Всичко за пералните машини

Подмяна на амортисьори в пералня Samsung

Подмяна на амортисьори в пишеща машина на SamsungПералните машини на Samsung са оценени за тяхната стабилност и липсата на скокове. И ако се появиха необичайни вибрации, треперене и скачане, тогава е време да обърнете внимание на амортисьорите или амортисьорите. Именно тези резервни части са проектирани да фиксират резервоара в едно положение и да овлажняват вибрациите на машината по време на миене и въртене.

Ако частите не се справят с функцията си, цялата система започва да страда. Пружините и лагерите се износват по-бързо, гуменото уплътнение се деформира, коланът на задвижването на двигателя се избърсва и моторът се разхлабва. Лесно е да се реши проблема - достатъчно е да смените амортисьорите на пералнята възможно най-скоро. Мнозина могат да направят това, но по-долу ще обясним как точно.

Ние определяме разбивката

Първо се запознайте с амортисьора. Това устройство е с цилиндрична форма с бутало, гумени уплътнения, стъбло и връщаща пружина, поради което вибрациите от барабана се въртят с пълна скорост. Амортисьорите имат подобен дизайн с тази разлика, че пружините се носят отделно и подобряват балансирането. Ако стабилизаторите са дефектни, резервоарът започва да се върти произволно, като се деформира и разрушава околните части.

Основният "симптом" на амортизацията, който не работи с пълна сила, е прекомерната вибрация, силните скърцания и удари по време на работа на шайбата. Но преди да купите нови части, е важно точно да се диагностицира причината за неприятни шумове и скокове на автомобила. За да направите това, трябва ръчно да проверите неговата ефективност:

Важно! Преди каквито и да е манипулации, изключете пералнята от електричество, изключете захранването с вода и изключете от канализацията.

 1. Развиваме винтовете и отстраняваме горния капак.проверете амортисьорите, като натиснете отгоре на резервоара с барабан
 2. Натиснете горната част на резервоара с ръка, инициирайки изместване надолу от 5-7 сантиметра.
 3. Рязко спуснете ръката си.
 4. Гледане на барабана.

Ако се върне в първоначалното си положение и замръзна, тогава амортисьорите и амортисьорите са в идеален ред. Когато резервоарът се люлее като махало, той няма да направи без подмяна. За да не харчите допълнителни пари и време за връзка с следпродажбената услуга, предлагаме да установите амортизация със собствените си ръце. Стъпка по стъпка са дадени по-долу.

Пристъпете към ремонт

Първата стъпка е закупуването на подходящи части. За пералните машини на Samsung са подходящи както универсални, така и "родни" амортисьори, и е по-добре да се съсредоточите върху модела на съществуващата шайба. Най-добрият вариант е да премахнете счупените части и да отидете с тях до магазина. Ако няма подходящи резервни части за характеристиките, се препоръчва да не бързате и да поръчате желаната опция чрез интернет или следпродажбено обслужване Samsung.

На пазара има два вида амортисьори - отворени и затворени. Първите са по-евтини, но пускат вода вътре, което води до появата на ръжда, изтриване на уплътнението и седалката и, в резултат на това, до крайната повреда. Втората е по-херметична и издръжлива, което се отразява на цената им. Когато е избрана нова двойка, можете да продължите с демонтажа и монтажа. За да стигнете до амортисьорите, трябва:

 1. Изцедете цялата вода през филтъра за боклук.
 2. Поставете машината от едната страна, осигурявайки лесен достъп до метрото.
 3. Развийте долния капак.
 4. Намерете два пина, подходящи за резервоара в бяло или черно (те са амортизация).
 5. Вземете гаечен ключ на 13 и развийте долния и горния болт.
 6. Отстранете дефектните амортисьори.
  амортисьорите са по-лесни за преминаване през дъното

Важно! Ремонтът на износени амортисьори е почти невъзможен.

 1. Инсталирайте нови части.
 2. Върнете дъното на мястото му.
 3. Свържете машината.

Лесно е да се уверите, че ремонтът е правилен и фиксирането е надеждно: достатъчно е да се проведе тестване. Махнете горния капак и проверете чрез натискане на резервоара (вижте елемента „Определяне на повреда“) или задвижете машината през режим на въртене или бързо измиване. Вторият вариант ще покаже грешката по-точно.Ако шайбата спре да издава подозрителни шумове и вибрира силно, тогава подмяната беше успешна. Когато повтаряте първоначалната ситуация, по-добре е да затегнете болтовете по-силно.

За да демонтирате старите и да инсталирате нови амортисьори, ви е необходима само отвертка и желание да оправите много вибрираща машина. Това е лесно да направите, ако следвате инструкциите по-горе. Основното е внимателно да изберете амортисьорите и сигурно да фиксирате всички крепежни елементи.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини