Всичко за пералните машини

Как да поставите маслена пломба върху пералня

Как да поставите маслена пломба върху пералняЗащо има масло уплътнение в шайбата? Благодарение на този елемент водата от кухината на барабана не се допуска да влиза в лагерите. Диагностиката на даден елемент и, ако е необходимо, неговото заместване са доста трудоемки процедури, които изискват добри умения и знания в областта на изграждането на автоматична машина. Можете сами да поставите жлезата в пералнята, но преди това трябва внимателно да проучите ръководството за действие и основния проблем при разглобяването на уреда.

За какво е уплътнението на маслото?

Ролята на този елемент не може да се подценява, той действа като вид уплътнение между барабана и вала. Масленото уплътнение предотвратява навлизането на течността в вала на шайбата и лагерите. Частта изглежда много проста - това е гумен пръстен с определен диаметър.

Производителите на перално оборудване използват маслени уплътнения с различни размери при сглобяване на автоматични машини, диаметърът на пръстена зависи от конкретния модел на пералнята и от конструктивните характеристики на резервоара за единица. Ето защо, преди да купите артикул, се препоръчва да разглобите машината, да я извадите от кутията, това ще ви позволи да разберете какъв тип маслена пломба ви е необходима за инсталиране.

Как и как да смазваме уплътнението?

Кутията за пълнене, поради местоположението си в системата и ролята си, е постоянно подложена на триене, влиянието на температурните разлики. Този ефект е отрицателен за уплътнителя, след дълга работа може да се появят пукнатини върху гумата, това несъмнено ще доведе до загуба на функцията на частта. Ето защо уплътнението с масло трябва да бъде защитено своевременно, а именно да смажете повърхността му. Периодичната употреба на специални грес значително ще удължи живота на елемента.

Как да смажете пръстена? Когато избирате правилния състав, не забравяйте внимателно да проучите неговите свойства. Висококачествената грес трябва да отговаря на определени изисквания.

 1. Бъдете устойчиви на влага. Той трябва да съдържа органични частици, характеризиращи се с водоотблъскващ ефект.
 2. Имат добра устойчивост на топлина. Страната на уплътнението, съседна на барабана, ще се прегрее по време на процеса на триене, така че е много важно смазката да не загуби свойства след нагряване.
 3. Не съдържайте агресивни компоненти: хлор и други елементи, които могат да повредят или унищожат повърхността на пръстена.
 4. Имайте гъста консистенция. Това е необходимо за гъсто покритие на гумата на уплътнителя, втулката на жлезата. Лагерите също могат да бъдат обработени.

В отговор на въпроса на потребителите: „Как да смажете част?“, Представяме няколко варианта на смазочни материали за перални машини.

 1. Смазката за кутията за пълнене в спринцовката HYDRA-2 от италианския производител има работна температура от -18 ° C до + 190 ° C, удължава живота на детайла до 10 години. Характеризира се с антикорозионни, водоотблъскващи свойства. Средната цена е 150 рубли.
  Смазка за спринцовка HYDRA-2
 2. Смазка за О-пръстен HYDRA-2, 50 гр., В епруветката. Подобно на предишното вещество, той има само отлична форма на освобождаване. Цената за тръба с деклариран обем е около 420 рубли.
  HYDRA-2
 3. Водоустойчива грес SKL EBI Характеризира се с температура на използване до 140 ° C, средната цена на пакет с тегло 50гр. - 380 рубли.
  Водоустойчива грес SKL EBI399
 4. SKL EBI398 водоустойчива литиева грес е подходяща за третиране на уплътнения и лагери на шайби. Работна температура от -30 ° C до + 120 ° C. Има гъста консистенция, не съдържа агресивни вещества, има отлична устойчивост на влага. Средната цена е 430 рубли на тръба.
  Водоустойчива литиева грес SKL EBI398

Описаните в този списък смазочни материали имат отлични характеристики, тествани и препоръчани от професионалисти.

Навременната обработка на жлезата ще увеличи експлоатационния живот на не само уплътнението, но и лагерите на пералнята.

Как да разбера, че е време да сменим уплътнител?

Няколко знака могат да показват, че уплътнението на маслото не е наред.На първо място, по време на процеса на измиване ще се чуе нехарактеристичен шум, неприятна дрънкалка. В допълнение, детайлите сочат неработоспособността:

 • вибрации на машината и неразбираемо чукане, идващо отвътре;
 • отклонение на барабана, можете сами да го проверите, след измиване завъртете барабана ръчно;
 • спирането на въртенето на барабана, той напълно спира да се върти.

Забелязайки поне един от описаните признаци, по-добре е незабавно да проучите състоянието на оменното тяло. Ако пренебрегнете симптомите и продължите да използвате машината допълнително, вероятността лагерите да се срутят напълно ще бъде почти сто процента.

напредък на работата

За да инсталирате ново маслено уплътнение, ще трябва напълно да разглобите пералнята. Това ще изисква стандартен набор от инструменти, който се предлага във всеки дом. Алгоритъмът за анализ включва следните действия:

 • изключете горния капак от корпуса, за това развийте болтовете, които го държат, разположен на задната стена на устройството;
 • развийте болтовете, разположени около периметъра на задната част на кутията и внимателно отстранете задната стена;
 • затегнете задвижващия ремък, процедурата най-лесно се извършва чрез завъртане на вала със свободната ви ръка;
 • извадете маншета, обграждащ вратата на люка; за това изключете металния пръстен, държащ гуменото уплътнение;
 • изключете проводниците от нагревателния елемент и електрическия мотор, като не забравяте да изключите земята;
 • премахнете всички маркучи и дюзи, прикрепени към резервоара;
 • отделете сензора за ниво на всмукване на вода;
 • премахнете амортисьорите и пружините, поддържащи барабана;
 • премахнете противотежестите, разположени вътре в кутията;
 • извадете двигателя на машината, за това развийте фиксиращите болтове и преместете двигателя напред;
 • извадете резервоара на барабана от машината;
 • отворете тялото на резервоара, като получите достъп до барабана с помощта на шестоъгълник, развийте шайбата.

развийте ролката

След като извършите анализа, ще отворите достъп до жлезата, втулката, лагерите. Много лесно е да свалите уплътнителния пръстен, просто го откъснете с отвертка. След това трябва да инспектирате елементите на системата, ако е необходима подмяна - поставете нова кутия за пълнене. За да направите това, желателно е да смажете добре не само инсталираните части, но и седалката.

къде е монтирано маслоуплътнението

Важно е правилно да инсталирате отстранения пръстен. Може да възникне въпросът от коя страна да поставите жлезата? Този въпрос е наистина важен, затова внимателно проверявайте печата. Ако няма фабрични марки, инсталирайте го така, че да затваря най-плътно нишата, в която са разположени подвижните елементи на лагера. Водата не трябва да влиза вътре.

Използвам ли силиконов уплътнител в работата си? Полезно е в случаите, когато резервоарът за миене не е отделящ се и за да получите достъп до кутията и лагерите за пълнене, трябваше да бъде отрязан. Запечатването и залепването на резервоара обратно ще станат необходима мярка по време на последващото сглобяване на машината.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини