Всичко за пералните машини

Как да използвате перална машина Zanussi

SM ZanussiГамата от перални машини Zanussi, представени на пазара за домакински уреди, е доста широка. Моделите се различават по функционалност, цена, дизайн, набор от специални програми. Принципът на използване на автоматичната машина на тази марка обаче остава непроменен. След като се задълбочи в процеса на контрол, работата на всеки друг модел, пуснат под същата марка, няма да създаде трудности за потребителя.

Представяме на вашето внимание обща инструкция как да използвате пералня Zanussi, какви основни режими е оборудвана с оборудването и ще разкрием практическите тайни на опитни домакини по отношение на нежното боравене с пералнята.

Запознайте се с основните режими

За да сте добре запознати с програмираните интелигентни режими, трябва да разберете каква е тяхната същност. Следващата информация ще ви помогне да разберете спецификата на всяка програма.

 1. „Памукът“ е първият най-популярен режим, който се използва при пране на повечето неща, например спално бельо и бельо, други дрехи, изработени от памучни тъкани. Програма, предназначена за пране на дрехи от памук, е достъпна на всяка машина Zanussi. Водата се нагрява до 95 ° C, продължителността на процеса на измиване е около два часа. Приема се максималната скорост на въртене на барабана по време на цикъла на въртене.
 2. "Синтетичен". От името става ясно, че програмата се използва при почистване на неща от синтетични или полусинтетични тъкани. Целият процес отнема не повече от два часа, прането се превърта във вода, загрята до 60 градуса, наблюдава се максималната скорост на въртене.
 3. „Предварителна промивка“ включва комбиниране на две измивания в един процес. Ако потребителят планира да активира тази програма, трябва да се внимава да заредите праха в тавата правилно. Почистващият препарат се редува на две различни секции, прахът от първия участък се използва за основния, от втория - за предварително промиване.
 4. "Ръчно пране" - включва се при зареждане на тънки, деликатни, деликатни материи. Програмата е подходяща за почистване на трикотажни продукти, тюл, дрехи от коприна, сатен, органза и др. Водата се затопля до 30 или 40 градуса, в зависимост от модела, барабанът се върти с ниски обороти, не се осигурява въртене.
 5. „Режимът на деликатно измиване“ е сравним с програма за ръчно пране, като единствената разлика е, че повечето миещи машини в тази версия имат функция на въртене с намалена скорост.
 6. „Експресно измиване“ - може да бъде посочено като „Бързо 30“ или „Ежедневно измиване“. Програмата ще позволи на потребителя буквално за половин час да почисти старателно и освежи прането. Водата се нагрява до 30 ° C, въртенето на барабана по време на въртене става при високи скорости.
 7. "Интензивно" - използва се за измиване на неща, които имат силно, упорито замърсяване. За да се осигури високо качество на измиване, водата в резервоара се загрява до 80 ° C или 90 ° C.
 8. „Икономично измиване“ - режимът ви позволява ефективно да управлявате изразходваните в процеса електрически и водни ресурси. Машината практически не загрява заредената в резервоара вода, а също така настройва необходимото си количество въз основа на масата на продуктите, поставени в барабана.
 9. „Коприна / Вълна“ - включва най-нежното измиване на продукти от коприна и вълна. Водата в барабана практически не се загрява, не трябва да разчитате на въртене, не е предвидено в тази програма.

И така, след като сте разбрали приблизително какъв е всеки специален режим на пране, наличен в машините Zanussi, можете лесно да определите желаната програма в зависимост от вида плат, от който са пришити предметите, заредени в барабана, както и степента на замърсяване.

Съвети от опитни домакини

Съвременните автоматични машини са доста сложни в техническото изпълнение, така че трябва да ги използвате правилно и много внимателно, тогава системата ще ви издържи много дълго време. За да може „au pair“ да работи правилно и да не се счупи преди установения срок на годност, по-добре е да следвате съветите на опитни домакини:сортиране на бельо

 • не забравяйте да сортирате тъканта по вид, степен на замърсяване и цвят. Това ще помогне бързо и лесно да се определи необходимия режим;
 • забранено е да се мият неща, които имат етикет на етикета, който предупреждава за невъзможността за машинно пране;
 • различните модели Zanussi могат да имат малко различни параметри на едни и същи специални програми за измиване, например, варират по температура, до която водата се нагрява, имат различна скорост на въртене;
 • дрехите, украсени със кристали или мъниста, се почистват най-добре, като се използва ръчния, нежен режим на пране;
 • безполезно е да стартирате програма за бързо измиване, за да почистите предмети, които имат много силна и упорита мръсотия.

Ако бельото има големи, трудни за отстраняване петна, по-добре е да използвате режима на предварително или интензивно измиване, ако е необходимо, функцията за накисване. За да се отървете напълно от замърсяването, е по-добре да използвате специален препарат, например, средство за отстраняване на петна.

Първи стъпки

Преди да стартирате пералнята, уверете се, че кранът за подаване на вода в резервоара е отворен. Ако това не е така, избраният режим на пране просто няма да функционира. След проверка свържете машината към електрическата мрежа и заредете прането в барабана.

Внимание! При измиване на насипни продукти, например одеяло или пух, е препоръчително допълнително да натоварите 5-6 малки предмета, това ще направи възможно изравняването на действието на центробежната сила в кухината на барабана.

Когато нещата са заредени, е необходимо да се определи програмата, която съответства на всеки конкретен случай и да натовари детергент, климатик, средство за отстраняване на петна в пропорциите, препоръчани за стартовия режим, в тавата с почистващ препарат.

Подготвителният процес е завършен, можете да продължите директно към измиването. Използвайки копчето за избор, трябва да изберете предварително дефинирана програма, след която машината да се стартира от потребителя. Остава само да изчакате, докато процесът приключи, и да извадите чистите елементи от резервоара за по-нататъшно изсушаване.

Отговорно подхождайте към избора на средства

Магазините за битова химия са пълни с различни видове специални примеси, добавки, прахове, гелове, реагенти, капсули, използвани в процеса на измиване. Нека да разберем какви средства могат да се намерят по рафтовете на супермаркетите, това са:течни перилни препарати

 • универсални почистващи препарати, подходящи за пране на всяка категория неща;
 • прахове с добавяне на избелващи гранули;
 • почистващи препарати отделно за цвят, отделно за бели или черни неща;
 • синтетични вещества без примеси на ензими и други добавки;
 • продукти, съдържащи биологични добавки, по-специално ензими;
 • вещества, осигуряващи висококачествено измиване в студена вода (до 30-400C).

Течните детергенти, в сравнение с праховете, се изплакват по-добре от тъканите, характеризиращи се с високо съдържание на активни частици. Наред с основния прах за пране могат да се използват и избелватели, омекотители за тъкани, средства за отстраняване на петна.

Домакините, изучаващи състава на перилните препарати, ще се интересуват да знаят, че ефективността и качеството на измиването зависи от съдържанието на повърхностно активни вещества в сместа, за намаляване на повърхностноактивните вещества. Други примеси, които могат да бъдат посочени на опаковката са аромати, оцветители, вещества, които предотвратяват появата на мащаб, парфюми и т.н.

Стопанките биха искали да изброят популярни видове почистващи препарати, които помагат да се справят с най-честото замърсяване на дрехите.Така че, ще ви кажем с какви средства можете добре да премахнете различни видове петна.

 1. Bi-Max „100 петна“, има най-висок общ резултат в рейтинга на сравнението на прахове, добре се справя с петна от напитки, храна. В ефективността на измиване на трева, мръсотия, мазни петна от дрехи, продуктът е оценен като среден. Задоволително премахва следи от козметика от нещата.
 2. Ушите бавачки добре ще премахнат петна от храна, следи от мръсотия, тревни петна, кръгове от разлятите напитки. Заслужава да се отбележи, че прахът не се справя добре със следи от козметика и боя.
 3. Приливът "Алпийска свежест" стабилно премахва петна, получени по време на хранене, кал и следи от трева по дрехите. Ефективността на премахването на мазни петна и следи от напитки е средна. Справя се с отпечатъци от козметика и боя.
 4. Biolan Color - има рейтинг, подобен на предишния инструмент, е в съпоставим ценови диапазон.
 5. Ariel "Color Lenor Effect" перфектно премахва замърсителите в храните от дрехите, добре премахва петна от трева и улична мръсотия. Характеризира се със средно ниво на почистване на следите от напитки, мазни петна. Лошо се справят с петна от козметика или боя.
 6. Митът „Мразовита свежест” се характеризира със свойства, подобни на Тайду, той ще се справи добре само със следи от храна и улични петна.
 7. DosiaActive 3 добре почиства замърсителите, получени по време на употреба на храна, премахва следи от трева и мръсотия. Лошо премахва петна от маскара, кремове, червила и друга козметика. Справя се добре с петна от боя.

Надяваме се, че предоставеният преглед на специални програми за миене ще ви помогне да разберете режимите и правилно да работите с уреда. Тези съвети ще ви научат как да боравите правилно с шайбата. Предоставената информация за категориите почистващи препарати ще улесни избора им.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини