Всичко за пералните машини

Коя съдомиялна машина е по-добра - Bosch, Siemens, Electrolux?

Съдомиялни машини Bosch, Siemens и ElectroluxСъдомиялните машини Bosch, Siemens и Electrolux заемат 70% от тезгяха със съответното оборудване във всеки руски магазин, който продава такива продукти. В класацията на популярността на потребителите тези три марки заемат водещи позиции. Всяка втора съдомиялна машина, купена у нас, според статистиката е или Bosch, или Siemens, или Electrolux. Въпреки това възниква логичен въпрос, миялни машини, коя марка е по-добра, кой е лидер в тази тройка? Нека се опитаме да го разберем.

Съдомиялни машини Bosch, Siemens, Electrolux: плюсове и минуси на марките

Обективно сравняването на трите водещи марки съдомиялни машини несъмнено е много трудно. След повърхностен анализ на функционалността и техническите характеристики на основните модели на тези съдомиялни машини се оказва, че както Bosh, Siemens, така и Electrolux имат сходни съдомиялни машини в три ценови категории.

Разбира се, има разлика, но тази разлика с повърхностен вид е много незначителна. Оказва се, че всички тези производители произвеждат едно и също оборудване? Нека не бързаме с изводите, защото всяка съдомиялна машина от три марки има свои уникални характеристики, които съставляват техните предимства. Нека започнем с общопризнатите предимства на съдомиялните машини на марката Bosch.

 • Немска надеждност. Тази фраза обикновено се добавя от продавачите, произнасяйки името на марката Bosch, но не е толкова проста. Ако съдомиялната машина Bosch е сглобена в Германия, добре или поне в Полша, тогава няма въпроси - качеството е на върха, Но ако е бил сглобен в Китай, тогава можете да забравите за немското качество.
 • Ниска цена. Всъщност ценовата политика на производителя на съдомиялни машини Bosch е много достъпна. Въпреки че присъства както в средната, така и във високата ценова категория, сега основният акцент е върху бюджетните модели.
  Съдомиялни машини Bosch, Siemens и Electrolux
 • Ергономичен дизайн. Bosch произвежда съдомиялни машини, както с универсален външен дизайн, така и с много оригинален дизайн. Съдомиялна машина Bosch, еднакво добре може да се побере в оригиналната украсена кухня, както и в най-обикновената.

За ваша информация! Гъвкаво ценообразуване, благосклонно отношение към клиента и постоянно сътрудничество с водещи рекламни агенции, това е, което характеризира собствениците на марките Bosch, Siemens и Electrolux.

Дълъг списък от предимства на марката съдомиялни машини Bosch не можете да продължите, защото почти всички от тях се дължат на марките на Siemens и Electrolux. В случая с Electrolux обаче казват шведската надеждност. Оказва се, че сравнявайки марките на съдомиялни машини, „ние тръгнахме по хлъзгав склон“. Всъщност, като цяло, по отношение на комбинацията от предимства, тези марки са приблизително на същото ниво и за да определите победителя, ще трябва внимателно да сравните характеристиките на водещите модели съдомиялни машини на тези марки. Само в този случай ще бъде възможно да се разбере кой в ​​този момент все пак е успял да „прескочи“ конкурентите, макар и временно.

Какви са параметрите за сравняване на модели на съдомиялни машини на тези марки?

Най-добре е да съпоставите съдомиялните машини според характеристиките, които са най-важни за потребителя. Тези характеристики включват:

 • капацитет;
 • консумация на вода;
 • консумация на енергия;
 • шум;
 • система за защита;
 • вид на сушене;
 • брой програми и функции.

Капацитетът на съдомиялната машина се измерва с броя на стандартните комплекти съдове, включени в машината. Според този параметър автомобилите под марката Electrolux печелят, тъй като имат товар от 6 до 15 комплекта, докато Bosch и Siemens имат само 14 стандартни комплекта чинии. Но си струва да се отбележи, че само в съдомиялните машини на марката Bosch и Siemens компактните модели имат товар от 6 и 8 комплекта, докато компактните машини Electrolux са проектирани само за 6 комплекта.

По отношение на консумацията на енергия тези съдомиялни машини са в една и съща категория.Пълноразмерните модели консумират средно 0,8-1,05 кВт / ч, тесните модели консумират 0,7-0,83 кВт / ч, а компактните модели 0,6-0,7 кВт / ч. Консумацията на вода в различни видове трябва да се сравнява в зависимост от типа на модела, който направихме, резултатът е представен в таблица.

Консумация на вода в съдомиялна машина

За ваша информация! Този анализ е извършен въз основа на информацията за пазара на Yandex, бяха разгледани модели на съдомиялни машини, които са достъпни за продажба през април 2016 г.

Според събраната информация можем да заключим, че най-икономичните компактни модели се предлагат от Electrolux. Но пълноценният и тесен по отношение на водния поток е малко по-икономичен в Bosch и Siemens.

Една от важните характеристики е нивото на шума, всичко това, защото много хора се включват в съдомиялната машина през нощта или през деня, докато малките деца спят. Цифрата на шума за съдомиялни машини на Bosch варира от 54 до 41 dB, за Siemens от 52 до 41 dB, за Electrolux от 51 до 39 dB. Като цяло индикаторите не се различават значително един от друг, така че трябва да сравните конкретни модели помежду си, Според системата за защита също е трудно да се избере най-добрата марка. В крайна сметка и тримата представители имат съдомиялни машини, както с пълна и частична защита срещу течове, така и със защита от деца.

Според вида на сушенето, съдомиялните машини Electrolux печелят, тъй като сред тях има машини както с естествено сушене (кондензация), така и с турбо-сушене. Bosch и Siemens в момента нямат в продажба модели турбо-сушене.

И накрая, най-интересното е броят на програмите и всички видове допълнителни функции и опции, които правят управлението на съдомиялната машина опростено, а качеството на мивката - високо. Като цяло по броя на програмите и тримата представители не се различават; средно това са 5-6 основни режима, включително бързо измиване, интензивен и икономичен. В съдомиялните машини Electrolux обаче има BIO режим (използване на био почистващи препарати) и режим Eat-Load-Run (бързо измиване за 30 минути).

Отличителна черта на съдомиялните машини на Bosch и Siemens е наличието на такива допълнителни функции:

 • HygienePlus - обработка на съдове с вода и висока температура пара;
 • IntensiveZone - измиване на силно замърсени съдове в долната кошница и леко замърсените съдове в горната кошница се различава в скоростта на подаване на вода и нейната температура;
 • Shine & Dry - специална технология за сушене, базирана на използването на минерала зеолит;
 • VarioSpeed ​​Plus - по-бързо измиване чрез увеличаване на консумацията на енергия, спестяване на време от 20 до 50%.

Несъмнено по отношение на въвеждането на Bosch и Siemens технологиите пред Electrolux. Такива технологии обаче се отразяват в цената на съдомиялната машина. Що се отнася до качеството на измиването, по-добре е да се каже коя марка машината мие по-добре. Съдейки по отзиви на потребителите, след това за всички машини има както положителни, така и отрицателни отзиви, сред всички представители има модели, които перфектно се справят с мръсните съдове. За да получите повече или по-малко истински резултати, трябва да проведете изследвания на конкретни модели съдомиялни машини. Качеството на измиването ще бъде повлияно от много фактори:

 • програма за измиване (продължителност, температура);
 • качество на перилния препарат;
 • форма на спринклер;
 • степента на замърсяване на съдовете;
 • подреждане на чинии в контейнери.

Никой няма да проведе такъв тест в магазин, когато купува автомобил, така че ще трябва само да прецените качеството на измиването по неговите технически характеристики. И колкото по-добри са тези характеристики, толкова по-голям е шансът качеството на мивката да бъде по-добро.

Преглед на водещите модели съдомиялни машини на тези марки

Сега е време най-накрая да вземем решение за лидера на трите Bosch, Siemens и Electrolux. Сравнете конкретни модели съдомиялни машини на тези марки в три ценови категории. За удобство представяме информацията в таблица.

Таблица за сравнение на съдомиялни машини

Първо сравнихме най-популярния тип съдомиялни - това са тесни вградени. Според нас местата могат да бъдат разпределени, както следва:

 • 1-во място - Siemens SR 64E Това е добра бюджетна миялна машина.В тази съдомиялна машина са осигурени бързо измиване, автоматична програма и отделение за таблети. В края на цикъла ще се чуе звуков сигнал.
 • 2-ро място - Siemens SR 66T Ако не беше високата цена за този модел, тогава той щеше да спечели първото място и така само второто. В допълнение към горното, този модел има функциите intenziZone, varioSpeed, както и вграден сензор за чиста вода и "греда на пода."
 • 3-то място, според нас, може да бъде разделено от два модела Bosch SPV58M50 и Electrolux ESL 9457 RO. Но съдомиялната машина Bosch все още печели, тъй като защитата от течове в нея е пълна, докато Electrolux е само частична.

Решихме също да сравним вградените модели на съдомиялни машини в пълен размер от различни ценови категории. Ето какво се случи.

Таблица за сравнение на съдомиялни машини

Лидер сред избраните представители е съдомиялната машина на Siemens SN 66T095. Тя има оптимално съотношение цена-качество. Освен това в тази миялна машина, за разлика от конкурентите си, има функция за автоматично определяне на твърдостта на водата. Привлича интериорното осветление на камерата в този модел.

Второ място може да бъде дадено на модела Bosch SMV53N20, оборудван с регулируема кошница за съдове, както и функцията VarioSpeed. Трето място заслужава друга кола от Bosch на стойност 38 хиляди рубли. Всичко, от което се нуждаете, е в него, а цената за немския монтаж е много добра.

Нито една от съдомиялните машини на Electrolux не беше в челната тройка по причината, че те нямат надеждна система за защита и няма половин товар.

По този начин, според всички характеристики, съдомиялните машини на германско производство са лидери. На цена, в някои случаи моделите на Siemens са по-евтини от подобни модели на Bosch, но с ограничен бюджет можете да обмислите опцията за съдомиялни машини от Electrolux, особено за компактните съдомиялни машини. Във всеки случай зависи от вас да решите коя съдомиялна машина е най-добрата; не забравяйте, че марката не винаги е гаранция за качество.

   

2 коментара на читателите

 1. Граватар Мирт веселие:

  Статията не е за нищо. Би било хубаво да се помисли за цената на ремонта, в случай на, да речем, повреда на нагревателния елемент. В Boshe нагревателят е комбиниран в едно цяло с двигател и помпа. Целият блок се променя. Емисионната цена е подходяща.

  • Граватар Вова Вова:

   8000 рубли?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини