Всичко за пералните машини

Прах за съдомиялни машини - закупен и домашен

прах за съдомиялна машинаВсяка новомодна миялна машина може теоретично да мие чинии, без да използва химикали, но резултатът е малко вероятно да ви зарадва. Мазна плака, петна от чай и други примеси ще останат там, където са били, топлата вода ще отмие само най-простите примеси. За да направите чистите почистени в "съдомиялна машина", прахът е необходим, за да свети съдомиялните машини. Също така трябва да знаете какъв прах да използвате, колко да излеете, къде да го напълните. Освен това мнозина се чудят с какво да заменят фабричния прах? Ще поговорим за това и много повече в рамките на статията.

Как да използвате прах за съдомиялна машина?

Използването на прах за съдомиялна машина изобщо не е трудно. Трябва внимателно да прочетете инструкциите, които са написани на пакета. Трябва да разберете колко прах да излеете, защото различните производители имат различни концентрации на активни вещества в продукта. Тенденционните производители често имат специална мерителна лъжица в опаковка, което опростява процеса на определяне на единична доза почистващ препарат.

Дозата на прах може също да зависи от характеристиките на съдомиялната машина. Ако машината има функция за половин товар, тогава когато я използвате, прахът ще трябва да се напълни наполовина, тъй като половината вода и половината сол ще се използват за измиване. Ако вашата съдомиялна машина има такива функции или програми в арсенала си, прочетете инструкциите за нея много внимателно и разберете как да ги използвате правилно.

За ваша информация! Съвременните съдомиялни машини имат много интересни програми, които спестяват не само прах и сол, но и вода, електричество и личното ви време, така че внимателно изучавайте своя „домашен помощник“!

Алгоритъмът за определяне на колко прах да се излее, ние очертахме, сега нека да разберем къде да излеем праха. Освен това няма нищо сложно, просто трябва да отворите вратата и да разгледате горния й край или гърба. Трябва да има пластмасово отделение за почистващи препарати и препарат за изплакване.

 • Отворете капака на отделението за прах.
  прах за съдомиялна машина
 • Изсипете необходимата доза там.
 • Затворете капака, можете да стартирате програмата за пране.

Имайте предвид, че тези отделения далеч не винаги са подписани. За да разберете точно кое отделение на кюветата е какво, използвайте инструкциите за съдомиялната машина. Ако изсипете праха например в отделението за помощ за изплакване, съдомиялната машина ще го вземе в самия край на програмата, а на изхода ще получите съдове с прилепнали зърна от неразтворен прах.

По какво се различава скъпият прах от евтиния?

прах за съдомиялна машинаОпитвайки се да спестят пари, потребителите се стремят да заменят скъпия прах с евтин, колко правилно е това? Когато избират прах за съдомиялна машина, експертите съветват да се обърне внимание не на предната страна на опаковката, не на марката, а на състава. В много маркови и евтини прахове съставите са почти напълно идентични. Заключението предполага само себе си - скъпият прах може да бъде заменен безболезнено евтин, защото при закупуване на добре известен перилен препарат, ние доста преплащаме за несвитата марка.

Тук обаче има едно предупреждение. Често скъпите маркови средства често са фалшифицирани, дори да дадете значителна сума пари за желания пакет, може да не получите очаквания резултат. Евтините пари не са фалшиви, тук можете да сте спокойни, но какво е качеството на евтините пари? Трябва да действате чрез опит и грешка, да изучавате няколко опции и да изберете най-доброто и да използвате. Според нас няма смисъл да насочвате вниманието си към широко рекламираните прахове, ефектът на конвенционалния прах е същият, но струва много по-малко.

Трябва ли да търся замяна на фабричния прах?

На пръв поглед изглежда, че ако вече използвате евтин прах, тогава защо да поемете риск, опитайте се да спестите повече, като направите почистващ препарат сам. Всъщност във всичко това има рационално ядро. Когато правите продукт у дома, вземате висококачествени компоненти, поставяте ги в определени пропорции (без да спестявате) и получавате очаквания резултат всеки път.

Важно! За да може домашното лекарство да мие добре съдовете, трябва не само да го правите правилно, като използвате висококачествени компоненти, трябва да знаете точно колко да излеете, когато прилагате определена програма за миене.

С фабричните прахове всичко не е наред, понякога купувате опаковка, всичко се измива добре, следващата опаковка не дава такъв ефект, въпреки че използвате същата програма на съдомиялната машина. Жалко е, защото плащаш много пари за тези средства и в резултат на това мръсни съдове. Остава само да миете съдовете със собствените си ръце, злоупотребявайки с производителите на прах и съдомиялни, въпреки че последната няма нищо общо. За перфектно измиване на съдовете, от които се нуждаете:

 • изберете правилната програма за измиване;
 • вземете висококачествен и евтин прах;
 • изсипете нужното количество прах на правилното място;

Ако премахнете един от трите елемента от този списък, не трябва да очаквате качествен резултат. Някои, за да сте сигурни в резултата и да спестите пари, предпочитат сами да приготвите праха, въпреки че за това трябва да експериментирате справедливо и да изучавате различни рецепти за почистващи препарати за съдомиялна машина. Ако домашният ви лек ще бъде идентичен или близък по състав с фабричния прах, помислете, че сте успели, но първо трябва да намерите правилната рецепта и това не е толкова прост въпрос.

Как да направите прах за "съдомиялна машина" със собствените си ръце?

Под този артикул ще разгледаме добрите рецепти за домашен прах за съдомиялни машини. Веднага направете резервация, че няма да даваме информация за дозировката и използването на тези средства, тъй като това ще зависи от индивидуалните характеристики на вашите съдомиялни машини - в едни трябва да излеете едно количество от продукта, в други - друго. И така, първата рецепта е "Горчица", трябва да вземете:

 • 0,5 чаши сух горчица на прах;
 • 0,5 чаша боракс;
 • 1 чаша сода пепел.

домашен прахВсички компоненти трябва да бъдат смесени, опаковани в непрозрачна торбичка и съхранявани на тъмно и сухо място. За да увеличите ефективността на миенето на чинии с този продукт, можете да добавите малко ябълков оцет в отделението за помощ за изплакване преди измиване, като го разреждате до 9%. Essence не може да се използва.

За ваша информация! За да изпълните горната рецепта, вземете не гранулирана, а прахова сода, сода за хляб също може да работи, но тогава лекарството ще се окаже по-лошо.

Втората рецепта включва производството на прах, който не може да се измие от кристални стъклени съдове. Също така тази рецепта има недостатък, понякога трябва да поставите второ изплакване, за да измиете бялото покритие от съдовете, но това не винаги е така, така че рецептата е доста поносима. Трябва да вземете:

 • 1 част горчица на прах;
 • 1 част сода за хляб;
 • 0,1 част лимонена киселина.

домашен прах

Смесваме всичко и след това просто трябва да изсипем този продукт в отделението за прах и да се наслаждаваме на добре измити съдове. Горните средства се измиват добре, не причиняват вреда на машината и, между другото, са абсолютно екологични.

Как да разбера колко да наливам в отделение за прах? Има само един начин - експериментиране в домашни условия. Налейте малко в началото и измийте съдовете, ако резултатът е незадоволителен, изсипете още. След като направите няколко опита, ще разберете колко да излеете домашни средства. Ако все още не искате да ходите на подобни експерименти и предпочитате евтин фабричен прах, тогава можете да изберете най-доброто средство за почистване на съдомиялни машиникато прочетете едноименната статия, публикувана на нашия уебсайт.

За да обобщим, отбелязваме, че прахът за съдомиялна машина осигурява отстраняването на всички сложни замърсители от повърхността на съдовете, трябва да се излива преди всяко измиване. Разходите са уместни. Можете да опитате да намалите разходите и да замените праха с домашен продукт. Много лесно е да направите тези инструменти със собствените си ръце, разходите са минимални, а ефектът е невероятен.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини