Всичко за пералните машини

Подмяна на маркуча за източване в пералня LG

Подмяна на маркуча за източване в пералня LGИзтичането на отпадъчна течност от резервоара е неразделна част от функционирането на машината. Важно е извеждането на водата от машината да става правилно. Системата за източване на пералнята включва дюзи, помпа за изпомпване на течност и директно дренажен маркуч, през който водата се изпуска в канализационната мрежа. Ако има някакви дефекти на маркуча, вероятността от повреда на дренажната тръба се увеличава. За да избегнете наводняване на апартамента и съседите по-долу, по-добре е незабавно да смените маркуча за източване в пералнята на LG, ако той е повреден.

Описание на процедурата за подмяна

Инсталирането на нов дренажен маркуч на перална машина ElGi със собствените си ръце е съвсем проста. Основното е да разберете схемата на връзката му. Единият край на маркуча за източване е свързан към изхода на канализацията, другият отива дълбоко в тялото на шайбата, свързвайки се с тръбата за охлюв. За безпроблемно монтиране на тръбата към канализацията майсторите използват специален тройник, където е включен дренажната втулка. Има подобен метод - монтиране към сифонна арматура, което значително опростява процедура на свързване, Преди да изключите дренажния маркуч, трябва да се предприемат редица задължителни мерки:

За да свалите маркуча за източване, разхлабете скобите, държащи го от двете страни.

  • изключете пералнята;
  • затворете вентила за всмукване на вода;
  • отстранете останалата вода от канализационната система. За да направите това, отворете вратата, която се намира в долната част на предната стена на машината, развийте капака на филтъра за прах, след като поставите малък контейнер под дупката.

изключете дренажния маркуч от канализациятаЗа работа с дренажен втулка ще са необходими сухи парцали, тъй като по време на демонтаж част от водата може да се разлее на пода. Лесно е да изключите маркуча за източване от канализационната тръба. Достъпът до заключението е безплатен и можете да се справите с такава задача за няколко минути. За да премахнете дренажната втулка от охлюва, ще трябва да поставите машината на нейната страна, така че лесно да стигнете до помпата.

Пералните машини на LG могат да бъдат оборудвани с дъно или не. Ако има долна стена, развийте болтовете и преместете панела отстрани. Ако има сензор за защита от теч на палета, ще трябва да развържете окабеляването му и да извадите фиксиращия винт. Получавате достъп до местоположението на дренажния маркуч, можете да започнете да го изваждате. Разхлабете скобата на маркуча, която държи тръбата и извадете маркуча за източване.

В същото време можете да проверите помпата за замърсяване, ако е необходимо, да я почистите.

Сега сменете новия маркуч за източване. Важно е да затегнете фиксиращата скоба добре, но не прекалено плътно. Другият край е свързан към сифонната арматура или директно към канализационната тръба. Уверете се, че дренажният втулка не се счупи, а има правилния завой по цялата дължина. Включете шайбата и стартирайте режим „Изплакване“, за да проверите дали маркучът изтича.

Защо е необходимо да смените маркуча?

Водата, събрана от пералнята в резервоара, в края на всеки етап на измиване или изплакване, се зауства в канализацията. Как да разбера, че трябва да се смени дренажен маркуч, така че следващото измиване да не доведе до наводняване на апартамента?повреден дренажен маркуч

Първо, когато оглеждате тръбата и откривате излишъци и повреди по нея, е по-добре да не се колебаете, а да демонтирате маркуча и да поставите нов. Не се опитвайте да изолирате повредените зони, такива мерки ще помогнат за кратко време.

Второ, със запушена дренажна тръба. Можете да разберете, че устройството е запушено, като наблюдавате шайбата. Може би тя започна бавно да източва водата от резервоара или започва да излъчва неприятна миризма.

Трето, маркучът може да се наложи да бъде сменен, ако тръбата, която се доставя с новата пералня LG, е твърде къса.Не се опитвайте да удължите маркуча със собствените си ръце, колкото повече стави има по дължината му, толкова по-голяма е вероятността да пробиете. По-добре е веднага да закупите подходящ ръкав и да свържете шайбата към канализацията.

Важно е маркучът за източване да бъде правилно избран за подмяна. Когато купувате, трябва да обърнете внимание на дължината на тръбата и диаметъра на нейната седалка. Отводнителната втулка може да бъде навита, тоест, сглобена от няколко модула, необходимия брой от които се изчислява въз основа на площта на помещението, или телескопична - представена под формата на гофрирана тръба.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини