Всичко за пералните машини

Как да използвате пералня Bosch

как да използвам sm boshЗакупуването на висококачествена модерна пералня Bosch е само половината от битката; трябва да се научите как да я използвате правилно. Дори най-доброто оборудване няма да осигури приемливо качество на измиване, ако потребителят систематично нарушава правилата за работа, предписани в инструкциите. Как да използвате правилно пералната машина Bosch, решихме да се съсредоточим върху тази статия. Ако наскоро си купихте такава машина, прочетете внимателно тази публикация, тя ще ви бъде полезна.

Характерни особености на тази техника

Съвременните перални машини Bosch са коренно различни от технологията, произведена под тази марка преди 10-15 години. От предишните шайби почти нищо не е останало в тях. Дизайнът, размерите на кутията са се променили, пълненето на контролния панел е променено. Стотици иновации се прилагат в съвременната технология на Bosch и всяка такава иновация леко подобрява работата на конкретен модел.

През годините се появи линия от модели перални машини Maxx Adventage, която е търсена сред собствениците на малки апартаменти с малки бани. Серията LogiXX беше избрана от ентусиасти за напреднали технологии със скромен бюджет. Като цяло през последните години Bosch пусна доста бюджетни модели перални машини, като се съсредоточи главно върху купувачите със скромен доход. Визитната картичка на шайбите на Bosch е:

 • широк товарен люк;Характеристики на шайбите на Bosch
 • ергономичен дизайн;
 • лекота на управление;
 • висок клас на пране и въртене;
 • ниска консумация на електричество и вода;
 • богат избор на програми за пране;
 • уникален набор от функции;
 • уважение към нещата;
 • издръжливост.

Избор на програма за измиване

За да се осигури висококачествено пране на пералнята на Bosch, потребителят трябва да може да избере и коригира правилно програмите за пране. Разработчиците се опитаха да създадат отделна програма за всеки тип пране, така че не би трябвало да има проблеми с избора. Съвременните шайби Bosch обикновено имат 12-16 програми.

 1. Специална програма за измиване на вълна.програми за измиване, подписани на контролния панел
 2. Предварително пране
 3. Режим за нежно почистване на нежни тъкани.
 4. Програма за премахване на петна.
 5. Специален режим за пране на спортни дрехи.
 6. Програма за грижа за възглавници.
 7. Програма, предназначена за изпиране на якета и якета.
 8. Режим за пране на детски дрехи.
 9. Програма за обикновено, ежедневно пране.
 10. Бърза програма.
 11. Измийте в режим на пестене на вода.
 12. Измиване в максимално количество вода и т.н.

Желаната програма за пране може да бъде избрана веднага след включване на пералнята, като завъртите копчето на програмиста в желаната позиция. Всички програми са подписани на контролния панел или обозначени с икони. Ако загубите с разпознаване на това или онова наименование, погледнете в ръководството за потребителя.

Разбира се, инструкциите са описани на „сух технически език“ и не всеки обича да ги чете, но намерихме изход. На нашия сайт можете да намерите технически текстове, преведени в удобна форма за възприятие. Предлагаме ръководства за следните най-популярни перални машини Bosch:

Опитните домакини знаят, че само избирането на една или друга програма за миене не е достатъчно. За да постигнете най-добър резултат, програмата трябва да бъде коригирана. Контролните модули на съвременните машини на Bosch позволяват на потребителя да регулира програмираните режими на пране в определени граници. Можете да добавите и намалите скоростта на въртене, можете да намалите и увеличите температурата на водата. Можете дори да коригирате времето за стартиране на програмата, но радикалните промени не могат да бъдат направени ръчно.

За да регулирате времето за стартиране на програмата, има функция за забавен старт.

Нека дадем пример и вие ще разберете всичко. И така, внимателна програма. В този режим машината стиска прането с много ниска скорост. Ако потребителят иска ръчно да добави критичен брой обороти от 800 или повече, програмата просто ще нулира потребителските настройки. Защо прави това не е трудно да се отгатне.

Прахове, гелове и изплаквания

Чувствителните филтри са инсталирани вътре в модерните перални машини на Bosch, така че трябва да внимавате при избора на почистващи препарати. Не трябва да използвате изкуствено приготвени прахове, рецепти от които в големи количества могат да бъдат намерени на различни портали в Интернет. Тези прахове не само не осигуряват правилното качество на прането, те навредят на прането и детайлите на „домашния помощник“.прах за пране на бош машина

В никакъв случай не трябва да използвате прахове за пране, които са предназначени за пране на дрехи на ръка. Такива средства провокират повишено разпенване, което от своя страна ще доведе до замръзване на пералнята на Bosch, а в най-лошия случай - изгарянето на електронния му модул.

Най-добре е да използвате прах за пране, който се препоръчва от производителя на перални машини Bosch. Настоящият списък на тези средства е публикуван на уебсайта на Bosch, можете да го отворите и да се запознаете. Опитайте се да използвате само доказани, сертифицирани инструменти и тогава вашият "домашен помощник" ще работи без проблеми в продължение на много години.

Как да се грижим?

Пералната машина Bosch не може да работи без подходяща грижа. „Домашният асистент“ не изисква ежедневно внимание от страна на потребителя, но той трябва да се обслужва веднъж на 2-3 месеца. На какво трябва да обърнете внимание?

 1. Почистване на отпадъчния филтър.почистване на отпадъчния филтър в SM Bosch
 2. Проверка на уплътняващата гума (маншет) на товарния люк.
 3. Почистване на вътрешните повърхности на барабана от различни замърсители.
 4. Премахване на остатъците от прах и препарат за изплакване от контейнера за прах.
 5. Проверете и почистете поточния филтър, монтиран на входящия маркуч.

Също така би било хубаво да проверявате напълно дренажната система веднъж на 6 месеца, тъй като там често се образуват блокажи. Без подходяща грижа стръкът ще се срути много скоро, така че не пренебрегвайте тези прости правила и всичко ще бъде наред.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини