Всичко за пералните машини

Как да използвате пералня LG

използване на пералнята LGМнозина ще попитат, какво би могло да бъде особено в използването на пералня? И наистина, той зарежда прането, налива прах, избира режима, стартира. Точно така, но дори перални като LG имат свои нюанси на започване на пране. Освен това, ако няма ръководство за инструкции на ръка и се нуждаете от подробна информация за режимите на пране, тогава могат да възникнат и проблеми. Затова в тази статия изложихме всички подробности за това как да използвате пералня от тази марка.

Стартираме машината

Контролът на пералнята на LG е един от най-простите, тъй като повечето модели, предлагани на руския пазар, са сглобени в Русия. Следователно всички машини имат русифицирани контролни табла. Ние обаче изброяваме процедурата за стартиране на измиването:

 1. заредете прането в барабана на машината, според максималния товар за този тип пране;заспивам прах
 2. изсипете прах в кюветата и при необходимост изсипете балсама;
 3. включете машината в мрежата;
 4. натиснете бутона за включване на панела;
 5. след звуковия сигнал, изберете желания режим, като завъртите превключвателя на часовниковата стрелка;
 6. щракнете върху бутона Старт с начертания триъгълник. Преди да започнете измиването, можете отделно да изберете скоростта на въртене, температурата на измиване и допълнителното изплакване.

За ваша информация! Ако машината е нова и не е измита в нея, тогава трябва да стартирате машината в кратък режим без пране, за да измиете праха и мръсотията вътре в барабана, проверете работоспособността на оборудването.

препоръки

Що се отнася до препоръките за използване на пералнята, по-скоро трябва да се спазват правилата за пране, така че машината да продължи по-дълго и нещата да не се влошат. Това са правилата:

 • преди изпиране прането трябва да се сортира по цвят и вид плат;сортиране на бельо
 • Когато миете току що закупените предмети, не забравяйте да проверите дали те могат да се перат в автомобил; за това вижте етикета и етикета;
 • Не забравяйте да извадите от джобовете си дребни предмети и важни неща, като ключове, паспорт, пари и кредитни карти. И ако случайно сте забравили да вземете карта, тогава прочетете тази публикация Измих банкова карта - какво да правя?
 • преди да измиете, проверете дали бутоните на дрехите и другите малки части и ивици са добре фиксирани; препоръчително е да измиете такива неща в специална торба, която ще попречи на чужди предмети да влязат в резервоара за миене;
 • дрехи с ципове, панталони, якета и други големи неща е по-добре да обърнете на грешната страна, това ще подобри качеството на пране;
 • използвайте висококачествени прахове, предназначени за автоматично измиване; могат да се използват и избелватели без хлор и омекотители.

Важно! Можете да използвате пералнята само ако тя е правилно свързана към водопровода и канализацията и също е настроена на ниво. В противен случай може да има случаи с неизправна програма за пране и замразяване.

Често използвани програми

режими на измиванеПералните машини на LG имат 13 до 20 режима на измиване, всичко зависи от конкретния модел. Такъв брой програми включва измиване на различни дрехи и спално бельо. Въпреки това, повечето потребители от целия набор от режими постоянно използват само 3-4 програми, останалите се стартират много рядко или изобщо не. Ето най-често използваните режими на измиване:

 • Бърз 30 - режим на пране на леко замърсено пране при температура 30-40 градуса за 30 минути. За най-добро измиване можете да заредите 1,5-2,5 кг пране.
 • Cotton Fast - пране на памучни предмети с максимално натоварване на барабан в зависимост от модела е 5,5 кг, 7 кг и т.н. За режима можете да изберете температура на измиване 40 или 60 градуса, скоростта на въртене и да зададете допълнително изплакване. Процесът отнема час и половина.
 • Памук - режимът на пране на памук е малко по-различен от предишния.В този режим е възможно да се увеличи температурата на измиване до 90 градуса, както и включването на функцията за предварително измиване, така че режимът да продължи около 2 часа.
 • Бебешки дрехи - този режим е популярен сред майките. Този режим е най-дългият 2 часа 20 минути.
 • Деликатният режим на пране и режимът на измиване с вълна са сходни и продължават около час. Разликата в скоростта на въртене.

Режими като одеяло, спортно облекло, обемни неща, ръчно пране, синтетика, био-пране са по-рядко срещани, но те също са необходими.

За ваша информация! Пералните машини на LG имат отделен режим Rinse + Spin, който се избира чрез завъртане на копчето.

Що се отнася до допълнителни функции като лесно гладене, наполовина зареждане, супер изплакване, защита от деца, заключване на вратата, те се избират с натискане на съответния бутон. В съвременните шайби може да бъде сензорен панел.

Контролен панел

Панелите на пералнята на LG са много подобни. Те могат да се различават по наличието или отсъствието на дисплей, размера на този дисплей и местоположението на допълнителни бутони. Що се отнася до програмите, за техния избор е осигурен селектор. Помислете как да използвате пишеща машина LG по примера на модела F1296ND4, по-долу е неговият контролен панел.

lg контролен панел

Както можете да видите, използвайки превключвателя за превключване, разположен в лявата част на панела, можете да изберете една от 13 програми. Когато изберете програма срещу надписа, индикаторът ще светне, така че няма да сбъркате. Що се отнася до дясната страна на панела, има бутони и цифров дисплей. Дисплеят показва цялата необходима информация: за времето до края на измиването, скоростта на въртене, температурата на нагряването на водата, стъпката на измиване (измиване, изплакване, въртене). Значението на бутоните в долната част (отляво надясно) е следното:

 • бутон за стартиране на програмата за измиване, пауза (пауза);
 • бутонът за избор на скорост на въртене, натискането му една по една задава една от стойностите: без източване, без завъртане, 400, 800 или 1200 оборота;
 • бутон за избор на температура, натискането на една от които задава една от стойностите: студено, 30, 40, 60 или 950С;
 • бутон за захранване на пералнята

Бутоните, обозначени с цифри на снимката, са бутони за допълнителни функции:

1 - супер изплакване;

2 - предварително измиване;

3 - интензивно измиване;

4 - без гънки (въртене с намалена скорост).

Натискането на бутоните 1 и 2 едновременно активира заключването на контролния панел на детето, т.е. бутоните спират да работят. На дисплея светва CL код, така че до тези бутони се рисува заключване. Натискането на бутони 3 и 4 едновременно активира функцията за почистване на барабана. Тази функция е режим на неработен старт, който продължава 1 час 35 минути с нагряване на водата до 600S. Не се препоръчва използването на никакви средства при стартиране на тази функция. Някои машини имат функция като Smart Diagnostics, как да я стартирате, прочетете статията Интелигентна диагностика в перални машини на LG.

По този начин, използването на пералнята на LG е много просто, цялата необходима информация е налична на контролния панел. С техниката „умна“ миенето не носи проблеми!

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Елена Елена:

  Как да отложите старта, така че до 7:00 ч. Всичко да бъде измито? Така че електричеството е по-евтино.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини