Всичко за пералните машини

Маншетът в пералнята е разкъсан - какво да правя?

маншетът на пералнята е разкъсанАко по време на миене водата изтича изпод покрива на пералнята с предно зареждане, тогава има проблем с маншета на люка. Бързата проверка на голяма гума, разположена около люка, ще покаже щети, през които водата изтича. Този проблем не може да бъде оставен, но какво да направите? Смяната на част е доста скъпа, проблематично е да се поправи, трябва да изберете „от две злини“. Ще се опитаме да ви посъветваме за нещо полезно в рамките на статията.

Залепете или сменете маншета?

Проблемът "извади", вода и пяна сочи от под капака на шахтата, трябва да се направи нещо! По този въпрос експертите говорят съвсем ясно - за промяна. Разбира се, смяната на счупена част винаги е по-надеждна от ремонта. В този случай трябва да направите следното:

 • правилно демонтирайте стария маншет, без да повредите краищата на резервоара и барабана;
 • Намерете и купете оригинален маншет, който е идеален за вашия модел пералня;
 • правилно подгответе нов маншет за монтаж;
 • правилно инсталирайте нов маншет.

Обърнете внимание! Можете, разбира се, да се обадите на магьосник, който ще свърши цялата работа вместо вас, но, първо, той ще завърши цената на резервната част, тъй като поръчката ще бъде направена от неговата компания, и второ, той ще „свали три кожи“ за разговора и инсталацията. Резултатът - значителни разходи за ремонт.

Можете да спестите много пари и да опитате да запечатате маншета, но трябва да разберете, че той няма да продължи дълго и в крайна сметка ще трябва да се върнете към въпроса за подмяната на частта. Ако решите да отложите неизбежното и очаквате да запечатате маншета, тогава ще трябва да направите следното:

 1. правилно подгответе маншета за ремонтни работи;
 2. вземете инструменти и материали за работа;
 3. изберете подходящия метод за ремонт;
 4. възможно най-високо за извършване на ремонти.

Как да залепите люка на дъвка?

Отбелязваме веднага, само за запечатването на маншета на люка на пералнята няма да работи. По-точно, може да се залепи, дори със суперзалепване, поне за момент, поне с „китайски сопол“, само такъв ремонт ще продължи до първото измиване. Топлата вода, прах за пране и други химикали много агресивно влияят на почти всяко лепило, с изключение на силиконовия уплътнител. Но само уплътнителят не може да се използва. Има един доказан начин за поправяне на разкъсан маншет, с негова помощ често е възможно да се постигне добър резултат. Какво трябва да направя?ние шием и лепим маншета

 • Взимаме извита игла, тънка капронова нишка и силиконов уплътнител.
 • Намираме празнината и я шием дупе. По-добре е да шиете във футболен шев.
 • Ние покриваме шева, без да щадим със силиконов уплътнител.
 • Държим машината с отворен люк на покрива за 24 часа, така че уплътнителят да изсъхне добре.
 • След това можете да започнете пробно измиване.

Важно! Моля, обърнете внимание, че след такъв ремонт на маншета е по-добре да не използвате програми за миене, които използват вода, нагрята до 950В, в противен случай няма оперативни ограничения.

Ако в рамките на 6 месеца след ремонта на маншета нямате ръце да го сменяте, ще е необходимо да подновите слоя от уплътнител, тъй като с течение на времето той все още се разпада. Експертите също съветват да вземете професионален силиконов уплътнител, който издържа на високи температури.

Друг проблем с поправянето на маншетите е потенциалната недостъпност на щетите. Много често маншетът се счупва в централния жлеб точно по шева, как пълзете в повредата, за да я шиете по-добре и да я запечатате - голям въпрос! Ще трябва да извадите маншета, да го шиете и след това да го поставите на място. Тъй като все пак трябва да премахнете ластика, може ли по-добре да го замените едновременно?

Как да смените маншета сами?

подмяна на маншета в пералнятаКак да сменим маншетаако тази решаваща дъвка на пералня е разкъсана? Първо трябва да намерите нова, подходяща резервна част.Ако имате предвид някои азиатски и европейски модели автомобили, тогава, за да намерите оригиналната дъвка върху тях, е почти невъзможно, трябва да потърсите аналози. В такава ситуация не е грехота да се потърси помощта на специалисти, колкото по-стара е колата, толкова по-трудно е да се намери маншет върху тях.

Намерен Gum, сега е време да започнете да демонтирате стария маншет. Първо разберете дали можете да премахнете маншета на вашия модел пералня, без да премахвате предната стена. Внимателно хванете ръба на венеца отгоре и го издърпайте малко надолу. Ако видите тънка стоманена яка, наподобяваща кабел, тогава маншетът може да бъде изваден, без да премахвате стената. Правим следното:

 1. откъснете с плоска отвертка стоманена скоба;
 2. движим се по скобата, докато не се натъкнем на закопчалка;
 3. отслабете скобата и я отстранете;подмяна на маншета в пералнята
 4. хващаме маншета с две ръце и го дърпаме върху себе си;
 5. вземете нов маншет, пъхнете го в жлеба и го поставете на място;
 6. ние го прихващаме със скоба и затягаме;
 7. поправяме ластика и се опитваме да затворим люка, ако люкът се затвори добре, тогава всичко е наред.

Обърнете внимание! Не регулирайте скобата или маншета с отвертка или остри предмети. Венцата лесно се пробива.

За да обобщим, отбелязваме, че е възможно да поправите маншета (зашийте го и го залепете) само в най-крайния случай, а дори и тогава не за дълго време. Сменете възможно най-скоро. Ако има много наранявания на маншета, тогава няма алтернатива - трябва да се промени.

   

3 коментара на читателя

 1. Граватар Александър Александър:

  Маншетът ми е разкъсан. Зашихме го запечатан със силиконов уплътнител. Отвор за оттичане на вода. Поставиха го и на маншета бяха отрязани две дупки. По принцип запечатаната част беше горе. И това е ... така.

  • Граватар Дмитрий Дмитрий:

   Парче дъвка от пералнята на Samsung изскочи точно отдолу вдясно в центъра ми. Вашият коментар, Александър, ме вдъхнови. Свалих венеца, макар че за това трябваше да махна предната част на машината. Обърнах маншета с главата надолу и отдолу пробих няколко отвора с отвертка. Докато всичко е наред, нищо не тече ...

  • Граватар Олга Олга:

   Благодаря ви много, наистина готин живот хак !!!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини