Всичко за пералните машини

Каква е разликата между автоматичен прах и прах за ръчно пране?

Измиващи праховеАко случайно го смесих, погледнах опаковката невнимателно - и вместо машина за прах, изсипах препарат за миене на ръце в пералнята, нищо страшно няма да се случи веднага. Най-вероятно с машината няма да се случи нищо.

Но се включете и повторете експеримента не си струва. Голямо количество пяна, което неминуемо възниква от използването на прах за миене на ръце, „измамява“ автоматизацията. Тя погрешно определя нивото на водата. В резултат на това нагревателният елемент, вместо да се озове във вода, е в пяна, което може да доведе до смяна на нагревателя, мотора или електронния контролен блок.

Накратко, най-скъпите части на пералнята ще трябва да бъдат ремонтирани. В същото време си струва да се има предвид, че майсторите често отказват да сменят лагери или барабан у дома, тъй като пералнята често трябва да се изпраща в сервизен център. А това очевидно води до допълнителни транспортни разходи.

Ето защо, ако сте направили грешка и сте купили прах за пране на ръце (обикновено подхожда и на машини с активатор) или ако в най-близкия магазин няма препарат за пране, предназначен за автоматична машина, по-добре е да перете мръсни дрехи на ръка (сякаш не е било Исках да избегна).

Разликата между автоматичен прах и прах за ръчно пране

1. пяна

Прахът, предназначен за миене на ръце, има специални вещества, които увеличават разпенването. В праха за машината, напротив, има средства, които стабилизират пяната и не й позволяват да надвиши максимално допустимия лимит.

Пяна в пералнятаТака производителите се увериха, че пяната не изтича от вратата на пералнята и отделенията за прах, а също така не запуши маркуча и не се озова в електромотора.

2. Грижа за пералнята / ръцете

Освен това почти всички автоматични прахове за пране включват специални вещества, които омекотяват твърдостта на водата и предотвратяват образуването на утайка. Твърдата вода има лош ефект върху машината, тъй като има повишено количество соли, особено калций и магнезий. Изметът просто свидетелства за присъствието му.

Особено опасно е за нагревателен елемент, чийто метал, покрит с измет, бързо се прегрява, омекотява, в резултат на което топлинният пренос намалява, нуждата от електричество се увеличава и консумацията на прах се увеличава.

В допълнение, автоматичните прахове също са полезни, тъй като в тях липсват различни разтворители и хлор, които могат да повредят гумените части на пералнята.

В същото време съставът на праха за измиване на ръце съдържа специални съставки, които се грижат за кожата на ръцете (понякога в тях присъства сапун).

3. Скорост на разтваряне

Автоматичният прах е по-концентриран (което означава, че издържа много по-дълго и се нуждае от по-малко употреба в даден момент), следователно се разтваря много по-дълго от този, предназначен за миене на ръце.

4. Резултатът от измиването

В пералнята трябва да поставите точно обема прах, който се препоръчва от производителя му, както е посочено на опаковката. В противен случай, независимо от това дали сте изляли (детергентът може да не се разтвори банално) или не сте добавили достатъчно прах, качеството на измиването ще се влоши значително.

Междувременно качеството на измиването на ръцете зависи не толкова от количеството прах, колкото от работата на ръцете и щателното изплакване. Може да забележите, че след като излеете повече прах, ще отнеме повече време, за да изплакнете нещата.

   

4 коментара на читателя

 1. Граватар Фомина Fomina:

  Изтривам конвенционалните прахове отдавна, тъй като са по-евтини и мисля, че това са производители на трикове с пудра
  по-скъпо е да продавам прахове, имам 20-годишна кола с черен лукс и няма голяма пяна, всичко е както обикновено

 2. Граватар Мадина Мадина:

  Това е просто маркетингов ход. Измивам и машината с прах за миене на ръце и нищо. Pah-ПАВ)))

 3. Граватар Роман Роман:

  Аз също не забелязах и заспах „наръчник“. Тогава той беше в шок. Всичко е в пяна ... съседите все мълчат, мисля, че не съм наводнил!

 4. Граватар Иля Иля:

  Смеех се да заспя Мит за измиване на ръцете. Твърде мързеливо да отида в магазина. За надеждност изчаках да приключи с изливането на вода и след това я излях, измих я от лейка. За всеки случай взех по-малък прах, грама 15-20. Не че пяната идва от ушите ми - изобщо не я гледам!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини