Всичко за пералните машини

Какво трябва да направя, ако измих iPhone в пералня?

Какво да правя, ако мия iPhone в пералняВ днешния свят, където е трудно да отделите допълнителна минута, много граждани пренебрегват да проверят джобовете си преди да измият. Затова не е рядкост парите, документите и други предмети да попадат в барабана заедно с нещата. Водата е фатална за някои, някои не, но какво ще стане, ако IPhone беше измит в пералня? Както знаете, електронните устройства не са предназначени за такива процедури.

Принцип за спасяване на iPhone

Съдейки разумно, шансовете за оцеляване на измития телефон са тънки. Помислете сами, водата сама по себе си е вредна за електрониката, да не говорим, че по време на измиването тя обикновено е гореща и съдържа много химически елементи поради разтворените в нея прахове и гелове. Такъв удар върху микрочипове и чипове може да стане наистина „смъртоносен“. Но това е теория и на практика 50 от 100 измити айфона по някакъв начин оцеляха, така че шансовете са добри.

Извадете телефона от барабана и го изключете веднага. Не гледайте какво работи: може да се затвори по всяко време и тогава със сигурност не можете да помогнете. След това разглобете телефона. Не се замисляйте дали можете да го сглобите, а просто го освободете максимално от всички подвижни елементи (отворете калъфа, извадете SIM-картите и батерията и т.н.)

В никакъв случай не започвайте да сушите неразглобен телефон, това няма да даде никакъв резултат, а само ще убие ценно време. Помнете златното правило: първо отвийте и след това изсушете на части.

Внимание! Във всеки случай успехът не е гарантиран, дори ако правите всичко както трябва. Но колкото по-внимателно и по-бързо следвате инструкциите, толкова по-високи са шансовете за спасение и липсата на неприятни последици.

Инструкции за разглобяване и сушене

На първо място, струва си незабавно да предупредим, че няма да е лесно да развиете винтовете на кутията на смартфона и това не може да стане без специална отвертка. Наскоро производителите на IPhone преминаха на петточкови болтове, така че трябва да закупите инструмент в специализиран магазин. Нарича се Пенталоба 0,8 мм. Ако нямате под ръка нещо подобно, можете да опитате пила за нокти, конвертирана отвертка или скалпел, но дали ще се получи или не, е въпрос на късмет.не е лесно да развиете болтовете

Следващата стъпка е да развиете двата винта от края на телефона. Сега имаме възможност да изключим пластмасовия калъф от металния. За да направите това, имате нужда от вендуза с монтиране, всякаква, дори конструкция, годна, така че да работи. Вземете вендузата тази част от екрана, която е най-близо до клавиша HOME, и я издърпайте нагоре или към вас.отделете екрана на вендузата

  1. Уверете се, че кабелът, свързващ екрана с камерата, няма да се счупи. Смучете внимателно, без резки движения. За да сте в безопасност, можете да държите горната част на екрана с ръка.
  2. След това извадете батерията, ако има такава, ако не, тогава не го правете. Извадете държача на SIM картата.
  3. Вземете огромна купа и напълнете до ръба със сух ориз. Поставете телефона вътре и е желателно той не просто да влезе в цялото, но и да остане свободно място.слагаме телефона в ориз

Сега трябва да удавите iPhone в ориз, така че зърната да достигнат до най-дълбоките ъгли на водата. Както знаете, оризът абсорбира перфектно водата и насърчава изсушаването. На пръв поглед телефонът ще изглежда напълно сух след половин ден, но това е невярна идея. За да може апаратът да изсъхне ефективно и сигурно, трябва да изчакате цял ден, или дори 36 часа.

Категорично е забранено сушенето на телефона със сешоар. Съществува висок риск от повреждане на стопяеми коловози от потока на горещ въздух.

Сега остава само да извадите телефона от ориза, да разклатите и да съберете, придавайки първоначалния вид. Отделете време за стартиране на iPhone, първо не забравяйте да го монтирате правилно.Няма гаранции, че ще можете да реанимирате телефона без последствия, обаче, системата за ремонт в услугата е почти същия алгоритъм на действия, само че струва поне 5 хиляди.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини