Всичко за пералните машини

Край прах за съдомиялна машина

прахово покритие за съдомиялни машиниВисококачественият препарат за миене на съдове е основното, че съдовете на изхода на съдомиялната са чисти и сияещи. Има много такива инструменти и избирането им не е лесно. Много хора предпочитат да не се притесняват и да приемат многофункционални таблетки, докато други предпочитат да спестяват и купуват прах. Именно прахът от компанията Finish ще продължи по-нататъшната история.

Описание на прах Финиш за съдомиялна машина

Готовите продукти за всички видове съдомиялни машини са, без преувеличение, най-популярни, защото най-рекламираните. Някои производители на съдомиялни препоръчват Finish като най-добрият и висококачествен продукт. Какво е предимството на праха на тази компания, нека да го разберем, като разгледаме състава му:

  • солите на триполифосфорната киселина представляват около 30% от всички вещества, именно благодарение на тях мазнините се отстраняват;
  • съдържащият кислород белина е не повече от 5% и е необходим за отстраняване на чаена плака и други замърсители;
  • повърхностноактивни вещества за образуване на пяна;
  • ензими - ензими, които помагат за разграждането на протеинови и въглехидратни петна при ниски температури;
  • ароматизанти.

Като цяло, обичайният състав, в който, между другото, няма фосфати, позиционирани днес, като не безопасни съединения.

В допълнение към горното прахът може да съдържа специално вещество, наречено производител StainSoaker, което буквално се превежда като „средство за отстраняване на петна“. Очевидно благодарение на наличието на този препарат за отстраняване на петна, прахът се справя с устойчиви петна от червило и кафе. Също така, това вещество прониква дълбоко в изсъхнали петна, разтваряйки ги, правейки чинии чисти.прахово покритие

Първият финишен прах, който се появи на нашия пазар, беше донесен от Германия. Понастоящем има прахови опаковки от Дания, Полша, Финландия, праховете са опаковани в пластмасови кутии с различно тегло: 1; 1.5; 2; 2,5 кг Ето няколко примера:

  • Finish Classic, 1 кг - прах с накисващ ефект, средната цена от 450 рубли;
  • Calgonit Finish Classic, 2,5 кг - прах от немски произход за всички видове съдомиялни машини, струващ около 1100 рубли;
  • Calgonit Finish Lemon, 2,5 кг - прах за съдомиялни машини от Германия с аромат на лимон и струва около 1000 рубли.

Как да използвате

прахова съдомиялна машинаВсеки прах за съдомиялна машина, включително финишът, трябва да бъде дозиран и да не се пълни от очите. За целта използвайте мерителна чаша или лъжица. 20-25 г продукт са достатъчни за едно зареждане. Отделението за прах в много съдомиялни машини е разположено от вътрешната страна на вратата. На снимката отделението е обозначено със символа "D".

Ако е необходимо да се използва функцията за предварително накисване, в отделението, обозначено със символа „С“, могат да се изсипят още 5 g прах. Тази доза е средна, подходяща за машини с пълен размер при пълно натоварване. За да разберете колко прах е необходим за измиване на съдовете, експериментирайте, като вземете предвид натоварването на машината, степента на замърсяване на съдовете и твърдостта на водата от чешмата, защото всички те могат да бъдат различни, което означава, че дозировката на праха също ще бъде различна. Може да се окаже, че в съдомиялна машина за маса ще бъде достатъчно да излеете 15 g от продукта. Не се притеснявайте, само след няколко измивания, автоматично ще излеете нужното количество средства.

Много е важно да се използва заедно с пудрата регенерираща сол и средство за изплакване. Солта ще помогне да се възстанови работата на йонообменника за омекотяване на водата. Необходимо е изплакване, така че съдовете да придобият блясък, да изсъхнат по-добре, да няма петна и капки.

Важно! Само комбинация от трите продукта прах + изплакване + сол от финиша ще даде най-добрия ефект от миенето на съдове в съдомиялната машина.

Струва ли си да се прилага: мнение на потребителите

Вие решавате дали да купувате финиш на прах или не.Веднъж такъв прах, смятаме, че сме опитали всичко. Какво казват потребителите за него, намерихме такива отзиви.

Елинор, Хабаровск

За четири години работа с миялната машина, съпругът ми и аз опитахме различни препарати. Основният критерий за избор за нас е цената и липсата на вкус върху ястията. Обичам да използвам хапчета, но понякога купуваме финиш на прах, 1 кг.

Опаковката с прах е много удобна, изсипете праха в очите, като се фокусирате върху маркировките на отделението. Трудно е да се каже колко е достатъчен един килограм, тъй като се редуваме с таблетки. Резултатът от измиването е отличен, няма послевкус върху чиниите. С праха използваме само сол.

Александра2013, Белгородпрахово покритие

Купувайки миялна машина, мислех, че ще я използвам много рядко. Но не беше там, аз го включвам всеки ден, понякога два пъти. Отначало използвах хапчета за измиване, но с времето стана ясно, че разходът е луд, но те струват много. Реших да изпробвам пудрата и разбира се, както е поръчано от реклама, избрах Finish, който се препоръчва от много производители на съдомиялни машини. Опаковка 2,5 кг с мирис на лимон ми струваше около 700 рубли.

Много е удобно да изсипете праха в отделението, тъй като в опаковката има специална дюза, в допълнение, за това производителят не излива пълния пакет, оставяйки място за свободно изсипване на прах. Въпреки факта, че прахът е ароматизиран, съдовете и миялната машина след него не миришат на нищо.

Изсипвам праха в отделението от сърце, след един опит да спестя пари, трябваше да мия чиниите с ръце. Затова реших, че не можете да спестите от количеството прах. Почти винаги използвам дългия режим на 70 градуса, съдовете се мият добре. Единственото нещо, което не е напълно измито, е дъното на тигана от мултиварката - остава бяло покритие. Никъде другаде нямаше набези. Що се отнася до консумацията, мина третия месец на употреба на бутилка с тегло 2,5 кг, остават около половината, вероятно още два месеца са достатъчни. Съветвам всички, макар и малко скъпи, а и самата аз ще пробвам някакъв друг прах за сравнение.

Даночка, Казан

Вече две години използвам чудо технология - съдомиялна, която просто обожавам. Днес реших да споделя впечатленията си от Finish прах за различни видове машини. Той беше купен от мен случайно, с отстъпка. По принцип не използвах марката Finish преди, въпреки че повечето собственици на съдомиялни я предпочитат. Готовите продукти са много скъпи, има инструменти за автомобили от други марки, които са по-евтини и мият не по-лошо.

Купих финишният прах само заради голямата отстъпка. Консервите от 2,5 кг издържаха няколко месеца. Предвидена е накрайник за прах за изливане на праха, който по някаква причина се отваря много слабо. Качеството на измиване е отлично, прахът не оставя миризма и това е важно. Като цяло бях доволен от покупката и затова, ако все още има специална оферта, определено ще купя финиш за перални машини.

В заключение отбелязваме, че използването на прах за съдомиялни машини е много по-изгодно от използването на таблетки, дори и качеството на миенето, както потребителите казват по-добре. Коя марка да използвате пудрата, изберете за себе си, това ще бъде финишът или някакъв друг, основното е, че се справя със задачата си.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини