Всичко за пералните машини

Как да изберем съдомиялна машина за детска градина

Как да изберем съдомиялна машина за детска градинаНе всички общински детски градини са оборудвани с модерни домакински уреди. И ако липсата на телевизор е полезна за децата, тогава липсата на съдомиялна машина в кухнята може да има лош ефект върху здравето им. Затова повечето родители, за да намалят риска от заразяване на бебета с инфекциозни заболявания, решават самостоятелно да закупят съдомиялна машина за детска градина.

Професионален или домакински?

След решението за закупуване на съдомиялна машина, прието на срещата, родителите ще трябва да изберат машина, която е оптимална по отношение на качеството на сглобяване, разходите и техническите спецификации. На каква техника е по-добре да обърнете внимание: професионална или домакинска?

за цялата детска градина можете да си купите професионална миялна машинаПрофесионална съдомиялна машина може да борави с голям обем мръсни съдове, да почиства 300-500 чинии и други прибори за хранене на час. Препоръчително е да закупите такова звено, което да обслужва цялата детска градина. Можете да намерите модели, които могат да измият 2000 чинии за 60 минути. Цената на професионалните съдомиялни машини започва от 60 000 рубли и достига триста или повече хиляди.

Въпреки това, много рядко родителите мислят за избора на пишеща машина за цялата институция, в повечето случаи се занимават само с една група, в която отиват децата им. Тук не говорим за петстотин чинии, а само за 12-16 комплекта чинии. В този случай ще бъде по-изгодно да закупите домакинска съдомиялна машина, която ще почисти прибори за хранене без проблеми след 20-25 деца.

Възможно ли е да миете чинии за деца в съдомиялната машина? Отговорът ще бъде недвусмислен - да. Техниката позволява почистването на кухненските продукти, когато водата се нагрява до 70-90 градуса, като по този начин се гарантира висококачествено почистване на устройства от различни бактерии.

Стерилизацията ще помогне да се предотврати рискът от разпространение на вирусни и чревни заболявания в групата.

За да улесним търсенето на подходящо оборудване за детската градина, даваме малък преглед на надеждни и не твърде скъпи съдомиялни машини, които перфектно ще се борят със замърсяването и ще продължат дълго време.

Kandy CED122

Пълноразмерната съдомиялна машина, оборудвана с електронно управление, ви позволява да почиствате до 12 комплекта чинии едновременно. Той има доста висок клас на консумация на енергия, като по този начин може да се счита за много икономичен в това отношение. Консумацията на студена вода за редовен програмен цикъл ще бъде 12 литра. бонбони CED122 се характеризира с най-високия клас на пране и сушене, позволява перфектно почистване на съдове и изнасяне на абсолютно сухи уреди извън камерата.

Основните технически параметри на съдомиялната са следните:

 • нивото на шума, излъчван от оборудването, е 52 dB;
 • време за почистване при стартиране на редовна програма - 2 часа 45 минути;
 • възможността за използване на таймер за забавен старт до 12 часа;
 • 6 различни програми за почистване;
 • 3 програмирани температурни условия;
 • индикатор за наличието в системата на специална сол или препарат за изплакване.

Kandy CED122

От списъка на режимите на миене, в допълнение към обичайната програма, можете да различите:

 • интензивно почистване на съдове със силно замърсяване;
 • експресно измиване;
 • икономичен режим за слабо замърсени продукти;
 • presoaking.

Вътрешната повърхност на съдомиялната е изработена от надеждна неръждаема стомана. Средната цена на Kandy CED122 варира в диапазона от 16 900 до 19 900 рубли. Чудесен вариант за обслужване на малка група от 15-20 деца.

CandyCDI 1DS673

Този модел на съдомиялната е вграден. Тя ви позволява едновременно да почиствате около 16 комплекта прибори за хранене. Той има интересна функция - възможност за дистанционно управление на системата чрез смартфон. Той е оборудван с електронен дисплей, който ви позволява да проследявате времето до края на дадена програма, избрания режим на почистване и т.н.

Наличието на клас на консумация на енергия "A +" ще позволи икономично използване на електроенергията. Класът на измиване и сушене по никакъв начин не е по-нисък от предишния вариант, почиства съдовете до перфектно състояние и позволява да бъдат извадени напълно сухи от машината. Консумацията на вода за стандартен работен цикъл е 12 литра. Kandy CDI 1DS673 има 9 различни програми за миене, които позволяват на потребителя да контролира процеса на почистване в зависимост от замърсяването на съдовете и неговата устойчивост на температурни въздействия.

CandyCDI 1DS673

Ако говорим за други експлоатационни параметри на единицата, тогава можем да заключим, че те са съвсем обикновени.

 1. Наличието на таймер, който да забави изстрелването за период от 1 до 23 часа.
 2. Сто процента защита срещу течове на тялото.
 3. Звуков сигнал, обявяващ завършването на процеса.
 4. Удобен индикатор за тавата, пълна със сол.

Този модел може да бъде избран за малка група от детската градина. Тя лесно ще обслужва 20 деца. Средната цена на съдомиялна машина е приблизително 24 хиляди рубли.

CandyCDI 1LS38

Друга страхотна миялна машина от известна марка. Съдомиялна машина в пълен размер е вградена в кухненските мебели. Снабден с удобно електронно управление, което ви позволява да изберете желаната програма, като използвате бутоните на панела. Максимумът ви позволява да настаните до 13 комплекта ястия, което ще бъде достатъчно за група от 15-20 души. Основните функции и технически свойства на модела:

 • пет режима на измиване;
 • време за почистване при стартиране на стандартна програма - 2 часа 50 минути;
 • възможност за отлагане на старта за период от 3 до 9 часа;
 • енергоспестяващ клас "A +";

Този модел е оборудван с пълна защита срещу случайни течове.

CandyCDI 1LS38

Вътрешната повърхност на машината е изработена от неръждаема стомана, възможно е да се регулира коша за прибори за хранене по височина. Средната цена на модел е около 27 хиляди рубли.

Flavia BI 60 KASKATA Light

Съдомиялна машина с голям брой похвали от потребителите. Купувачите отбелязват високо ниво на почистване, отлично качество на сглобяване, рентабилност, богата функционалност, наличие на „половин“ режим на зареждане. Вграденият модел, оборудван с течащ бойлер, позволява измиване на до 14 комплекта чинии. Основни експлоатационни параметри:

 • висок клас на пестене на енергия - “A +”;
 • 4 режима на отопление на водата;
 • функция на половин товар;
 • таймер за забавен старт;
 • абсолютна защита на случая срещу течове;
 • датчик за индикация за замърсяване на водата.

Flavia BI 60 KASKATA Light

Шест различни програми за миене включват „Деликатно почистване“ за крехки съдове, бърз цикъл на измиване и режим за пестене на ресурси. Тази съдомиялна машина ще струва на купувача около 33 000 рубли.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини