Всичко за пералните машини

Пералнята изтегля вода през цялото време

пералнята набира водаАко забележите, че машината непрекъснато събира вода в резервоара, като същевременно не започва процеса на измиване, това показва доста сериозна повреда. В никакъв случай не трябва да допускате това случайно, трябва незабавно да потърсите причината. Ако се стегнете с търсенето и отстраняването на повреди, това ще доведе до отказ на нагревателния елемент и скъпи ремонти. Прочетете как бързо да разрешите проблема в тази статия.

Типични причини за неуспех

Ако системата на пералната машина постоянно вкарва вода в резервоара, това е „смущаващ симптом“, който трябва да ви подтикне да предприемете действия. Първо трябва да се справите с въпроса и какво потенциално може да причини такъв проблем? Първо трябва да подчертаете широк спектър от проблеми, а след това постепенно, в резултат на планираните действия, стеснете този кръг. И така, типични причини за неизправността:

 • новата пералня не е свързана правилно;
 • резервоарът на пералнята е отслабнал;
 • датчик за ниво на водата (превключвател за налягане) не е в ред;
 • входният клапан е счупен;
 • проблем с електронния блок за управление.

Обърнете внимание! Ако пералнята е нова и създава подобен проблем - това не означава, че тя трябва да бъде свързана неправилно. Възможно е да има фабричен дефект и всеки блок или електротехник да е дефектен в колата.

Описание на причините за неизправности и решения

В случай, че съвсем нова, току-що свързана пералня постоянно събира вода в резервоара, най-вероятната причина е неправилното свързване на маркуча за източване. Въпроси просят: защо точно маркуч за източване и ето го? Всъщност той има пряка връзка с този проблем.връзка за източване на маркуч

Ако дренажната система на пералнята не е организирана правилно, може да се появи „сифон ефект“. Това може да доведе до факта, че цялата мръсна вода от канализацията ще се излее обратно в резервоара и до факта, че водата от резервоара непрекъснато ще се излива в канализацията от гравитацията. В последния случай, независимо колко машината изпомпва вода в резервоара за миене, тя веднага ще се излее през маркуча за източване. Резултат: висока консумация на вода, постоянна работа на нагревателния елемент, некачествено измиване на нещата (ако измиването дори ще започне). Какво да правим в този случай?

Има два начина за елиминиране на ефекта на сифона. Първо, можете правилно да свържете пералнята към канализацията, като повдигнете канализационната тръба най-малко на половин метър от пода. На второ място, може да се монтира на дренажния маркуч или тръба анти-сифон клапан.

Обърнете внимание! Най-добре е да се организира правилното свързване на маркуча към канализационната тръба, тъй като свързването през възвратен клапан изисква не само допълнителни разходи, но и време за периодичната му проверка и почистване.

резервоар за перална машинаТечният резервоар може да причини процеса на постоянно изпомпване на вода в пералнята. Трудно е да не забележите тази причина, освен ако, разбира се, колата ви не е оборудвана със система за защита от аква-стоп. Вода от течащ резервоар ще потече към пода, под дъното на машината и ако погледнете в този момент, това ще доведе до наводнение, защото системата отново и отново ще даде команда да напълни резервоара до желаното ниво.

Това не застрашава пералните машини, които са защитени от течове, тъй като в този случай защитната система ще работи, която блокира течащата вода и едновременно изключва подаването й. Виждаме отстраняването на такъв проблем или в подмяната на резервоара, или в ремонта му; освен това не винаги е възможно да спойкате херметичен резервоар. Всичко ще зависи от материала, от който е направено.

Ако машината постоянно изтегля вода - причината може да е в счупен датчик за ниво на водата. Този сензор изпълнява много важна задача - той определя нивото на водата в резервоара и информира електронната система на машината за това.Ако сензорът е счупен, това означава, че системата винаги ще мисли, че в резервоара няма достатъчно вода и трябва да я съберете. Счупен сензор е най-добре напълно заменен, но можете да опитате и да го поправите. Обикновено превключвателят за налягане се счупва:

 • мембрана - венеца губи стегнатостта си и трябва да бъде заменен с нов;
 • контакти на сензора - трябва да го почистите добре, но е по-добре да замените контактите;
 • сензорна тръба - ако тръбата на датчика за ниво на водата е напукана, ще трябва да смените цялото устройство, да напълните пукнатините с уплътнител, няма много смисъл.

За да смените превключвателя за налягане, трябва да стигнете до него. Прочетете повече за това в статията на проверка на пресостата на пералнята.

Важно! Нов превключвател за налягане, дори и за скъпи модели перални машини, е доста евтин, така че струва ли си проблемите с неговия ремонт - купете и поставете ново устройство, има повече шансове за успешно справяне с проблема.

всмукателен клапанДруга причина, че „шайбата“ непрекъснато събира вода, може да бъде входящият клапан. Ако случаят е такъв, водата ще тече денонощно в резервоара на пералнята и няма значение в какво състояние ще бъде включена или изключена машината. Съответно консумацията на вода ще се увеличи значително, водата ще се губи дори повече, отколкото ако превключвателят за налягане, резервоарът или „сифонният ефект“ станат причина за повредата. Невъзможно е да поправите входящия клапан - трябва да закупите и инсталирате нов.

Какво да направите, ако причината за постоянния поток на вода в резервоара се крие в контролния блок на пералнята. Експертите дават недвусмислени съвети по този въпрос - свържете се с професионалисти. Независимата проверка, ремонт и тестване на контролния блок може да доведе до повреда. В този случай скъпите ремонти не могат да бъдат избегнати, така че ако не сте добър електронен майстор, не се занимавайте с аматьорски изпълнения.

Как да намерите причината за неизправността?

Как да търсите причината водата постоянно да влиза в резервоара на пералнята? Съществува процедура, разработена от експерти, която позволява, следвайки стъпка по стъпка, да откриете причината за проблема. Помислете го:

 1. Ако машината току-що е била свързана към канализацията, проверете как е направена. Ако канализационната тръба е разположена близо до пода - може би причината е в нея.
 2. Заедно с горните стъпки проверете за вода под машината или близо до локва. Резервоарът за перална машина може да е изтекъл или маркучът за подаване на вода да е изчерпал.
 3. Ако причината не е в „ефекта на сифона“, а не в течащ резервоар, тогава трябва да проверите входящия клапан и превключвателя за налягане. За да стигнете до тях, трябва да разглобите пералнята. Прочетете как да направите това в статията на разглобяване на пералнята.
 4. Ако проверката и подмяната на всмукателния клапан, превключвателя за налягане и техните сензори не са решили проблема и машината изтегля вода отново, то причината е в електрониката. Необходимо е да поканите специалист, който да тества контролния блок.

Важно! Ако действате внимателно, можете да се въоръжите с мултицет, за да звъннете на изходите към превключвателя за налягане и входящия клапан, ако напрежението на един от изходите отсъства или е много малко - помислете, че проблемът е открит.

За да обобщим, отбелязваме, че пералнята непрекъснато набира вода - това се счита за напълно дефектен домакински уред, който е опасен да работи допълнително. Можете да влошите проблема и след това машината може да бъде изведена на сметището. Започнете незабавно да търсите причината за повредата и всичко с вашия домашен помощник ще се оправи!

   

9 коментара на читателя

 1. Граватар Игор Игор:

  Резервоарът беше пълен и се появи теч. След щателна проверка открих малка дупка в гумата между резервоара и люка на около средна височина.Запечатана дупката, проблемът я няма.

  • Граватар Андрей Андрю:

   Моля, кажете ми как и как са залепили маншета? Моята страна сама се счупи. И се оказва, че когато изтегля вода от ръба, веднага тече.

 2. Gravatar Anonymous аноним:

  Благодаря ви! Прочетох вашата статия. Полезно и информативно.

 3. Граватар Андрей Андрю:

  Здравейте, водата се източва от канализационната система. Дали подмяната на изпускателния клапан ще помогне да се премахнат течовете?

  • Граватар Яков Джейкъб:

   Трябва да помогна

 4. Граватар Кирил Кирил:

  Благодаря за статията, помогна много!

 5. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  Машината изтегля вода в изключено състояние. Помощ, гаранцията свърши!

 6. Граватар Татяна Татяна:

  Помощ! Машината много често набира вода, не е в резервоара и барабанът се върти, всичко веднага се слива в канализацията. Какво трябва да направя?

 7. Gravatar Ghosh Gosha:

  Благодаря, намерих проблем

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини