Всичко за пералните машини

Как да поставите съдомиялна машина в кухнята?

Как да позиционирате съдомиялна машина в кухнятаПреди да купите пералня, е необходимо да вземете предвид всички нюанси на помещението, да го измерите, правилно да планирате какво и къде да инсталирате. Поради малките размери на съвременните апартаменти, не е толкова лесно да поставите съдомиялна машина в кухнята по начин, който е едновременно естетически и удобен. Трябва да опитате, предвид съществуващите дизайнерски решения.

Зависи от вашето устройство.

Към днешна дата има толкова много различни видове съдомиялни машини, че много потребители могат просто да се объркат от такова изобилие. Необходимо е да опитате да се задълбочите в детайлите, да определите вида и дизайна на съдомиялната машина, да направите всички измервания и едва след това да закупите единицата. Кой да избера?

Обикновено съдомиялните са разделени на две категории. Първият е с малък или пълен размер, а вторият е типът на инсталацията, вграден, настолен, свободностоящ. Моделите в пълен размер не са популярни, тъй като в апартаментите с малък размер на повечето руснаци е неудобно да ги инсталирате. Затова обикновено се дава предпочитание на компактни модели с по-малки размери.

Сега нека поговорим за метода на инсталиране

Самостоятелни коли. Да, при тази опция няма да се налага да търсите нито стойка за кола, нито да инсталирате кухненски комплект с ниша за ПМ, но има и някои недостатъци. Например, според препоръките за правилното местоположение, съдомиялната машина трябва да бъде разположена възможно най-далеч от печката и, естествено, възможно най-близо до комунални услуги. Съгласете се, да се направи това не винаги е възможно. Освен това, свободно стоящите модели, като правило, не са малко. Ако има компактни модели, тогава това са само агрегати тесни, но високи. Висока миялна машина също не винаги е удобна.

Настолните съдомиялни са най-компактният вариант. Първо, лесно се носи. Тоест по желание можете да инсталирате устройството във всяка минута или да го извадите, да пренаредите, да преместите и т.н. И не е нужно да мислите за трудностите с комуникациите.съдомиялна машина за десктоп не е трудно да се намери място

  • Изтичане през мивката в кухнята.
  • Водата се изтегля през чешмата.
  • Можете да го поставите на всяка маса или кухненска маса, както е удобно. Някои дори поставят такива ПМ под масата, което спестява още повече място.

Важно! Основният недостатък на този тип инсталация е малкото отделение за съдове. Модел на този дизайн е един вид мини миялна машина. В същото време, заставайки на масата, тя все още ще заема прилично пространство.

Вградени устройства. Това са фаворити на руския пазар. По правило такъв модел е частично или напълно интегриран в кухнята и играе ролята на маса за хранене, В първия случай миялната машина е избрана по цвят, но има своя собствена фасада (може да се види каква е), а във втория - се крие зад вратата на нощното шкафче, сякаш е просто кухненски шкаф.

Всичко това е добре, ако в кухнята има достатъчно място за инсталиране на модела, защото той е доста голям. И отново проблемът с свързването към комуникациите. Но тъй като има търсене, има и предлагане. Сега пазарът е пълен с компактни вградени единици. Те са удобни за инсталиране, винаги има място и свързването на такава машина към електричество и канализация не е толкова трудно.

Съотношение размер / капацитет

Мнозина смятат, че външните параметри на съдомиялната машина по никакъв начин не влияят на нейния капацитет, но това е погрешно схващане. Основната част от обема е само резервоарът за зареждане на чинии. По този начин, колкото по-малка е машината, толкова по-малко можете да измиете приборите в нея. Как да разберем съотношението на размерите на единицата и нейния капацитет?

  1. По правило средните параметри на най-голямата пералня са 60х60х85см (Ширина - Дълбочина - Височина). Това са размерите на еднопосочен модел в пълен размер.Някои автомобили могат да се различават с няколко сантиметра, но рядко. В такъв блок има най-вместимият резервоар, където можете да перете в диапазона от 10-12 комплекта.
  2. Малки автомобили. Говорим за вградени модели, които обикновено са по-малки от самостоятелните. Средните им размери са 45x60x85. Въпреки малка разлика в размерите, капацитетът на пералната камера е почти наполовина по-малък и е само 6-8 комплекта чинии.
  3. Компактни автомобили. Те не претендират за големи натоварвания (4-6 комплекта). Размери - 45x55x45.разновидности на съдомиялни машини

Комплектът е комплект прибори за хранене за един човек. Относително казано, чиния за първата, чиния за втората, вилица, лъжица, нож и халба. Какво се счита за комплект в определен модел, е предписано в инструкциите.

Намерете място предварително

Разбира се, много по-лесно е правилното планиране на кухнята и правилното инсталиране на всички мебели и уреди, докато не приключат основните ремонти. След това можете да решите предварително къде е по-удобно да поставите устройството, да пренесете всички комуникации до това място. В случая на вградения модел, кухненският комплект е проектиран, като се вземе предвид местоположението на съдомиялната машина и нейните комуникации.помислете предварително за размерите на съдомиялната машина

Но ако решите да закупите съдомиялна машина независимо от ремонта, когато всичко отдавна е подредено и функционира от няколко години, ще трябва да опитате много. Ще бъде трудно да се организира място, където няма да има проблеми с връзката, печката беше на прилично разстояние и че всичко това някак се вписва в интериора на кухнята. Ето някои препоръки за инсталиране.

  1. В случай на отдалеченост на мястото за монтаж от комуникации, тръбите могат да бъдат увеличени. Но ако това не е възможно, инсталирайте устройството по-близо до мивката. Всъщност, без да се свързвате с необходимите мрежи, просто няма да работи.
  2. Уверете се, че подът под съдомиялната машина е идеално равен. Наклоните и неравностите могат да причинят зацапвания и повреди.
  3. Ако случайно трябва да поставите ПМ близо до печката, оставете между тях 15-40 см, в противен случай устройството ще се прегрее и ще се повреди.

Монтажът трябва да бъде възможно най-твърд. По-добре е да поставите оборудването между кухненските шкафове.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини