Всичко за пералните машини

В пералнята е попаднал чужд предмет - как да го вземем?

чужд предмет в барабанаМного често поради небрежност на потребителя чужди предмети влизат в пералнята. Едно е, ако този предмет попадне в барабана и се върти с прането, и е съвсем различно, когато чуждо нещо се забие в резервоара. И в това, и в друг случай, трябва да действате незабавно и да получите това, което колата не трябва да бъде. Как да направите това, сега ще опишем подробно.

Как един артикул се качи в колата

На първо място, трябва да се каже защо в пералнята се появяват чужди предмети. Те влизат в колата заедно с дрехи, джобовете на които сте били твърде мързеливи, за да проверите. Най-често срещаният предмет са парите или по-скоро монети, въпреки че понякога хартиените също влизат в барабана. В допълнение, някои успяха измийте кредитна карта, паспорт, телефон, златна верига и халки. Често майсторите на сервизния център изтеглят семена, щифтове, болтове, гайки и фиби за коса от машината.

В допълнение към предмети, които падат от джобовете на дрехите, части от самите дрехи могат да се забият в пералнята. Най-често срещаните са копчета, мъниста и стрази, както и кости от сутиен.

В машината може да попадне чужд предмет, а не само с дрехи. Може да се сложи в барабана от малки деца или домашни любимци. Елементът може да влезе в шайбата не само през барабана, но и през праховата кювета.

За ваша информация! При някои модели автоматични перални малки неща могат да се забият в резервоара, защото има твърде голяма дупка между резервоара и барабана.

Всеки чужд предмет, който попадне в пералнята, или остава в барабана до приключване на измиването, или:

 • пада на дъното на резервоара;
 • заседнал в резервоара;
 • рана на вал.

Изваждаме елемента от барабана

Как да извлечете случайно ударен предмет от барабана на автомобил, ако го забележите обратно машинно оттичане на водазапочнете да миете Всичко е съвсем просто - трябва да отмените програмата. В повечето случаи трябва да направите следното:

 • натиснете бутона за стартиране (пауза) на програмата, в резултат на което машината ще спре;
 • натиснете отново бутона за стартиране (пауза) на програмата и задръжте за около 5 секунди;
 • изчакайте, докато помпата изпомпва вода и машината се изключва.

В някои перални машини водата не се оттича, така че след като изключите програмата, трябва да източите водата ръчно. Това може да стане чрез аварийния дренаж (малък маркуч до източващия филтър) или през филтъра, разположен в долната част на машината. Изтичането на вода е необходимо, за да отключите ключалката на вратата на люка. След свършената работа можете да отворите барабана и да получите чужд предмет.

Важно! Не си струва да нулирате програмата в пералнята, като издърпате щепсела от контакта, първо, това може да засегне контролния модул, и второ, съвременните машини запомнят избрания режим и продължават програмата от момента на спиране, след като се появи захранването.

Какво да направите, ако е забито в резервоар

филтър за перална машинаАко чужд предмет попадне в резервоара или е заседнал между резервоара и барабана. Издърпването му няма да е толкова лесно. За да разберете, че в резервоара има нещо просто, ще забележите външен звук, когато барабанът се върти на ръка, освен ако, разбира се, не е кърпичка или чорап. Но дори меките предмети не трябва да остават вътре в шайбата, те рано или късно ще се докажат, като блокират работата на изпускателната помпа или въртенето на барабана.

Можете да получите артикул от пералнята:

 • през изпускателния филтър;
 • дупка под нагревателя.

Малки предмети като щифтове, гайки, монети и други могат да преминат през тръбата за източване и да влязат във филтъра. Изваждането им от филтъра е съвсем просто. Развийте го и го издърпайте, предварително покрийте пода с парцали.

Ако предметите са на дъното на резервоара, тогава в този случай те се издърпват през отвора за нагревателния елемент.В различни марки перални машини десет са разположени или отпред, или зад дъното под резервоара. Когато нагревателят е разположен отзад, достатъчно е да премахнете само задния капак на кутията, след това да изключите и издърпате нагревателя. Но с челната позиция на PETN, прочетете подробната статия Как да заменим десет, описва как да стигнете до него.

Когато десетте са свалени от седалката, осветете фенерче в резервоара и намерете предмета. След това използвайте домашна кука за тел, за да я извадите от машината.

отвор за нагревателя в пералнята

Ако елементът се забие така, че въртенето на барабана е задръстено, тогава не можете без резервоар безразборно. Процесът на извличане на чужд предмет ще наподобява процес на подмяна на лагери, което многократно се описва от нас в други статии. За да вземете резервоара е половината от битката, ако не е отделим, тогава за да премахнете обекта от него, ще трябва да разрежете тялото на резервоара на две половини. Това може да отнеме минимум 3-4 часа. Работата не е лесна и изисква умения, затова най-често се доверява на майстора.

препоръки

чанта за пранеНеприятните ситуации с чужди предмети в пералнята могат да бъдат предотвратени, ако сте малко по-внимателни и следвате препоръките:

 • първо, трябва да проверите джобовете на дрехите преди миене и надеждността на това как дрехите са пришити върху дрехите;
 • второ, проверете съдържанието на барабана преди миене и погледнете в тиганите с прах;
 • трето, дрехи с пришити части, ципове, копчета, кости и т.н. трябва да се измият в специална торба. И тогава нищо не влиза в резервоара на колата и не го поврежда.

Нарушаването на такива прости правила води до неприятни ситуации. В най-добрия случай ще се повреди някое ненужно нещо, в най-лошия чужд предмет ще пробие резервоара и тогава не може да се избегне скъп ремонт.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини