъците на съдомиялните машини в кухнята:миялната машина мие перфектно

 • Лесен избор на модел. Широката гама ви позволява да изберете най-подходящия модел за капацитет, размери, външен вид и други експлоатационни характеристики. Така че можете да изберете камера за 4-6, 8-12 или 18-20 комплекта ястия, в зависимост от големината на семейството и честотата на хранене. По правило компаниите от 4 души избират средни машини в 9-14 комплекта.
 • Удобно настаняване. Мнозина се страхуват да придобият ново оборудване, тъй като се страхуват да претрупат и без това малката кухня. Но компактността на съвременните модели ви позволява да инсталирате както машина в пълен размер с ширина 60 см, тясна на 45 см, така и малка по размер в индивидуални размери. Възможност за интегриране под плота, в стенен шкаф или под мивка също е приятна, което значително ще спести място.
 • Лесна работа. Средната продължителност на един цикъл е 2-3 часа, което често кара домакините да променят мнението си. Но това не е критично, тъй като времето на работа на машината се компенсира от автоматичния режим и висококачественото измиване. Освен това винаги можете да изберете нощната програма и да разтоварите съдомиялната сутрин.
 • Перфектно измити съдове. Най-важното е, че измиването на ръцете елиминира кипенето, задушаването и използването на агресивни средства. Автоматичният режим, напротив, извършва цялостна дезинфекция, което прави съдовете и чашите безупречно чисти. Но само единици с клас на измиване от поне A могат да се похвалят с такова качество на измиване.

Качеството на измиването се влияе не само от посоченото ниво на почистване, но и от спазването на правилата за работа, включително правилното поставяне на съдове на стелажите и компетентния избор на почистващи препарати.

 • Автоматично сушене. Друго предимство е, че след машината съдовете не е необходимо да се избърсват. Машината осигурява кондензационно сушене или турбо-сушене, което внимателно издухва натоварените предмети. Това е особено вярно при миене на стъкло, кристал и порцелан.

Освен това машината може да изненада с допълнителни функции и програми. Сред тях са режимите на накисване и предварително изплакване, позволяващи експресно измиване за почистване на незначителни замърсители. Освен това машините са способни да стерилизират консерви, детски играчки, както и деликатното измиване на крехки материали.

Ние изучаваме мненията на хората

За да разберете най-накрая дали си струва да харчите за съдомиялна машина, изучаването на коментара на други домакини ще помогне.Подбрахме няколко реални отзива от потребители, които вече са разбрали проблема. Сред тях са следните становища:

Татяна, Краснодар

Реших много дълго да си купя съдомиялна, тъй като изглеждаше напълно безполезен лукс в живота. Но веднага щом го купих, съжалих, че мислех толкова дълго. Сестра ми, която се „срещна“ с отделението веднага след сватбата, ме убеди да опитам автоматично измиване. В къщата сме трима и избрахме компактен за 4 комплекта. На втория ден след придобиването благодарих на изобретателя за такова чудо на технологиите. Сега прекарвам много по-малко време в кухнята: готвя, зареждам чинии и правя други неща без бързане. Признавам, бях много изумен от това колко похарчих за миене на чинии преди.

Олга, Волгоград

Дълго мислех, сравнявахме и оценявахме, но все пак отказвахме да купим съдомиялна машина. В семейството сме четирима и придобиването на ново оборудване би било нерентабилно. Изчислихме това: 1. Необходимо е много вода, което с нашата помпа ще доведе до големи разходи за енергия. 2. Самата машина загрява водата, което ще се отрази и на сметката за светлина, докато аз използвам евтин газ. 3. Използвайте ръцете си, за да миете чиниите по-бързо, средно 5-6 минути, така че не искате да чакате два часа за програмата за съдомиялна машина.

Людмила Алексеевна, Москва

Мисля, че всяко семейство има нужда от съдомиялна машина, бъдете там 2, 4 или 6 души. В къщата сме четирима: трима възрастни и дете. Аз съм пенсионер, прекарвам цял ден у дома и забелязвам, че отнема много време за готвене и още повече за правене на чиниите. С появата на автоматичната машина ще има по-малко притеснения и ще мога да играя по-често с внучката си, И като цяло е прекрасно, когато се придобие оборудване, улесняващо ежедневието, което позволява по-полезно и приятно свободно време с други членове на семейството.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини