Всичко за пералните машини

Как да смените маркуча за източване в пералня Samsung

Как да сменим маркуча за източване на пералня SamsungАвтоматичните перални машини имат доста дълъг експлоатационен живот. Е, ако внимателно се грижите за тях, тогава той все още може да бъде удължен. Някои прости провали, които се случват във времето, можете да поправите сами. В нашата статия ще разгледаме как да сменим маркуча за източване. Тази процедура не е трудна и не изисква специални знания.

Защо да го промените?

За източване на използвана вода е необходим маркуч за източване в пералнята. Той е разположен до дюзата и се отдалечава от изпускателната помпа, което от своя страна осигурява притока на течност в маркуча. По правило той е изработен от полипропилен. Този материал ви позволява да сте устойчиви на високи температури на водата и агресивни почистващи препарати. Но въпреки високата си издръжливост, подмяната на маркучите на Samsung с течение на времето се превръща в необходимост. Помислете за основните причини за инсталиране на нова тръба.

 1. Прекъсване на връзката. Към пералнята е включен маркуч със стандартна дължина. Често, за да удължи, собственикът го увеличава. На кръстовището най-често се появява бързане.
 2. Щети. Възможно механично въздействие върху частта води до разкъсване на материала. Водата изтича. Спешно е необходима подмяна.
 3. Жълт. С течение на времето на вътрешните стени на маркуча се натрупва котлен камък, остатъците от пръчката за почистване и водата вече не може да премине през пътя.

Сменете сами маркуча

Ремонтът на подмяната на маркуча е проста процедура и е напълно възможно да го направите сами. Най-важното при работа с устройства е да запомните предпазните мерки за безопасност, Следователно, първото нещо, което трябва да направите, е подготвителната работа:

 • изключете AGR от захранването;
 • блокирайте тръбата, през която водата влиза в машината;
 • подгответе контейнер, в който ще източим останалата вода и парцал;
 • издърпайте шайбата, така че да е свободно достъпна;
 • източете съществуващата вода, като отпуснете входната тръба;
 • развийте капака на филтъра на предния панел, може да има и остатъци от вода, изцедете ги.отделяне на маркуча за източване

Сега можете да започнете да подменяте частта. Най-лесният начин за отстраняване на маркуча за източване е от дъното. За целта трябва да наклоните пералнята Samsung напред или настрани. Ще видите, че маркучът е прикрепен към охлюва. Пристъпваме към подмяна на дефектната част.

 1. Освободете изпускателната помпа. За да направите това, развийте болтовете.
 2. Извадете частта и разхлабете скобата, предназначена за свързване на помпата към маркуча.
 3. Вторият край също трябва да бъде изключен.
 4. Вземете нов маркуч. Ще инсталираме частта в същия ред, в който я премахнахме.
 5. Със скоба за маркуч прикрепяме маркуча към помпата.
 6. Вторият край отново е свързан с тялото със скоба.връзка за източване на маркуч

Това е краят на подмяната. Остава да върнете пералнята на мястото си и да я свържете към електричество.

Не забравяйте да отворите крана за вода.

Как да си купя нов маркуч

Както можете да видите, с подмяната може да се работи доста лесно. Но понякога проблемът възниква от факта, че е бил закупен грешен маркуч. Разбира се, можете да прибягвате до прости трикове, за да не сбъркате. Например вземете един стар със себе си в магазина. Или запишете модел и предоставете информация на търговски асистент. Предлагаме да разберем какви видове маркучи за източване по принцип съществуват. И тогава ще можете да изберете този, който ви е необходим, без да се надявате на компетентността на служителите в магазина.

 1. Стандартен или класически маркуч. Подходящ е за почти всеки модел. Дължината варира от 1 до 5 метра, това е достатъчно, за да инсталирате пералнята във всяка стая.
 2. Телескопични. Маркуч, способен да се разтегне до един и половина метра. От една страна, това предимство е много удобно. От друга страна, когато се опъне, материалът между гънките вибрира силно.
 3. Увит.Такъв маркуч се състои от модули с размер около половин метър. Удобен с това, че поради своя дизайн ви позволява да регулирате дължината.

След като се уверите, че новата част е правилно избрана и следвайки инструкциите по-горе, можете лесно да замените повредения маркуч със собствените си ръце.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини