Всичко за пералните машини

След миялната машина съдовете миришат

миризма от чинии след ПММНе е рядкост миялната машина да мие чинии до блясък, но в същото време й придава такава неприятна миризма, че няма да може да изяде прасе, не като човек. Съгласете се, изненадата е неприятна, но какво можете да направите. Ако съдовете мият отвратително след измиване, трябва спешно да започнете да разбирате причините за проблема. Какви могат да бъдат тези причини и как да се отървете от тях веднъж завинаги, прочетете статията.

Причини за вонята

Първо трябва да разберете защо съдовете смърдят след съдомиялна машина. Понякога това е доста просто, а понякога не много. Природата на миризмата помага.

  1. Ако съдовете и машината миришат на гума или изгоряло окабеляване, причината е в некачествените части, които са инсталирани на устройството. При многократен контакт с гореща вода материалът (обикновено пластмасови или гумени уплътнения) се унищожава и отделя вредни и обидни вещества, които се утаяват върху съдовете и дори могат да навредят на човешкото здраве.

В някои случаи неприятни миризми от този вид се откриват върху новите съдомиялни машини, след което те изчезват. Но се случва те да останат завинаги.

  1. Ако острият химически кехлибар идва от червата на машината и прясно измити съдове, тогава е виновен почистващият препарат или препаратът за изплакване. Вероятно е прахът или таблетките да съдържат някаква „енергична химия“, която не само мирише лошо, но може да се окаже и много вредна. Между другото, не винаги таблетките или прахът в суха форма миришат рязко. При контакт с гореща вода, техните компоненти могат да реагират, образувайки енергични летливи вещества.
  2. От пишещата машина може да дойде не само гума или пластмаса, но и напълно обикновен мирис на помия. Според нас това е най-лошият вариант, когато от камерата за миене или от съдовете, които носи, сякаш имаме шанс да вкараме глави в кошчето. Това се случва, защото потребителят пренебрегва да почисти домашния си асистент и той е натрупал доста количество остатъци от храна, които не се мият по естествен начин.

    PMM мирис

  3. Съдовете или съдомиялната машина могат да миришат неприятно по напълно светска причина: ако водата е застояла вътре и е започнала мухъл. Водата вътре може да застоя и да се разпадне поради лоша вентилация на пералната камера, особено ако потребителят забрави да отвори вратата на съдомиялната машина след приключване на работата.

Как да премахнем вонята?

Елиминирането на вонята, знаейки причината за това, не е толкова трудно. Гуменият или пластмасовият кехлибар или ще изчезне от само себе си, или никога няма да изчезне. Ако установите, че вашата съдомиялна машина я изчерпва и дори разваля чиниите, трябва да се свържете с продавача. Това е добра причина да върнете машината и да върнете парите.

Химическата воня се елиминира чрез подмяна на почистващия препарат и цялостно почистване на съдомиялната машина. Изхвърлете стария си почистващ препарат, купете почистващо средство и изкарайте съдомиялната машина празна без съдове. След две или три измивания вонята ще изчезне. Смирът на боклука се елиминира чрез ръчно почистване, както и с помощта на специално почистващ препарат за съдомиялна машина, След такива процедури машината ще мирише приятно и чиниите се мият в нея.

Редовната вентилация ще помогне да се отървете от излишната влага вътре. Направете го правило веднага щом програмата приключи, изваждате чисти съдове и ги поставяте в шкафа, не затваряйте докрай вратата на съдомиялната машина, оставяйте празнина, поне за няколко часа. В повечето случаи това е достатъчно, за да се избегнат проблеми със застояла вода и мухъл.

Ако влагата и мухълът са не само в съдомиялната машина, но и в цялата кухня, проблемът ще трябва да бъде решен цялостно, като се правят големи ремонти в стаята. Това е в твои собствени интереси.

Как да предотвратим появата му в бъдещеконтрол на миризмата

Ежедневната грижа за съдомиялната машина ще помогне да се предотврати появата на воня.Не забравяйте редовно да почиствате филтъра за боклук, да организирате санитарно измиване на машината и да я избършете вътре със суха и чиста кърпа. За да може водата да тече свободно през разпръскващите дюзи, тези дюзи трябва да се почистват поне веднъж на шест месеца.

По принцип как да се грижите за съдомиялна машина е описано подробно в инструкциите за нея. Ако не пренебрегвате тези препоръки, първо, „удължавате живота“ на асистента си и второ, правите нейната операция приятна и спокойна. Бъдете внимателни към технологията, стояща във вашата кухня, и тя със сигурност ще отговори.

В заключение отбелязваме, че ако дори съдовете, извадени от съдомиялната, миришат неприятно, тогава защо да говорим за самата техника. Най-вероятно мирише като на градско сметище, а с него и цялата кухня. Спешно трябва да се предприемат действия, за да не може да продължи!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини