Всичко за пералните машини

Имам ли нужда от миялна машина за тричленно семейство

Имам ли нужда от миялна машина за тричленно семействоНе е тайна, че домакинските уреди значително улесняват живота на домакините, позволявайки им да прекарват повече време със семействата си. Във всеки дом отдавна има перални машини, микровълнови фурни, мултикуксови печки и други „помощници“, но някои жени просто гледат в съдомиялните, като се съмняват дали в ежедневието е необходима скъпа кола. Очевидно е, че в големи семейства този уред определено няма да работи на празен ход, но струва ли си да купите съдомиялна машина на семейство от 3 души? Ще разберем дали има смисъл в придобиването, на което си струва да обърнете внимание.

Но в броя на хората ви интересува?

Някои потребители на съдомиялни твърдят, че тази новост на техническата мисъл със сигурност ще зарадва всички и няма да събира прах дори в ергенски апартамент. И ако имате семейство от 3 души, не трябва да се съмнявате в целесъобразността на покупката. Каква е основата на такова решение? Съдомиялната машина е от голяма полза.

 1. Устройството е удобно за използване в апартаменти, където няма подаване на топла вода или се наблюдават чести прекъсвания с неговото захранване. При такива условия миялната машина ще се превърне в истински спасител. Разбира се, можете да инсталирате бойлер, но времето, енергията и консумацията на вода в този случай ще бъдат много по-големи.
 2. В съвременния ритъм на живот хората могат да бъдат толкова заети, че прекарването на безплатни минути в миене след вечеря на трима души ще бъде недопустим лукс. Възрастните обикновено са на работа до вечерта, детето също е заето в детска градина или училище. И през тези няколко часа, които семейството се събира под един покрив, не ми се струва да прекарвам дори половин час за миене на чинии.

Съдомиялната машина ще помогне да се запазят нервите на родителите, ще им предостави свободно време за почивка помежду си и с детето.

 1. Човешкото здраве не винаги позволява дълго време да стои на празен ход при мивката, миейки чинии. Възможна банална алергия към почукванеръчното миене не е възможно поради възпален гръб вода или перилен препарат. За хората със ишиас или ревматизъм също е трудно да почистват ръчно. Оборудването ще помогне за почистване на кухнята без да навреди на собственото здраве.
 2. Човек може да има свои собствени възгледи за правилната диета. Днес хората се опитват да се хранят правилно и разнообразно, да разделят храненията. Така че дори в малко семейство, което яде малки ястия 5 пъти на ден, вечер може да се натрупат много чинии, лъжици и вилици, няколко тенджери, няколко халби, лист за печене, тиган и др. машината ще ви спести от ненужни неприятности.

Съгласете се, тези аргументи са много убедителни. Броят на членовете на семейството изобщо не е определящ фактор при избора на съдомиялна машина. Понякога дори в екип от 6-7 души може да не е полезно, тъй като всички са свикнали да мият уреди след себе си, а в малките семейства ситуацията е точно обратната. Ето защо трябва самостоятелно да определите дали имате нужда от кола, като сте претеглили всички плюсове и минуси.

Митът за финансовите ползи на автомобилите

Въпросът за ефективността на съдомиялната е спорен. От една страна, устройството със сигурност консумира по-малко вода. Съдомиялната машина намалява консумацията на вода поради функционирането на различни пръскачки, разпръсквачи.

При ръчно измиване се консумират средно 60-80 литра вода, съдомиялната ще се справи със същия обем съдове, консумирайки само около 12 литра.

съдомиялната не спестява париЕстествено, съдомиялната машина консумира електроенергия по време на работа. Студената вода се нагрява от нагревателя до температурата, зададена от програмата. Съвременните модели консумират около 0,8 кВт / ч. Средно количеството консумирана електроенергия на месец ще бъде 65 кВт.

Можете да изчислите спестяванията от използването на съдомиялна машина, която на месец ще бъде приблизително 1 кубически метър гореща вода и същото студено. От получената сума трябва да извадите разходите за енергия. Така доходите и разходите просто се припокриват един друг и в допълнение към всичко, което трябва да добавите към разходите за закупуване на почистващи препарати и поддържане на работата на съставите на машинната сол.

По този начин ефективността на съдомиялната машина няма да бъде потвърдена. Но това не означава, че покупката е безсмислена и неподходяща. Съдомиялната ще спести лично време, ще осигури най-висококачествените почистващи съдове, ще се грижи за кожата на ръцете. Поддръжката на устройството ще бъде по-скъпа от ръчното пране, но за всяко удобство трябва да преплатите.

Предимства на автомобилите: експертни мнения

Имам ли нужда от миялна машина в апартамента? Всичко зависи от желанието на домакинството. Често този въпрос е свързан с високата цена на единицата и нежеланието на купувачите да изхвърлят пари. Ето защо, преди да платите за скъпа покупка, трябва да разберете основните предимства и недостатъци на съдомиялна машина. И така, какво трябва да обърнете внимание при избора на техника?

 1. Капацитет. Това свойство определя колко набора прибори могат да бъдат заредени в устройството. Колкото по-големи са размерите на машината, толкова по-голям е обемът на устройствата, които тя може да почиства в един работен цикъл. Най-компактните устройства ви позволяват да измивате 4-6 комплекта чинии наведнъж, а най-ефективните - повече от 17. Семейство от 3 души е по-добре да не купуват най-малкото оборудване, а да обръщат внимание на средните модели, които могат да съдържат съдове, тави и други необходими кухненски прибори.
 2. Размери на корпуса Много често домакинята отказва да закупи машина, не заради пари, а поради липсата на свободно място в кухнята. Ако е така, помислете за тесни модели с ширина само 45 см. Правилно подбраните размери на съдомиялната машина ще ви позволят да я поставите в най-компактната кухня. Можете да закупите вградени уреди.
 3. Продължителността на цикъла на почистване. Основните програми за измиване отнемат около два до три часа. Този времеви параметър често плаши стюардесите. Каква е разликата обаче, за колко време ще работи машината, ако качите неща в камерата, забравяте ли за нея? Можете да започнете да чистите преди лягане, а когато се събудите сутрин, се наслаждавайте на измитите съдове.
 4. Клас за автомивка. Много важен индикатор, характеризиращ колко чист ще бъде комплект ястия. Придобийте автомобили на стойност, маркирани с "А" клас. Такова оборудване ще почиства продуктите при температура около 70 градуса и по-висока. С ръчно измиване, боравенето с уреди с такава гореща вода е просто нереалистично., Съдовете ще бъдат напълно дезинфекцирани, на повърхността му няма да останат вредни бактерии.
 5. Брой програми за пране. Колкото повече функции се предоставят, толкова по-ефективно ще бъде почистването. Някои съдомиялни машини имат опции за предварително изплакване, полузареждане, експресно почистване и накисване. Избирайки конкретен режим в зависимост от степента на замърсяване на съдовете, можете да направите мивката още по-изгодна и ефективна.
 6. Сушене. Подобна технология присъства във всяка съдомиялна машина, разликата ще е само в принципа на нейната работа. Разграничете кондензацията и турбо сушенето. По време на сушенето с конденз съдовете, доставени от бункера, ще бъдат без капка, няма да е необходимо да се избърсват допълнително.

Също така си струва да обърнете внимание на допълнителни опции, предоставени в устройството. Многофункционалните съдомиялни машини са в състояние да стерилизират консерви, да дезинфекцират детски играчки. Някои модели могат да се управляват от смартфон чрез Wi-Fi връзка.

Трябва ли да си купя кола?

Дали миялна машина е необходима за обслужване на малко семейство е личен бизнес на всеки.За да имаме лична система от аргументи за предимствата и недостатъците на устройството, обобщаваме горното и представяме информацията под формата на компактен план. И така, предимствата на съдомиялната машина са следните:

 • значителни спестявания в личното време;
 • висококачествени почистващи съдове;
 • стерилизация на прибори за хранене;
 • предотвратяване на отрицателното въздействие на перилните препарати върху кожата на ръцете;
 • пълно изсушаване на уредите.

Основните недостатъци, които могат да се отбележат:

 • висока цена на оборудването;
 • проблеми с поставянето на оборудване в малки апартаменти;
 • висока цена на услугата.

Да, цената на висококачествена съдомиялна машина може да плаши, но след като харчите пари, ще получите устройство, което ще функционира правилно в продължение на много години. И проблемът с липсата на пространство може да бъде решен чрез закупуване на компактно устройство, което е вградено в кухненски мебели. Не правете прибързани заключения: преди да закупите скъпо оборудване, трябва трезво да оцените всички предимства и недостатъци на устройството.

Какво казват домакините?

Елена, Омск

За домакините, които възприемат миенето като мъчение, миялната машина ще се превърне в незаменим помощник. И процесът на измиване изобщо не ме притеснява, а напротив, дори ме успокоява. Съпругът ми ми даде пишеща машина, но това не струва почти нищо. Използвам го само за да изчистя планината от ястия след приятелски тържествени събирания.

Татяна, Москва

Не мога да си представя как бих живял без миялна машина. Ние сме трима и машината е напълно запушена всеки ден. В допълнение към чиниите, чаши и вилици се натрупват тигани, тигани, лист за печене, съдове за печене и други. Всеки ден използвам сокоизстисквачка и това са допълнителни подробности. Машината почиства всичко с вода, загрята до 70 градуса, така че повърхността на продуктите просто блести и съм сигурен, че върху нея няма бактерии. Което, виждате, е много удобно, ако има малко дете в семейството. Имаме двутарифен електромер, нощем стартирам съдомиялната машина, което е още по-икономично. На сутринта мога да подредя само чистите съдове в чекмеджетата. Това не е ли мечтата на всяка домакиня?

Марина, Ярославъл

Не съжалявам за покупката, миялната машина е наистина много удобна, спестява вода, спестява ми личното време. Но не го използвам всеки ден, започвам го няколко пъти седмично, когато в допълнение към чиниите се натрупват мръсни тигани, банки, тави за печене и т.н.

Валентина, Санкт Петербург

Според мен не е необходима миялна машина за семейство от три деца. Аз също живея със съпруга / дъщеря си и ми е по-лесно веднага да мия чиниите след ядене, отколкото да ги съхранявам, докато машината е напълно заредена. И в името на чифт чинии и един тиган не виждам смисъл да стартирам устройството за 2 часа. Мисля, че тази техника ще бъде незаменима за голямо семейство и трима души могат да обслужват добра домакиня.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини