Всичко за пералните машини

Как да смените лагера в перална машина Indesit

подмяна на лагераРано или късно много хора трябва да се запитат как да сменят лагера в автоматична пералня Indesit, тъй като тази повреда се счита за доста сериозна и може да доведе до повреда на машината напълно. Комуникирайки с технология чисто на „ти“, човек не трябва да се занимава с такава работа, нищо добро няма да се получи. Но ако трябваше да извършите сами ремонт на различно оборудване - струва си да опитате да промените лагерите със собствените си ръце, като стриктно се придържате към инструкциите на специалисти.

Подготовка за ремонт

Процесът на подмяна на лагер в автоматична пералня Indesit се предхожда от известна подготовка. На първо място, трябва да закупите оригинални лагери и уплътнения за пишещата машина Indesit, защото, първо, при закупуване на оригинални резервни части за пералня имате гаранция, че те ще се поберат. Второ, ако смените лагерите, е необходимо и смяната на уплътненията, защото в повечето случаи лагерите са счупени именно поради дефектни уплътнения - едно счупване дърпа друго.лагери и уплътнения за пералнята

Продължавайки процеса на подготовка за ремонта на пералнята Indesit, трябва да изберете правилния инструмент. Между другото, нищо особено, такива инструменти могат да бъдат намерени в килера на всеки добър собственик. Ще ни трябва:

 • две отвертки Phillips, едната с дълъг вал, а другата с къса;
 • малък чук;
 • дървен блок;
 • комплект гаечни ключове и глави;
 • Алън ключ
 • WD-40 течност
 • клещи.

Инструменти и аксесоари засега оставете настрана и продължете с подготовката на работното място. Не трябва да работите в затворено пространство, трябва да има достатъчно свободно място, за да поставите удобно машината с всички отстранени части от нея. Подредете отстранените части, така че да не загубите нищо, нито един закопчал, нито един контакт или окабеляване. След като мястото е подготвено, можете да продължите с ремонта.

Правим ремонт: стъпка по стъпка инструкции

Първо трябва да премахнете правилно предната и задната стена на пералнята Indesit, без да повредите някоя от гумените ленти. Първо свалете горния капак на пералнята Indesit, като развиете няколко болта. След това премахването на задната стена не е трудно, просто развийте няколко крепежни елементи, но с предната стена ситуацията е по-сложна. Как да го премахнете правилно?

 1. Първо премахваме кюветата за праха на пералнята, която трябва да издърпате към вас, докато спре, след това я повдигнете и издърпайте.
 2. Намираме и развиваме крепежните елементи, които държат предния панел.
 3. Сега имаме достъп до всички винтове, държащи предната стена на пералнята, развийте ги.
 4. Сваляме гумения маншет, след което изваждаме болтовете, които държат блокиращия елемент на люка, и демонтираме предната стена на пералнята.

И така, получихме достъп до „вътрешностите“ на машината Indesit. Сега подмяната на уплътненията и лагерите ще се извършва безплатно. На първо място е необходимо да свалите коланите от макарата на барабана и задвижването на двигателя. След това трябва да фиксирате надеждно шайбата, като поставите дървен блок в нея и развийте основния закопчал, който държи тази ролка на барабана.сменете лагерите в пералнята

Следващият етап е много отговорен, трябва внимателно да извадите макарата на барабана. Факт е, че той седи доста здраво на оста заедно с барабана и ако се опитате да го разкъсате с помощта на инструменти, лесно можете да му навредите. Ако макарата на барабана може да бъде извадена успешно, можете да продължите с демонтажа на разделителната щанга. След това развийте крепежните елементи на всички везни и внимателно ги издърпайте.сменете лагерите в пералнята

Изключете всички проводници от електрическите елементи на пералнята и след това развийте крепежните елементи на подвижния барабанен възел.Най-вероятно винтовете ще са ръждясали и ще се „залепят“ за метала, така че преди да развиете, трябва да ги напръскате със състава на WD-40.

Важно! Ако винтовете е трудно да се разхлабят дори след смазване, не използвайте прекомерна сила, в противен случай главата ще бъде откъсната. Опитайте се да ги нагреете леко с помощта на горелка и след това да ги охладите, само тогава можете да ги развиете.

сменете лагерите в пералнятаПристъпваме към следващия решаващ етап - разглобяване на барабана и подмяна на повредени части. Тук трябва да се придържате към строга процедура.

 • Извадете скобите, които държат капачката на резервоара.
 • Внимателно извадете уплътненията и капака, покриващ резервоара.
 • Изваждаме барабана с подвижната единица, където са разположени лагерите.
 • Проверяваме уплътнението, на което лежи подвижната единица, ако гумата е развалена, тогава е необходимо да изхвърлим старото уплътнение, замествайки го с ново.
 • Натоварваме подвижната част с остатъците от барабана в колата и я отвеждаме до най-близкия автомобилен сервиз, където молим ключарите да натиснат лагерите. Можете да направите тази работа сами, но е много рисковано, защото за това са ви нужни умения + оборудване, което нямаме.
 • Инсталираме нови лагери и уплътнения и след това сглобяваме пералнята Indesit в обратен ред.сменете лагерите в пералнята

Говорейки за сглобяване и разглобяване на пералнята, има много добри видеоклипове. И ако се интересувате от информация за характеристиките на подмяната на лагерите в пералните машини на други марки, тогава тя ще ви помогне тази статия.

Грешки при подмяна

В този артикул решихме да заявим предупрежденията на специалисти по отношение на всички етапи на ремонт на пералня Indesit. Някои грешки могат лесно да бъдат поправени, а някои са твърде скъпи и водят до факта, че е необходимо да се сменят всички единици на ремонтираната „пералня“. Какви са типичните грешки, които нашите „домашни“ правят и как да ги избегнем?

 1. Счупете шайбата, опитвайки се да я издърпате от оста на барабана. За да премахнете шайбата, се нуждаете от умения, не можете да помогнете на причината, можете само да навредите. Опитайте се да го завъртите отстрани и в същото време дръпнете. Но в никакъв случай не чукайте по оста с чук.
 2. Откъснете главите на крепежните елементи. Ако някой от болтовете не издържи налягането ви и се счупи, това не е фатална грешка от ваша страна, но това ще изисква допълнителен шум. Ще е необходимо да пробиете разкъсаните болтове и след това да изрежете нова нишка в седалките.
 3. Те разбиват сензора за температура, включително разкъсват жицата му. Има само една рецепта срещу този проблем - по-точно с капачка на резервоара. В противен случай трябва да закупите нов термичен сензор.
 4. Повреда на подвижния блок по време на занаятчийско пресоване. В този случай вече ви посъветвахме да отидете на автосервиз, тъй като е 10 пъти по-трудно да направите тази работа с налични инструменти.
 5. Те забравят да заменят уплътнението, на което е разположен подвижният възел. Невниманието на капитана, който погледна гуменото уплътнение, може да доведе до многократен ремонт на подвижния модул.

Важно! Преди да монтирате задната и предната стена на пералнята Indesit, не забравяйте да свържете всички сензори и електрически възли. Ще бъде жалко заради едно висящо окабеляване за разглобяване на машината отново.

Симптоми на повреда в лагера

Демонтажът и сглобяването на пералнята Indesit все още е доста отнемащ време процес, който изисква време. Следователно, без остра нужда, никой няма да извърши такава работа със собствените си ръце. Как да се уверите, че е наистина време да смените лагера на машината, без да се качвате в тялото му? В този случай методите за сляпа диагностика ще ни помогнат. Какво трябва да се направи?

 • Първо трябва да постигнем въртенето на барабана с максимална скорост. За целта задайте подходящия режим на въртене на нещата (например 1000 об. / Мин.) И внимателно слушайте звуците, издавани от машината - лагерът ще се раздаде.
 • На следващо място, трябва да сте сигурни, че това наистина е лагер, за това изключваме машината от мрежата, изваждаме нещата от барабана и се опитваме да я завъртим с пръст, след това единия, после и другия. Чуйте удар или метална дрънкалка - още едно косвено доказателство в полза на счупен лагер.
 • Редовно проверявайте зоната под дъното на пералнята Indesit за влага. Ако там се появяват редовно локви, възможно е проблемът да е в подвижния елемент на барабана.

В заключение отбелязваме, че всяко лице, което не е чуждо да работи с оборудване, може да замени лагера в „шайбата“ от Indesit. Основното в този въпрос е да се прави без инициатива и да се действа стриктно според инструкциите, тогава със сигурност всичко ще се получи. Ако не сте разбрали нито един етап от работата, можете да гледате видео по тази тема, където подмяната на лагерите е илюстрирана по-подробно.

   

10 коментара на читателите

 1. Граватар Руслан Руслан:

  благодаря много полезно видео

 2. Граватар Андрей Андрю:

  Страхотно видео

 3. Граватар Евгений Юджийн:

  Всичко е добре, само че авторът би забравил (може би нарочно!), Че винтовете могат да бъдат с лява ръка! например на модела w 84 tx!

 4. Граватар Александър Александър:

  Как да разглобявате вертикален капак на indesit? Благодаря предварително!

 5. Граватар Владимир Владимир:

  Благодаря, всичко е много ясно.

 6. Граватар Роман Роман:

  Как да направите лагер от кръст?

 7. Граватар Сергей Сергей:

  Браво, благодаря
  Хареса ми.

 8. Граватар Евгений Юджийн:

  За нищо! Основните проблеми не се разкриват. Как да натиснете лагери и монтаж. И детето сваля завивките и детето знае.

 9. Граватар Валери Валери:

  Благодаря, ще се опитам да го поправя сам, няма да се получи - ще си купя нов ... какво губим?

 10. Граватар Георги Георги:

  Клас, благодаря!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини